Skip to main content

Intervju med Hallamölla Gård

Hej Camilla och Thomas, berätta lite mer om Hallamölla och er historia?

Det är faktiskt en ganska lustig och kärleksfylld historia:Vi bodde nära varandra, faktiskt bara några gator emellan, i Skanör och gick i klasserna bredvid varandra från klass 1 i lågstadiet till studenten 1988. Därefter sågs vi inte förrän en kall novemberdag 2012, naturligtvis i en häst- & foderaffär på landet ute på Söderslätt där vi, ovetandes om varandra, bodde bara någon mil från varandra. Efter några månaders sporadiska kontakter främst kring allmänna frågor rörande hästhållning och foder började en allt tätare kontakt under sommaren 2013. Vi förstod att vi hade ett enormt gemensamt intresse i hästar och att vi båda önskade slå våra påsar ihop och ändra på våra dåvarande situationer. Vi lämnade våra befintliga äktenskap och sade upp oss från våra arbeten inne i människobyn och köpte Hallamölla Gård i februari 2015, och flyttade hit den 14 mars 2015.

Första konferensen och turridningsgäster kom i följande vecka, samtidigt som vi fick våra flyttsaker!

Var Hallamölla helt okänt för oss? Nej, Camilla hade jobbat här som turridningsledare under somrarna 2010 och 2011 och Thomas hade varit här på ridhelg när han började rida på Malmö Ridklubb 2009. Dessutom var området bekant för honom då många somrar tillbringades i en sommarstuga bara någon mil norröver.

Vår dröm vi hade när vi flyttade hit för 5 år sedan lever än: att erbjuda underbara och nyfikna gäster en upplevelse utöver det vanliga. Detta genom att rida på våra fantastiska islandshästar i kanske en av Sveriges allra vackraste naturområden, Verkeåns Naturreservat, kombinerat med en vistelse och matupplevelse som präglas av hög kvalitet, närvaro och ett stort engagemang kantat av både kärlek och harmoni.

Vår uppfattning är att denna dröm fortfarande är högst gällande, om än att vi idag har en betydligt högre ambition kring rid- & matkvalitet.

Fritextsökning