Skip to main content

Vin och Gastronomi i Languedoc, 23-27 okt 2024

Bo på slott i sydfransk by - Äta och upptäcka nya smaker - Prova, dofta, känna vin - Träffa vinodlare bakom etiketten - Trampa garrigue - Äta ostron - Glida fram på Canal du Midi -  Historia, Kultur, Katarer - Charmiga sydfranska marknader...

 

Languedoc Roussillon som fram till 80-talet har varit känt för att endast göra simpla bordsviner har förändrats drastiskt under de senaste 25 åren som vinregion. I dag kommer vinodlare från Bordeaux, Bourgogne och Kalifornien för att investera i denna intressanta region. Languedocs viner klättrar högre och högre på den världsliga toppvinlistan. Gammal grenache, krokiga carignanplantor ger ibland unga vinmakare utan rötter i den traditionella franska vinfamiljen sitt livs chans.

Förutom vin har Languedoc mycket att bjuda på med sina olika jordmåner och klimat. I väster finner vi bördig mark som är perfekt för ank-uppfödning, ankan omvandlas senare till ”foie gras” samt är en av ingredienserna till den lokala ”slow-food-grytan” Cassoulet.

I Minervois och Corbières finns oerhört fattig mark där bara oliver och vin kan växa och den södra gränsen till Medelhavet, salttillverkning och ostron. Gastronomin är rik med underbara råvaror. Kultur i massor med mystik runt omkring "katar-folket" som blev förintat i början på 1200-talet men som fortfarande finns kvar med sin själ i regionen.

Alla dessa skatter kommer ni att njuta i fyra dagar som om ni vore Medelhavets värsta pirater!

Vår egen My Nilsson blir er ciceron på resan. I mer än 20 år har hon bott i området, lärt känna de bästa vinbönderna och vet vem som lagar den bästa maten. Hon producerar även sitt eget vin och säljer vin under varumärket My Wine Pinot noir. Du kan följa henne på Instagram under #pinotnoir_mywine. My presenterar sig närmre på plats och innan resan är slut har ni säkert lärt känna den multikonstnär hon är. Det blir en oförglömlig smakresa med genuin fransk mat och in i vinets vindlande värld. 

Låt dig inspireras av en film från vårt boende under vistelsen - slottet Château de Moussoulens!

OBS! Endast 16 platser.

Välkommen att boka!

Fritextsökning

Boka din resa

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/10Ingen transportSydfrankrikes skatter - LanguedocMer än 815 900:-Boka

Hotell

Château de Moussoulens
Château de Moussoulens , vars äldsta delar är från 1100-talet, ligger i en typisk vinodlingsby i Languedoc. Dess närhet till Cité de Carcassonne och Canal du Midi, i hjärtat av Cabardés gör det...
Resekalender
Kontakta oss