VM i Fälttävlan, Pratoni 2022

VM i Fälttävlan Pratoni, Italien 14-19 sept 2022

Nedräkningen har börjat till VM-året 2022, då de åtråvärda medaljerna ska skördas. Italien står som värd för Fälttävlan och Körning på den klassiska tävlingsplatsen Pratoni del Vivaro, vackert belägen strax utanför Rom.

Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet arrangerar vi VM-resan för dig som vill vara på plats, känna atmosfären, spänningen, få inblick ”bakom kulissen” med de svenska lagen samt umgås med andra hästvänner som delar ditt intresse för ridsporten.

Vi erbjuder ”full-service-paket”- allt är packat och klart! Du bokar din plats, sedan är det bara att njuta av stämningen och upplevelserna.

Vår bas blir ett trevliga Hotel Piccolo Borgo 3* i Rom’s södra utkant - en f.d gård som omvandlats till hotell. Här passar vi på att koppla av, umgås och vila då vi inte är på tävlingsplatsen. Hotellet ligger ca 60 min från flygplatsen och ca 40 min från tävlingsplatsen.

Informationsträffar med Svenska Ridsportförbundet och de aktiva – en representant från Svenska Ridsportförbundet kommer att vara med oss under vistelsen.

På den dagliga transporten från hotellet till tävlingsplatsen har vi uppdaterad och matnyttig information. Vi planerar också träffar på tävlingsplatsen, med den eller de som för stunden har möjlighet att komma ifrån. Det kan vara förbundskapten, landslagsveterinären, någon av ryttarna eller annan intressant person.  

Dagsprogram

 • Onsdag 14 sep: Ankomst, Rom-promenad och Välkomstlunch

  Ankomst till Rom under förmiddagen. När alla är samlade beger vi oss till de centrala delarna av Rom. Här börjar vi vår vistelse med en fin upptäcksfärd till fots, tillsammans med lokal guide.
  Under promenaden ser vi t.ex Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontänen, Forum Romanum och Colosseum. Vi får alla en hörsnäcka och kan lyssna på guiden - oavsett om du är snabbfotad eller lite långsam.
  Avslutningsvis blir det en härlig välkomstlunch, Benvenuto in Italia!

  Sent på eftermiddagen fortsätter vi till vårt hotell, Piccolo Borgo, beläget i södra delarna av Rom.

 • Torsdag 15 sept: Tävlingar

  Busstransfer till tävlingsplatsen t/r
  Dressyr – dag 1
  Nu är VM igång! Vi samlas under dagen på tävlingsplatsen för en info-träff med Svenska Ridsportförbundet och någon av de aktiva.

 • Fredag 16 sept: Tävlingar

  Busstransfer till tävlingsplatsen t/r
  Dressyr – dag 2

 • Lösradg 17 sept: Terrängritt och utflykt

  Terrängprov
  Busstransfer till tävlingsplatsen t/r för dagens terrängprov

  Vi planerar en utflykt och middag på kvällen, mer info när tidsprogrammet är klart.

 • Söndag 18 sept: Banhoppning och medaljer

  Busstransfer till tävlingsplatsen t/r.
  Hoppning och medaljceremoni

  När mästarna är korade åker vi tillbaka till hotellet för en sista kväll tillsammans, om intresse finns arrangerar vi en middag på hotellet eller på annan restaurang i närheten.

 • Måndag 19 sept: Hemresa

  Utcheckning efter frukost och busstransfer till flygplatsen.
  Tack för denna gång!

Hotell

Hotel Piccolo Borgo 3* (Hotellklass: 3 stjärnor)
Hotel Piccolo Borgo är ett litet paradis på landsbygden ca 20 minuter från Roms historiska centrum. Detta eleganta hotell behåller den mystiska atmosfären och det är den idealiska platsen för dig som...