Skip to main content

Solvalla Elitloppet 2024

Vi gratulerar Horsy Dream, Pierre Belloche, Eric Raffin och hela teamet kring hästen till segern i ELITLOPPET 2024! 

Stämningen på Solvalla under Elitloppet 2024 kändes elektrisk med en publik full av entusiasm. Arenan var fylld med traventusiaster som njöt av spänningen och den festliga atmosfären. Trots ett molnigt väder var publikens energi på topp, vilket bidrog till en fantastisk inramning av loppet​. Det var inte bara travloppet som lockade, utan hela eventet med mat, dryck och underhållning gjorde det till en minnesvärd dag för alla närvarande​  - inte minst våra tillresta internationella travvänner.

Elitloppet 2024 vanns av den franska hästen Horsy Dream, körd av Éric Raffin och tränad av Pierre Belloche. Horsy Dream satte ett nytt europarekord med tiden 1.08,0 över distansen 1 609 meter, vilket var en av de snabbaste tiderna någonsin i loppets historia​, överträffade alla förväntningar och utklassade konkurrenterna i finalen, där favoriter som Francesco Zet och Idao de Tillard inte lyckades prestera på topp​. 

Att tillsammans med oss på And More Equitours få en ”bakom-kulissen-upplevelse" är svårt att beskriva. Det kan lätt låta lite klyschigt, men när du verkligen är där och upplever det som inte alla har tillgång till...   Du kommer lite närmare, du får en pratstund med en framträdande person eller teamet runt omkring, men framför allt känner du stämningen, nerven, nervositeten, kärleken till hästen och sporten, förväntningarna... Det ger gåshud även på den mest hårdhudade globetrottern.

And More EquiTours var såklart på plats med internationella gäster från Frankrike, Australien och USA. Alla fick vara med på stallbacken och hylla den franska segern! 

Njut av en liten film från dagen här - AndMore Equitours Elitloppet 2024 

 

Fritextsökning