Din trygghet

Resegaranti - för din trygghet

Equi Tours ställer lagstadgad resegaranti enligt resegaranti-lagen hos Kammarkollegiet samt är medlem i SRF – Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen.

Vad innebär resegarantin?
Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Resenären kan då ansöka om ersättning ur resegarantin.

För vilka resor gäller resegarantin?
Resegarantin omfattar främst paketresor, men även paketliknande resor, charterstolar och resor i samband med utbildning. Däremot omfattar resegarantin inte endagsresor.

Paketresor
En paketresa består av minst två av följande tjänster

# transport
# boende
# turisttjänst (till exempel hyrbil, spa eller biljett till ett evenemang).

En paketresa kan alltså bestå av enbart hotell med biljett till en konsert, utan transport. Eller en flygbiljett och hyrbil, utan boende. Om boende inte ingår i resan måste resan pågå längre än 24 timmar.

Du är skyddad av garantin oavsett om du resor som privatperson eller med ditt företag.

Garantin gäller både när du köper ett färdigt paket och när vi skräddarsyr ett paket åt dig. Det spelar ingen roll om vi delar upp paketresan i separata tjänster i samband med fakturering och betalning.

Läs mer om resegarantin hos Kammarkollegiet.

Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningens logga
Kammarkollegiets logga

Trygga och säkra betalningar

Equi Tours samarbetar med PayEx för att erbjuda dig trygga och säkra betalningslösningar. Förutom betalning via faktura erbjuds kortbetalningar via PayEx för kortinnehavare av Visa och Mastercard. Med 3D Secure från Visa och SecureCode från Mastercard får du en väletablerad, trygg och säker kortbetalning online. Med dessa säkerhetslösningar erhåller säljföretaget betalgaranti och kortinnehavaren en säkerhet på att inte kortet nyttjas av obehörig. All kortinformation hanteras enligt PCI DSS-kraven vilket innebär att inga kortnummer sparas i Equi Tours databaser efter avslutad affär och känslig kommunikation krypteras.

Avbeställningsförsäkring & andra reseförsäkringar

Equi Tours är återförsäljare av ERVs (Europeiska Reseförsäkringar) avbeställningsförsäkring och andra reseförsäkringar.

Avbeställningsförsäkring
Med en avbeställningsförsäkring får du pengarna tillbaka om något plötsligt eller oväntat händer som gör att du inte kan åka iväg på din resa. Försäkringen är mer omfattande än de flesta avbokningsskydd som finns i betal- och kreditkort och du betalar ingen självrisk.

Försäkringen måste bokas och betalas i samband med första inbetalningen av resan, för att hela resans belopp ska kunna försäkras.

Reseförsäkringar
ERV har ett flertal olika reseförsäkringar för alla målgrupper, från grupp- och konferensresor till vanliga semesterresor, weekendresor och äventyrsresor. De har en kompetent och innovativ produktutveckling som hela tiden anpassar sig till resemarknadens utveckling. ERVs reseförsäkringar är ett bra komplement till dina privata försäkringar. Kontakta oss för mer info och för att skräddarsy en försäkringslösning som passar just dina behov.

Kontakta Equi Tours för bokning av din avbeställnings- och reseförsäkring. Vi hjälper dig gärna att välja den försäkring som passar bäst för just dig och din resa.

Samarbete med Trygga flygbolag och leverantörer

Equi Tours anlitar aldrig flygbolag listade på svarta listan. EU:s svarta lista är en förteckning över de flygbolag som inte får verka inom unionen. Dessa flygbolag anses inte uppnå acceptabel säkerhetsnivå enligt internationell standard eller vars lands myndigheter inte kan tillgodose nödvändiga flygsäkerhetskrav. Svarta listan går att ladda ner här.