Skip to main content

Andalusien - PRE, avel och ridkonst 2022

Inspirerande minnen från resan till Andalusien i Maj 2022

 

Vi ankom Malaga flygplats vid lunchtid. Efter snabb inceckning på vårt boende fick vi skjuts ned till Estepona och åt en klassisk spansk lunch på en Chiringuito på stranden. Sedan slappade vi vid poolen och lite senare mötte vår ciceron Helen Nilsson upp och vi åt gemensam middag. Trötta och mätta somnade vi förväntansfulla över kommande dagara. 

Morgonen efter körde vi den vackra vägen upp i bergen ovanför Malaga för en heldag på Yeguada El Romerito som driver ett stort stuteri av PRE. Där möttes vi upp av ägaren Nicolas Romero och hans ”högra hand” Juan Lopez Dobaoprofessionell ryttare och presentatör. Vi bjöds på härlig spansk frukost på terassen med vidunderlig utsikt över bergen och fälten och visades runt i lokalerna. Juan visade ett par hästar i paddocken och gav en uppvisning i högre ridkonsten på en av de vackra hingstarna. Vi guidades runt i stallet, kelade med ston och föl och fick visat ytterligare ett par hingstar, inte minst stuteriets stolthet Americano. Därefter begav vi oss med ett par jeepar ut på den enorma campon och träffade en stor flock med ston och årsföl samt unghingstarna. 

Se filmer från besöket på Yeguada El Romerito här: 
 
Bilresan dit bjöd på ett extra oplanerat "äventyr" - vi fick punktering mitt uppe på de ringlande vägarna i bergen! Men en ung hjälpsam spansk gentleman hjälpte oss och efter  ett parförsök att laga däcket själva lotsade han oss till en verkstad i närmaste by och en timme senare var vi på väg igen!  
 

Dagen efter besökte vi Yeguada Peppe Werner i Casares. Peppe, en fantastiskt vänlig och ödmjuk man, hämtade hem och visade ett flertal ston med föl från fälten, guidade oss runt oss i stallarna och släppte därefter lös ett par hingstar i paddocken som gav oss en fartfylld show. Slutligen fick vi träffa några av de föl som just avvänjts från sina mammor och som snart skulle släppas ut på fälten för att växa till sig ett par år.  Vi blev också bjudna på kalla drycker av hans vänliga fru - gott och svalkande i den varma försommarsolen!

Se film från besöket på YeguadaPeppe Werner här: 
 

Vi fick också se och besöka det stall där Helen Marie har sin häst uppstallad. En fin anläggning med många fantastiska hästar att titta på!  

Vi bodde helt underbart på en fd. kvarn - El Molino Primero - en liten oas strax ovanför Estepona. Helen Marie var med oss hela resan och förutom att bjuda på all sin kunskap och djupa kontakter i PRE-världen tog hon oss till trevliga restauranger där vi provade såväl modern som klassisk spansk mat. En helt unik resa med fantastiska upplevelser. Sista kvällen toppade vi med ett besök på en liten intim bar & restaurang i gamla Estepona, där vi lyssnade på smäktande vacker flamenco framförd av två lokala musiker. Ett fint minne som gav extra krydda åt resan!  Möt vår ciceron Helen Marie Nilsson i en kort intervju här: Intervju med Helen Nilsson

Vi hann också med en dag "på stan" i Estepona, en riktig liten pärla med många fina och roliga butiker, caf'eer och restauranger. Och några tog ett dopp i havet vid den långa fina sandstranden. Under samtalen sista morgonen var vi alla eniga om att våra förväntningar på resan överträffats med råge!
 

 

Fritextsökning
Resekalender
31/7Hambletonian New York 5 dagarfrån 16 900:-
26/8Normandie med Travauktion - för hästägare och ev köparefrån 9 700:-
26/8Normandie med Travauktion från 13 500:-
7/10Ridresa till Camargue från 19 700:-
7/10Ridresa till Camargue, utan flygresafrån 16 400:-