Skip to main content

Morgado Lusitano - träna dressyr i Portugal

Träna dressyr på välutbildade Lusitanos

Drömmer du om att prova på klassisk dressyr på en högre nivå och utveckla din ridning? 

Då är Morgado Lusitano det perfekta stället för dig!

 

Morgado Lusitano och gården Quinta da Portela, med anor från 1700-talet ligger bara 15 minuter från Lissabons flygplats och mitt i regionens vingård i Bucelas.
Här erbjuds ridning på högsta nivå, under ledning av erfarna och välutbildade instruktörer. Här rider du två träningspass om dagen på högt skolade Lusitanos och får träna grunderna i klassisk dressyr med tex. öppnor, slutor, förvänd galopp och galoppombyten. Du får också prova på spansk skritt, piaff och passage – och mycket mer!
 
Träningen anpassas för varje ryttares nivå
För att få ut så mycket som möjligt av träningarna bör du vara en god hobbyryttare som behärskar alla gångarter liksom grunderna för skolorna, men du behöver absolut inte vara något proffs! Lektioner och val av häst anpassas alltid till din nivå så att du känner dig trygg, men kommer också att få utmana dig själv lite och prova på lite mer avancerade övningar utifrån din nivå.
 
Är du en riktigt erfaren ryttare?
Då har du en unik chans att träna och slipa på rörelser i den svåra dressyren. Kanske är det en specifik rörelse som just du vill få hjälp att behärska bättre? Eller lära dig något nytt att ta med dig hem att träna vidare på?
 
Charmigt boende och fantastisk mat
På Quinta da Portela bor du i ett av flera mindre hus på gården. Samtliga har två sovrum och ett gemensamt vardagsrum med öppen spis. De ligger nära den vackra huvudbyggnaden där alla måltider serveras.
Det är en klassisk portugisisk gård med vackra matsalar och ett bibliotek med öppen spis där man gärna samlas på kvällen för gemenskap, en kaffe efter maten eller ett glas vin och diskuterar dagens lektioner och lärdomar.
Och maten - vi lovar att du aldrig går hungrig efter de fantastiska måltider som serveras av gårdens ”matmor”. Enkelt, rikligt och supergott!
På gården finns också utomhuspool för den varma årstiden, vackra trädgårdar och en bedårande utsikt över floden Tejo.

Ta med dig dina bästa vänner och res när det passar er bäst...
And More Equitours har sedan länge ett samarbete med Morgado Lusitano och erbjuder dig liten rabatt, trygg bokning och extra bra service när du bokar genom oss.
Vill du stanna en lång-weekend eller kanske en hel vecka? Kontakta oss på info@equitours.se för förfrågan om tillgänglighet och pris de datum du önskar resa.

...eller skräddarsy din/er egen ridresa och vistelse i Portugal
Vi kan också sätta ihop ett upplägg för just dig eller din grupp med både ridning, intressanta besök och utflykter. Kanske en kombination av Lissabon och ridning?
Hör av dig med dina önskemål så ser vi vad som är möjligt!

Exempel på möjliga tilläggsaktiviteter

  • Kombinera med några dagar i och upptäck Lissabon
  • Prova portugisiska viner / besök på vingårdar
  • Upplev den fantastiska och helt galna Lusitano-festivalen i Golega – ett minne för livet! (endast November)
  • Besök hos uppfödare av Lusitanos
  • Besök på Portuguese Equestrian School i Belém
  • Uteritt i naturreservat
  • Åk ut till och stanna ett par dagar vid Atlantkusten – njut av sol och svala, salta bad
  • Lägg till golf för din respektive som kanske inte rider

För mer information om tillgängliga datum, pris och bokning - kontakta oss
Fritextsökning
Kontakta oss