Om Equi Tours

Resor, Passion & expertis

Nordens största leverantör av hästsportresor

Vi arrangerar årligen resor till några av världens största arrangemang inom hoppning, dressyr, fälttävlan, trav och galopp. Dessutom arrangerar vi ridresor, studiebesök och studieresor. Vi känner hästfolk över hela världen och samarbetar med en rad svenska organisationer inom sport och avel. Därför kan vi ge våra resenärer tillgång till upplevelser och kunskap som ingen “vanlig” researrangör kan erbjuda.

Equi Tours är även en stor arrangör av lantbruks- och livsmedelresor. Vi har funnits sedan 2004 och har därmed blivit en stark aktör i branschen.

Vårt nätverk
Visste du att Equi Tours har ett brett nätverk inom hästvälden och därför kan ta dig bakom kulisserna? Vi samarbetar tillsammans med flera stora och mindre branschorganisationer för att kunna erbjuda dig som reser med oss det där lilla extra.

Din trygghet
Equi Tours ställer lagstadgad resegaranti enligt resegarantilagen hos Kammarkollegiet samt är medlem i SRF – Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen. Läs mer om vad vi gör för din trygghet här.

Med passion för hållbart resande

Passion är ett av Equi Tours ledord. Det inkluderar vår passion för hållbarhet och miljö. Vi vill att du och framtida generationer ska kunna fortsätta resa och uppleva spänningen på världens bästa hästevent, inspireras och lära av branschaktörer från hela världen och njuta av god mat och ridning i fantastiska miljöer. Därför är hållbart resande en av de viktigaste frågorna för oss på Equi Tours.

Vi har alla ett gemensamt ansvar för att värna om vår jord och alla dess invånare. Varje år reser ca 1.000 personer med Equi Tours och vi som arrangör arbetar aktivt för att maximera de positiva effekterna av resandet och minimera de negativa.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Vi på Equi Tours

Marie Nyberg

VD/Projektledare

Equi Tours Inez Nyberg
Inez Nyberg

Visuell utformare

Några av våra ciceroner, guider & reseledare

På Equi Tours är passion och expertis en viktig del. Därför följer ofta en kunnig ciceron, guide eller reseledare med på våra resor, för att ge resan lite extra guldkant. Här kan du läsa om några av dem.

Ord från våra kunder

Maria
Maria

Maria

(Yoga & Ridresa, Österlen) Helgen har varit fantastiskt bra! Något av det bästa jag har gjort på länge! Duktig och engagerad ridledare som matchade mig men den bästa hästen jag kunde önska. Engagerad och bra yogalärare. Godaste maten jag har ätit på länge, tillagad av en väldigt trevlig kock. Kombinationen yoga och ridning passade mig perfekt, mycket bra upplagt program!

Ulrika & Agneta
Ulrika & Agneta

Ulrika & Agneta

(Ridresa, Domaine de Fraisse) Vi har haft en jättebra resa. Rummen var trevliga, sängarna väldigt bra, och maten var mycket god och fint upplagd. Servicen var toppklass. Man kände sig verkligen välkommen. Hästarna var mycket lämpliga för sina uppgifter och mycket trevliga och snälla. Ridningen var toppen! Olika turer varje dag med fantastiska vyer. Utflykten till Carcassonne var toppen och så även besöket vid utsiktsplatsen vid dom fyra gamla slotten. Helhetsintryck av resan: Ett minne för livet!

Jonny K.
Jonny K.

Jonny K.

(Prix d’Amérique 2020) Allt!! Otroligt kunniga värdar! Resa med dessa är ett privilegium och en upplevelse långt utöver vad jag nånsin kunnat föreställa mej.!! Längtar till 2021-års PdA!!

Ingrid P.
Ingrid P.

Ingrid P.

(Badminton Horse Trials, 2019) Tack för att ni ordnade denna fantastiska resa för oss, trots att vi bara var 10 personer. Allt var ju så strålande bra! Det underbara lilla hotellet Hillhouse med Harry och Douglas, som stod och gräddade pannkakor bl.a. åt oss på morgnarna, och bangången med Yogi Breisner, bara det var värt hela resan. Sen fick vi ju själva tävlingarna dessutom. En sådan här resa sitter kvar och värmer i själen länge!

Lars-Erik Grambo
Lars-Erik Grambo

Lars-Erik Grambo

(Bergsritt i Andalusien, 2019) Tre härliga riddagar i en fantastisk natur! Trevliga hästar, utmärkta medhavda luncher under turerna, fint boende mitt i byn och inte minst Dallas lugna och trevliga bemötande. Absolut inget jag kan klaga på!

Lena Sellman, Tidningen Ridsport
Lena Sellman, Tidningen Ridsport

Lena Sellman, Tidningen Ridsport

2016 arrangerade Ridsport sin första läsarresa någonsin och vi valde EquiTours som vår samarbetspartner. Både vi och våra läsare som följde med var väldigt nöjda med resan och hur den arrangerats. Allt ifrån val av hotell, biljetter och sittplatser på tävlingen, det efterföljande studiebesöket och inte minst vår medföljande jätteduktiga reseledare från EquiTours. Samarbetet och kommunikationen också fungerat väldigt fint.

Anders Söderberg
Anders Söderberg

Anders Söderberg

(Island, 2017) Vistelsen på Island blev över förväntan, underbar natur, hästinsamlingen helt fantastisk, sist men inte minst var Sandra och hennes familj supertrevliga och gästvänliga! Kommer nog dit igen någon gång.

Anna Fischer, ATG
Anna Fischer, ATG

Anna Fischer, ATG

(Skräddarsydd resa) Resan med Equi Tours till Irland 2009 bjöd på besök hos de bästa fullblodsaktörerna i Coolmore och Darleys. Vi klappade hingstar värda miljoner. Deras produkter fick vi även se i action på Leopardstown i Champion Stakes. Besöket hos den generösa tränaren Michel Halford tror jag ingen av oss glömmer. Hans hästar är de mest harmoniska vi sett men såklart de har ju swimmingpool och vacker natur omkring sig.

Annika Lundberg
Annika Lundberg

Annika Lundberg

(Handikappanpassad ridresa Frankrike, 2008) Tack för en underbar vecka. I år (2008) åkte jag med er till Frankrike på den handikappanpassade ridresan. Jag blev oerhört imponerad över hur väl det var upplagt och hur väl man togs om hand. Jag hade den underbaraste veckan i hela mitt liv nere på Domain de Fraisse.

Staffan Aronsson
Staffan Aronsson

Staffan Aronsson

(Vinresa till Languedoc-Roissillon, Franrike 2015) Tack för en Fantastisk resa, det var något av det bästa jag har upplevt! Goda viner, god mat, intressanta platser, fint väder, en otroligt entusiastisk och glad My, och väldigt trevliga resekamrater, det var verkligen fullständigt perfekt!