Vinnarna av Equi Tours Senior Jump Cup 2017

27

Nov
2017

Vinnarintervju: Equi Tours Senior Jump Cup 2017

Posted By : Equi Tours/ 311

Lördagskvällen den 18 december gick finalen av Equi Tours Senior Jump Cup 2017 av stapeln, där det vinnande laget åkte hem med en resa till Olympia Horse Show och ett julsmyckat London!

På Lunds Civila Ryttarförening fylldes det kalla ridhuset av god stämning, glada hejarop och nervösa tävlingsryttare och supporters. Ensam med tre nollor i grundomgången var laget The Winning Queens från Skabersjö Ryttarförening, och de stod därmed som slutsegrare av cupen. ”Det känns helt fantastiskt” berättar Pia Esbjörnsson. ”Ja, vi trodde nog aldrig att vi hade en chans att vinna. Vi var bara med i cupen för att det lät kul” fyller Annika Brantvik i.

Laget bestod av Annika Brantvik/Chiara, Pia Esbjörnsson/First Lady, Christina Isaksson/Symphonie, och Lena Augutsson/Lucky Dandy. De beskriver sig själva som ett gäng dressyrtanter. Några av dem hopptävlade i ung ålder medan andra gjorde sin tävlingsdebut på hoppbanorna nu i samband med Equi Tours Senior Jump Cup. Laget hade hört från andra tävlande att det var väldigt roligt att delta och bestämde sig därför för att vara med. ”Jag tyckte att detta var en riktigt kul utmaning för både mig och Lady. Dessutom lockade såklart det fina priset!” förklarade Pia.

Någon speciell strategi för att vinna hade inte laget. Målet var att ta en prispallsplacering, eftersom de då skulle bli bjuda på en utekväll på restaurang av familjen. ”För att lyckas med det satsade vi på att bara rida felfritt och hoppas att de andra inte gjorde det. Vi var kanske inte lika nervösa som de andra, eftersom vi inte varit med förr och inte trodde på att vinna” berättade Annika. Namnet The Winning Queens föreslogs av Pia och var först inte helt uppskattat av alla lagmedlemmar. ”Lite för kaxigt”, men Pia argumenterade för att man måste våga för att vinna – och med facit i hand blev det bara så rätt!

Nu ser gänget fram emot en härlig weekend i London med god stämning. Att uppleva staden nu, men all julskyltning, har de hört ska vara helt fantastiskt. Dessutom lockar förstås Olympia Horse Show, med World Cup-hoppning och häftiga uppvisningar!

Vi på Equi Tours önskar The Winning Queens ett stort grattis och en härlig resa!

Läs mer om vinnarresan: Olympia Horse Show 2017

 

Vinnarna av Equi Tours Senior Jump Cup 2017  

 

Equi Tours Senior Jump Cup 2017

Vinnarna av Equi Tours Senior Jump Cup 2017 Prisbordet i Equi Tours Senior Jump Cup 2017