Skip to main content

Språk & vinresa i Sydfransk lantby, 18-24 nov 2024

Bonjour Madame, j’aimerais une baguette bien cuite!

Har ni redan tänkt på att ta upp er ringrostiga skolfranska? I så fall har vi en liten annorlunda resa att erbjuda er.  

Vi föreslår en ”språkresa” i Södra Frankrike, närmare bestämt i byn Saint Papoul. St Papoul har 800 invånare, ett kloster, ett bageri, en speceriaffär, frisör, apotek, skola, dagis med mera. Det är en levande liten by. Här bor ni i två äldre, nyrenoverade hus som är belägna i samma by. Varje rum har egen dusch och toalett.

Det är ni som dukar upp till frukost och en del av måltiderna njuts på plats, andra på restaurang.

Era dagar är inte bara fyllda med Molières modersmål (Franska), utan även det sydfranska dagliga livet med flera inslag av vin och gastronomi, kommer att finnas på schemat.

Välkommen att boka!


 

Denna resa går att få även i privat grupp med utvalda datum från 2 personer - kontakta oss för mer information och pris. 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Lektion 1 och vinprovning

    Vi hämtar er på flygplatsen i Toulouse och kör till Saint Papoul - färden tar drygt en timme med bil.

    När ni funnit er till rätta i Maison Marie Louise och Maison Michel träffas vi runt ”skolbordet” för den första lektionen.

    Lektion 1: Presentation
    - Hur man presenterar sig
    - Några artighetsfraser
    - Vokabulär att använda på bageri.

    Vi avslutar lektionen med en vinprovning och en presentation av Languedocs olika appellationer.

    Efter er första lektion dukas en av regionens specialiteter fram, Cassoulet och vi äter middag tillsammans.

  • Dag 2: Lektion 2 och medeltidsby

    Första praktiken börjar med att gå och handla bröd och croissanter på bageriet i byn. Efter frukost kommer er fransklärare till Marie Louise för fransk lektion i cirka två timmar.

    Lektion 2: Presentation del II
    - Hur man beställer på restaurant och vinprovnings glosor.

    Gemensam lunch i Marie Louise.

    Senare på eftermiddagen åker vi in i vinlandskapet Minervois. Vi stannar band olivträd, cypresser och vinrankor och provar vin hos Pierre Cros, Raymond Julien eller Jean Baptiste Senat.

    Efter vår vinprovning åker vi till medeltidsstaden Carcassonne, La Cité. Det finns nämligen två Carcassonne! Denna mäktiga stad där grunderna redan lades på romartiden. La Cité är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa, med grevepalats och dubbla stadsmurar som omger hela stadskärnan. Walt Disney kunde inte ha gjort medeltiden bättre! Efter en kort rundvandring och apéritif går vi till Elodie strax bakom stadsmuren och äter en god middag i underbar miljö.

    Tillbaka till Marie Louise.

  • Dag 3: Lektion 3, fri tid och gemensam matlagning

    Dagen börjar comme d’habitude med en promenad till bageriet. Därefter den vardagliga fransklektionen.

    Lektion 3: Samtalsfranska och historia

    Lunch på egen hand. Det finns möjlighet för er att tillaga mat i huset eller gå till byrestaurangen ”Le coin gourmand” eller äta en baguette eller charkuterietallrik hos ”Alice”.

    På eftermiddagen har ni fri tid att besöka klostret i byn där ni säkerligen får arbeta lite på era läxor.

    Vid apéritif-tiden möts vi upp för gemensam matlagning med Brillant Savarin glosor och middag med sydfranska viner.

  • Dag 4: Lektion 4, besök på katarslott och vinprovning

    Boulangerie, frukost och sedan bär det av mot ett catharslott.

    En lång promenad med historiska vingslag med små stopp för att prata om naturen och medelhavsskogen, la garrigue.

    Vi fortsätter till Domän Cabrol där vi avnjuter en picknick-lunch bland vinplantorna och provar domänens alla viner.

    Tillbaka till Maison Marie Louise för avkoppling och möjlighet till avslappning vid poolen på Perret, dvs My's gård 300 meter från Marie Louise.

    Vid apéritif blir det fransklektion.

    Lektion 4: Konversationsfranska.

    Middag på egen hand.

  • Dag 5: Lektion 5 och fri tid

    Boulangerie, frukost och sedan franska.

    Lektion 5: Repetition av det ni gått igenom tidigare i veckan och vi fördjupar oss i gastronomins lexikon.

    Efter lektionen finns det möjlighet att få skjuts in till Carcassonne för fri tid - flanera och/eller shoppa.

    Middag på egen hand i Carcassonne.

    Hemfärd till Marie Louise.

  • Dag 6: Träna franska och besök i Revel

    Efter boulangerie och frukost åker vi till den charmiga lilla staden Revel som erbjuder regionens vackraste marknad. Här far ni en inköpslista på franska, bien sûr och en korg för att göra de lokala inköpen till kvällens middag. På franska såklart!

    Lunch på egen hand i Revel eller vid sjön St Ferreol vid badväder (kanske inte i november, men man vet aldrig..)

    När apéritif-tiden närmar sig, träffas vi i köket, pratar franska, provar vin och lagar middagen tillsammans för votre soirée finale chez Marie Louise à Saint Papoul

  • Dag 7: Au revoir!

    Ett sista besök på bageriet innan frukost och färd till flygplatsen.

    Au revoir - A bien tôt!

Kontakta oss