Skip to main content

Intervju med Rebecca Mauleon

Rebecca är en av Sveriges stora talanger och kommande stjärna på dressyrhimlen. Hon tävlar och har vinster i svår dressyr, vinster i Falsterbo Scandinavian Open, Breeders Trophy och representerat Sverige i unghäst-VM i dressyr. Dessutom har hon vinster i Dressagepower Futurestars i Friends.Hon bor och driver egen verksamhet sedan 2,5 år tillbaka på vackra Österlen. Tidigare hade hon sin bas i Stockholmsområdet. Här tränar hon elever i svår dressyr, tränar barn och ungdomar på elitnivå, både på ponny och stor häst samt tränar islandsryttare på elitnivå – och såklart alla andra som gillar att träna dressyr! 

Hej Rebecca!
Vad kul det ska bli att komma och träna för dig i sommar. Hur hamnade du där du är idag?
Min väg har alltid varit enkel; Hästar, hästar, hästar och hästar. De har tagit mig runt till olika platser i Sverige och världen, och slutligen, hit till vår vackra gård på Österlen. Under vägen har jag fått inspiration från många duktiga människor jag har haft ynnesten att arbeta med.

Här på Österlen har jag nu möjligheten att förverkliga min egen stora passion; att utbilda, träna och tävla dressyrhästar.

I sommar väntar hemester för många. Varför ska man komma till Skåne?
Jag tycker man borde åka till Skåne på semester för att få uppleva den här helt fantastiska naturen och landskapet som finns här, stränderna som är lika långa som i medelhavet, det böljande landskap precis som i England, eller varför inte leta upp en av alla stjärnkrogar som ligger i någon av de små byarna? Varför åka utomlands?

Vilka förkunskaper behöver ekipaget inför resan?
Det behövs inga särskilda förkunskaper för att komma på kursen. Det är individuella lektioner och vi tränar på den nivån varje person är på. Det räcker att man vill lära sig och vill utvecklas!

Hur är du som tränare?
Jag som tränare är nog väldigt engagerad, älskar att se när någon får en aha-känsla. Jag gillar att hålla det enkelt, även de svåra ska kännas enkelt. Jag gillar att göra övningar som eleven sen kan träna på hemma och känna när det blir rätt eller fel, och bli lite av sin egen ridlärare under ridpassen.

Vad är det roligaste med dressyr?
Det roligaste med dressyr är – förutom att det är roligt att utbilda och träna hästar – att det aldrig finns en och samma lösning på varje häst. Alla hästar är olika, med olika personligheter och med olika förmågor som vi som ryttare måste klura ut hur man på enklast och roligast sätt får att prestera på allra bästa sätt! Inte alltid det lättaste, men varje framsteg blir man lika glad av!

Din passion smittar verkligen av sig; nu längtar vi lite extra till dressyrhelgerna!
 

Fritextsökning