Skip to main content

Vin och Gastronomi i Toscana, Sept 2023

Följ med och insup dofter, smaker och ljud från ett annat land!

Varje år den andra helgen i september arrangerar vinorten Greve in Chianti en vinfestival och vi har sett till att förlägga denna resa till Toscana så att ni kan få vara med och uppleva denna fest till druvans ära!

Vår resa till Toscana och vindistriktet Chianti bjuder på vinupplevelser, på italiensk kokkonst och hantverksturer i det historiska Florens, ja resan bjuder även på arior från Italiens främsta kompositörer. Häng med och vakna upp till utsikten över vinfält och olivlundar varenda morgon under denna resa. Vår ciceron Christina som bott och vistats under många år i detta område tar er med till hennes favoriter och bjuder er på det bästa Chianti har att erbjuda. Det blir en resa att njuta av!

Vi bor på Borgo di Vescine, en borg som ligger uppe på toppen av en grön kulle, 600 meter över havet med utsikt över den historiska staden Radda in Chianti. Olivträden som omger borgen odlas på gamla terrasser som kantas av torra stenmurar, dessa är idag ett Unesco världsarv. Här äter vi gärna middag inne på borggården där det bla. serveras pizza från den gamla stenungnen. 

Under fem dagar besöker vi vingårdar och provar viner, går på upptäcktsfärd hos de mest unika hantverkarna i sina fascinerande och antika verkstäder i Florens och besöker en fårostfarm där vi provar olika ostar - traditionell pecorino, mjuka och hårda, milda och smakrika. Vi åker till vinfestivalen i Greve de Chianti och stannar till hos den anrika slaktaren Antica Macelleria Falorni. Och sist men inte minst får vi en matlagningskurs strax utanför byn Tavarnelle, där vår sprudlande kock bjuder på smaker från såväl Toscana som Apulien. Lagom till middagen i solnedgången ställer sig en operasångare på terrassen, sjunger arior från välkända operor och förgyller hela sceneriet.

Följ med på en riktig italiensk drömresa!

Bokning möjlig inom kort men anmäl gärna ditt intresse redan nu!

Fritextsökning
Kontakta oss