Yoga & Ridresa

Departure Date

20 May

Duration

4 nätter

Price

9.950 kr

Registrering avslutas

2020-02-29

Du som redan testat på, vet vad yogan kan tillföra vår ridning och dagliga liv!

Yoga är så mycket mer än en gymnastisk rörelse och att ta in hästar och ridning i yogan är både spännande och naturligt. Vår guide i rid- & yogavärlden under denna vistelse är Sara Silfverberg som du kan läsa mer om lite längre fram i programmet. Oavsett om du redan utövar yoga i kombination med ridning, eller är relativt ny (men nyfiken på hur du kan utvecklas och lära dig mer) är du välkommen till denna långhelg i sydfransk miljö!

Det blir intensiva dagar med mycket fysisk aktivitet, men vi njuter också av naturen, mat & dryck samt en nypa kultur genom besök i den mäktiga medeltidsstaden Carcassonne! Läs vår intervju med Sofia Nordgren om varför just yoga är så bra för ryttare.

Domaine de Fraisse –Ni bor i det 300 år gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. Hela gården är Eko-certifierad och tänket är ekologiskt i allt från mat och dryck till lakan och handdukar. En del av rummen har underbar terrass med utsikt över Pyréneerna. Det finns rum med en, två eller tre bäddar. Hästarna är trevliga individer, turridningshästar av olika ras och storlek. De går ute året runt i gigantiska gräshagar med underbar utsikt !

Carcassonne – ca en mil från hästgården ligger den mäktiga gamla staden ”La Cité Carcassonne”,  klassad av Unesco som världsarv. Det är den största bevarade medeltidsstaden i Europa och grunderna redan lades på romartiden, med grevepalats och dubbla stadsmurar som omger hela stadskärnan. Walt Disney kunde inte ha gjort medeltiden bättre!

Resan kommer genomföras under våren 2020. Datum kommer.

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Om Sara Silfverberg

Yogainstruktör, tränare för hästar och ryttare inom klassisk dressyr och horsemanship.

Sara Silfverberg är yogalärare och undervisar yoga inom både Hatha/Vinyasa och Poweryoga, Yinyoga och Chakrayoga. Hon har specialiserat sig på att hjälpa ryttare till en bättre kroppsmedvetenhet och undervisar och instruerar ryttare inom såväl distans, hoppning, dressyr och islandshästar. Hennes bakgrund är inom psykologi och ledarskap, hon har jobbat globalt med att hjälpa företag navigera i den digitala tidsåldern. Parallellt är hon utbildad inom klassisk dressyr och Horsemanship, har bott och arbetat som beridare i USA, på Island och i Tyskland. Nu bor och driver Sara en liten kvalitativ häst- och yogagård på Österlen i Skåne, www.lovetowncastle.com

Information & Priser

Förslag på flygresa från Stockholm och Köpenhamn till Toulouse, här med KLM
Flygförslag kommer.

 

Hästarna på Domaine de Fraisse

Här bor ca 40 hästar samt en åsna. De flesta är franska raser –  blandade med quarterhäst, angloarab och berber – från små ponnys till stora hästar. De är pigga och positiva med varierande temperament, d.v.s att det finns många typer att välja på, beroende på ridvana och önskemål.

Ridvana: Du ska behärska alla 3 gångarter i varierad natur. Hästarna är väldigt stabila och trevliga. Är ni flera stycken på nybörjarnivå (minst 4 personer) kan vi göra en egen grupp, i annat fall får du som nybörjare endast ridlektioner i ridhus eller paddock.

Yoga : ingen förkunskap krävs, alla nivåer är välkomna

Vill du eller ditt ressällskap inte rida alls, finns det bl.a en fin golfbana på ett par km avstånd, underbara promenadstigar, cyklar att hyra etc.

Pris per person i SEK 9.950

I priset ingår:

 • Logi 4 nätter på Domaine de Fraisse (i dubbelrum)
 • Helpension enligt följande
  • 4 Frukost
  • 3 luncher på gården (dryck tillkommer)
  • 2 (eller 3) middagar på gården, 3-rätters (dryck tillkommer)
  • 1 middag i Carcassonne fredag (alt på gården, dryck tillk)
 • Ridning, 2 x uteritter samt 1 x lektion/kortare ritt
 • Yoga dagligen, enligt programmet
 • Workshops & föreläsningar av Sara, enligt programmet

Tillkommer / ingår ej:                                          

 • Flyg enligt ovan från Stockholm eller Köpenhamn, från ca 3500 kr
 • Flygplatstransfer (ca 90 min resa enkel väg) ca 400 kr/väg
 • Enkelrumstillägg 4 nätter 1200 kr
 • Måltidsdrycker (vatten ingår)
 • Taxi vid Carcassonne-besök på lördagen ca 250 kr
 • Övriga privata utgifter

Program

Onsdag - Ankomst och välkomstmiddag

Transfer från flygplatsen i Toulouse (mot tillägg), ankomst till Domaine de Fraisse på sen eftermiddag. Vi får våra rum och en rundtur på gården. På kvällen dukas det upp till middag i gårdens restaurang, det blir en introduktion till helgen och vi bekantar oss med varandra.

Torsdag - Yoga, uteritt och workshop

Morgonyoga & frukost – (yang yoga / styrka).

Uteritt i den vackra naturen - Efter frukost bekantar vi oss med hästarna och beger oss därefter ut på en ritt i naturen. Varje ridtur varar ungefär 2 timmar. Därefter en välförtjänt lunch på gården, följt av ledig tid för vila och avkoppling.

Eftermiddag: Workshop med Sara. Sitsträning och medvetenhet, hur applicerar man yogan till sin sits.

Kvällsyoga – yin yoga / restorative / stretching.

På kvällen samlas vi igen för gemensam middag och samtal kring dagens händelser.

Fredag - Yoga, uteritt och workshop

Samma upplägg som torsdagen.

Morgonyoga & frukost – (yang yoga /styrka).
Uteritt i den vackra naturen.
Lunch och siesta.
Föreläsning / workshop: Horsemanship, häst- och ryttarkommunikation.
Kvällsyoga – yin yoga / restorative / stretching.
Gemensam middag.

Dag 4 Lördag – Yoga, lektion & Carcassonne

Morgonyoga & frukost – yang yoga / styrka.

Förmiddagen viker vi åt avslutande workshop, ridlektion eller kortare ridtur med galopp för den som vill, anpassar efter behov och önskemål på plats.

Lunch och siesta.

På eftermiddagen/kvällen kan du välja att ha ledig tid på gården, middag på kvällen. Eller…

Tidig kväll beger vi oss upp i den mäktiga gamla staden ”La Cité Carcassonne”. Efter lite tid att på egen hand utforska de gamla gränderna, äter vi en 3-rätters middag på ”Le Jardin de la Tour”. Elodie lagar maten och en utsökt sådan. Vad menyn blir vet man aldrig i förväg ty hon handlar in allt färskt under morgonen på marknaden, allt efter tycke och behag. Därefter återvänder vi till gården för en skön natts sömn. Tillkommer kostnad för taxi till/från Carcassonne, ca 2-300 kr per person.

Dag 5 Söndag – Morgonyoga och Hemresa

Morgonyoga & frukost.
Transfer tillbaka till flygplatsen i Toulouse (mot tillägg).

Anmäl intresse

Vill du veta mer om denna resa, anmäla intresse eller bli kontaktad när programmet har uppdaterats? Fyll då i formuläret, så kontaktar vi dig med mer information.

Du kan också kontakta oss direkt via

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

x

Intresseanmälan