29

Aug
2017

Travmeckat Normandie

Posted By : Equi Tours/ 291
Inför travresan Normandie med Christer Häggström

Normandie är travmeckat som bjuder på upplevelser som räcker långt in i vintermörkret. På denna travresa har vi tagit det bästa av det mesta för att få du ska få ut så mycket som möjligt av dagarna i Normandie. Resan görs i samarbete med ASVT och med på resan är Christer Häggström som avelsexpert.

Vi har ställt några frågor till Christer inför resan:

Du följer ju med som avelsexpert på studieresan till Normandie – vad är din relation till uppfödning och travhästar?
Jag har “skrivbordsuppfödning” i olika konstellationer och sitter i styrelsen för ASVT. Jag började gå på Solvalla i tidiga år och har alltid varit fascinerad av härstammningar och själva avelsbiten.

Vad ser du mest fram emot på resan?
Att få se alla fina franska gårdar och hingstar, vi kommer att besöka de flesta av de hetaste hingstarna på den franska marknaden. En annan sak jag ser fram emot är att träffa andra trevliga personer med intresse för uppfödning och att få ta del av deras kunskaper och åsikter men även dela med mig av mina erfarenheter.

Vad tror du att gästerna framförallt kommer att få med sig hem efter studieresan?
Ett minne för livet och en större kunskap om de franska hingstarna och uppfödningen. God mat är väl en annan sak de kommer att minnas gissar jag.

Förutom Christer så kommer vår omåttligt populära reseledare My Nilsson ta hand om er på plats. My är bosatt i Frankrike sedan tolv år och är ansvarig för den franska delen av Equi Tours. Hon driver även ett eget företag inom vin & gastronomi i Frankrike så My har insider tipsen!