Dagsprogram

  • Onsdag 24 april: Ankomst med vin, appellation och middag i charmig medeltidsstad

    Ankomst till Toulouse på eftermiddagen. Från Toulouse till Carcassonne tar det 1h30 med buss.

    Vi ger oss direkt in i den passionerade världen av mat och dryck som är typisk för regionen. Vi börjar med en vinprovning på en av vingårdarna väster om Carcassonne.

    Sedan kör vi till vårt boende i byn Moussoulens, Château de Moussoulens där slottsmadamen Anne Marie tar emot oss.
    Vi fortsätter med en aperitif på slottet och ni äter sedan middag lagad av slottsfrun.

  • Torsdag 25 april: Rundtur, Canal du Midi

    Efter frukost och kanske en morgonpromenad, åker vi till Canal du Midi.
    Canal du Midi är liksom Carcassonne klassad av UNESCO som världsarv. Här stiger vi på en öppen kanalbåt och har vinprovning bland Languedocs olika appellationer och vinodlare. Efter vinprovning i båtens lugna takt stannar vi till vid ett slusshus och äter en picknick-lunch.

    Därefter åker vi vidare in i vinlandskapet till Minervois. Här stannar vi i cypresslandskapet och provar vin antigen hos Pierre Cros, Raymond Julien eller Jean Baptiste Senat.

    Senare på eftermiddagen åker vi till medeltidsstaden Carcassonne, La Cité. Det finns nämligen två Carcassonne! Denna mäktiga stad där grunderna redan lades på romartiden. La Cité är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa, med grevepalats och dubbla stadsmurar som omger hela stadskärnan. Walt Disney kunde inte ha gjort medeltiden bättre! Efter en kort rundvandring och apéritf går vi till Elodie strax bakom stadsmuren och äter en god middag i underbar miljö.

    Tillbaka till slottet.

  • Fredag 26 april: Vin, kloster, ostron, kanske flamingos och sydfransk stad...

    Vi styr kosan ut mot medelhavskusten och börjar med att besöka Abbaye de Fontfroide, ett av de vackraste klostren i Europa. Det grundades 1093 och har haft stor betydelse i Languedocs och katar-kulturens historia. Platsen är vacker och magisk. Ni besöker den i egen takt, sedan äter vi även lunch på klostrets restaurang.

    Sedan blir det eftermiddag med vy över Medelhav och vinplantor. Ytterligare ett besök på vingård antigen Mas des Caprice eller Château Montfin.

    Apéritifen blir hos en ostronodlare och vi får provsmaka havets läckerheter. Pa vägen tillbaka stannar vi i den sydfranska staden Narbonne där Canal du Midi lugnt rinner igenom stadens centrum. Här får ni egen tid att strosa, upptäcka och äta middag.

  • Lördag 27 april: Promenad i Garrigue, Cabrol, Katarer och lunch på Michelinbakficka...

    Efter frukost åker vi till Cabardès och käre Domaine Cabrol. Om ni önskar går vi först en promenad på den 100 hektar stora domänen i ”garriguen” och diskuterar ”terroir”. Sedan blir det vinprovning på gårdens alla viner.

    Efter vinbesöket stannar vi till vid ett Katarslott där ni får fin utsikt och höra den dramatiska och tragiska historien.

    Vi äter lunch i den lilla byn hos Jean Marc. Jean Marc har en stjärna på framsidan, vi äter på hans trevliga bakficka.

    Tillbaka till slottet för avkoppling och sedan Cassouletmiddag.

  • Söndag 28 april : En promenad eller boules, söndagslunch och hemfärd

    Program finslipas efter avresetider. Transport till Toulouse där resan avslutas för denna gång.