Skip to main content

Din trygghet

RESEGARANTI - FÖR DIN TRYGGHET

EquiTours and More ställer lagstadgad resegaranti enligt resegarantilagen hos Kammarkollegiet samt är medlem i SRF – Svenska Resebranschföreningen.

Vad innebär resegarantin?
Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Resenären kan då ansöka om ersättning ur resegarantin. Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.
Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.
 

För vilka resor gäller resegarantin?
Resegarantin omfattar främst paketresor, men även paketliknande resor, charterstolar och resor i samband med utbildning. Däremot omfattar resegarantin inte endagsresor.

Paketresor
En paketresa består av minst två av följande tjänster
  • transport
  • boende
  • turisttjänst (till exempel hyrbil, spa eller biljett till ett evenemang).Här kan du kontrollera att vi har ordnat med resegarantin.
En paketresa kan alltså bestå av enbart hotell med biljett till en konsert, utan transport. Eller en flygbiljett och hyrbil, utan boende. Om boende inte ingår i resan måste resan pågå längre än 24 timmar.
Du är skyddad av garantin oavsett om du resor som privatperson eller med ditt företag.
Garantin gäller både när du köper ett färdigt paket och när vi skräddarsyr ett paket åt dig. Det spelar ingen roll om vi delar upp paketresan i separata tjänster i samband med fakturering och betalning.
 
Vill du veta mer?
 

AVBESTÄLLNINGSFÖRSÄKRING & ANDRA RESEFÖRSÄKRINGAR

EquiTours and More är inte återförsäljare av avbeställningsförsäkring och andra reseförsäkringar men vi har ett nära samarbete med Gouda Reseförsäkringar Gouda (gouda-rf.se)

Avbeställningsförsäkring
Med en avbeställningsförsäkring får du pengarna tillbaka om något plötsligt eller oväntat händer som gör att du inte kan åka iväg på din resa. Försäkringen är mer omfattande än de flesta avbokningsskydd som finns i betal- och kreditkort och du betalar ingen självrisk.
Försäkringen måste bokas och betalas i samband med första inbetalningen av resan, för att hela resans belopp ska kunna försäkras. Läs mer och boka din försäkring här 

 

Reseförsäkringar
Gouda har ett flertal olika reseförsäkringar för alla målgrupper, från grupp- och konferensresor till vanliga semesterresor, weekendresor och äventyrsresor. De har en kompetent och innovativ produktutveckling som hela tiden anpassar sig till resemarknadens utveckling. Gouda’s reseförsäkringar är ett bra komplement till dina privata försäkringar. Kontakta dem för mer info och för att skräddarsy en försäkringslösning som passar just dina behov. Reseförsäkring - Gouda (gouda-rf.se)

SAMARBETE MED TRYGGA FLYGBOLAG OCH LEVERANTÖRER

EquiTours and More anlitar aldrig flygbolag listade på svarta listan. EU:s svarta lista är en förteckning över de flygbolag som inte får verka inom unionen. Dessa flygbolag anses inte uppnå acceptabel säkerhetsnivå enligt internationell standard eller vars lands myndigheter inte kan tillgodose nödvändiga flygsäkerhetskrav.

Fritextsökning
Resekalender
31/7Hambletonian New York 5 dagarfrån 16 900:-
26/8Normandie med Travauktion - för hästägare och ev köparefrån 9 700:-
26/8Normandie med Travauktion från 13 500:-
7/10Ridresa till Camargue från 19 700:-
7/10Ridresa till Camargue, utan flygresafrån 16 400:-