Skip to main content

Intervju med Tippargänget i Paris

Intervju med Tippargänget i Paris

Med oss i Paris, på Prix d’Amérique 2020, var vännerna Kerstin, Barbro och Gunilla. Resan hade de finansierat genom sitt gemensamma spel på trav. Vi passade på att ta en pratstund med dem:

När började ni spela på hästar tillsammans?
Hmm, vi vet inte riktigt. Det var Kerstin och Barbro som började spela. Då för 432 kr varje vecka. På lördag morgonen ringdes vi vid, diskuterade och valde hästar. Vi vann lite småsummor, men hade inget riktigt mål med spelandet. En dag vann vi 28.000 kr. Vinstpengarna la vi i ett kuvert och gömde i pianot hemma hos Kerstin. Strax därefter föddes idén om att resa för pengarna, och i oktober 2017 reste vi till Venedig.

Efter Venedig-resan anslöt Gunilla till vårt tippargäng. Vi ökade varje veckas spelpott till 650 kr och strukturerade upp förberedelserna till lördagens telefonmöte; vi har delat upp vem som ska läsa vilket tips. Varje lördag kl. 9 ringer vi varandra, och då har vi läst på ordentligt, och har en timmes diskussion där vi till sist väljer hästar och lägger spel. Prix d’Amérique-resan sattes upp som mål i slutet på 2017, så det har kanske inte gått så snabbt, men kul har vi haft! I november 2019 hade vi äntligen vunnit ihop tillräckligt, resan bokades och här är vi nu!

Vad har varit höjdpunkten på resan?
Naturligtvis Prix d’Amérique-dagen och loppet. Vi hittade en jättebra plats vid staketet, direkt vid banan, men lite avsides där det var mindre folk. Vi såg riktigt bra hela dagen!

Sen var lördagens Dinner Party riktigt trevlig – bordsplaceringen var en riktig hit! Vi satt tillsammans med ett par och ett gäng herrar, som visade sig också spela tillsammans varje vecka. De träffades varje fredag lunch för att diskutera och lägga sitt spel. Kvällen slutade med att vi satte ett spel tillsammans vid bordet. Det blev inte storvinsten denna gång, men mycket skratt och trevliga diskussioner.

Under resan, hela helgen, har vi ätit jättegod mat och druckit gott. Montmartre är så mysigt, här finns många fina restauranger med mycket gästfrihet och varmt välkomnande.

Vad blir er nästa resa?
En vinresa! Vi får se när, haha, det tog ju sin lilla tid att vinna ihop till denna resa.

Vad trevligt! Vi håller tummarna för er, så syns vi säkert snart igen.

Fritextsökning