Upplevelseweekend i Skåne

Departure Date

28 Sep

Duration

2 nätter

Price

7.090 kr

Registrering avslutas

2018-06-30

Avkoppling, skördefest och islandshästar på Österlen – Välkommen till en helg som ger mersmak!

I slutet av september bjuder Skåne in till en weekend för att visa upp sina pärlor från Österlen. Det blir en helg fylld av god lokal mat, gårds- och trädgårdsbesök och mysig ridning i fantastisk natur. Boende på Talldungens Gårdshotell, vid Österlens finaste backar och med Verkeån runt knuten. Här finns även flera vandringsleder från tomten över Brösarps backar till Haväng. Dessa skogar och marker får vi uppleva på bästa sätt – via hästryggen!

Denna livsstils- och ridresa har mycket att bjuda på: det blir även besök på Mandelmanns trädgårdar och självklart Kiviks Äppelmarknad. Med tusentals svenska äpplen, provsmakningar och lokalt producerade delikatesser blir besöker kronan på verket på denna upplevelserika helg i äpplets tecken.

Begränsat antal platser – Först till kvarn!

Information & Priser

Resa till Talldungen
Resa på egen hand till Valleröd. Behöver du hjälp att boka din resa eller bli upphämtad vid till exempel Malmö Sturup eller Sjöbo Busstation? Kontakta oss för mer info och priser.

Boende -Talldungens Gårdshotell
Kryp till sängs i nymanglade sängkläder! Talldungens Gårdhotell är ett mysigt och härligt hotell, perfekt för dig som vill njuta av Brösarps vackra natur. Varje morgon dukas matsalen upp med en frukostbuffé med nybakt surdegsbröd, hemkokta marmelader och vidsträckt utsikt. På deras prisbelönta restaurang serveras rustik och enkel mat, ofta med ursprung från södra Europa, men alltid med råvaror härifrån. Här finns även ett eget vildjäsande mikrobageri och massa god dryck samlad i den svala källaren.

Ridning – Pomonadalen, Islandshästar på Österlen
På den vackra gården Pomonadalen strax utanför Rörum på Österlen håller Thilde Höök till tillsammans med sina islandshästar, får, höns, hundar och stallkatter. Hästverksamheten lägger fokus på långritter genom Österlens vackra landskap, skräddarsydda dagsturer, tillridning och inridning av hästar samt kursverksamhet. Thilde har stor erfarenhet av hästar och har tidigare jobbat flera år på Island och sedan i Sverige med import och försäljning av islandshästar, ridläger, in- och tillridning samt egen avel.

Ridvana
På denna resa måste du behärska alla tre grundläggande gångarterna (skritt, trav och galopp). Maxvikt: 90 kg.

Paketpris
Paketpris per person: 7.090 kr

Allt detta ingår

 • Logi 2 nätter i delat dubbelrum
 • All ridning enligt program
 • 2 frukost
 • Talldungens spisarmeny, 5-rätters
 • Middag på Allé, 2-rätters
 • Entré & lunch på Mandelmanns Trädgårdar
 • Entré till Kiviks Äppelmarknad
 • All transfer enligt program
 • Assistans & service från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Övriga måltider och måltidsdryck/vinpaket
 • Enkelrumstillägg, 1.045 kr för hela vistelsen
 • Resa till/från Talldungen
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

28 september

Fredag - Halvdagsritt & middag på Allé

Ankomst till Talldungens gårdshotell i Brösarp under tidig eftermiddag. Behöver du bli upphämtad på buss-, tåg- eller flygplats, kontakta oss för mer info och priser.

På detta mysiga och charmiga hotell står korna utanför fönstren. När alla har kommit tillrätta går du ut till hästarna, som går i hage precis vid hotellet. En halvdagstur till häst tillsammans med Thilde väntar och idag tar vi oss till Brösarps norra backar – även käns som Bregottfabriken från TV-reklamen. Det är också i detta område som delar av Bröderna Lejonhjärta spelades in och Källagårdens äppleodlingar fick agera Körsbärsdalen.

Under sen eftermiddag kommer vi åter till Talldungen. Efter lite tid för relax och uppfräschning åker vi sedan iväg till Svinaberga söder om Kivik, i närheten av Stenshuvud Nationalpark. Här serveras kvällens middag på fina restaurangen Allé och menyn går helt enligt säsong i äpplets tecken. Allé kännetecknas av sin genuina matlagning och här möter lokala råvaror influenser från hela världen.

Transport tillbaka till Talldungen efter middagen.
29 september

Lördag - Heldagsritt & 5-rätters spisarmeny

Ekologisk frukostbuffé på gårdshotellet med hemkokta marmelader, lokala charkuterier och bröd från deras egna stenugnsbageri.

Efter frukost går vi ut till hästarna. Idag väntar en heldagsritt, där turen går till havet vid fantastiska och omskrivna Haväng – en vacker plats och populärt turistmål med dess vidsträckta stränder vid Verkeåns mynning. Lunch äter vi som picknick ute under dagen. Turen går genom ett varierat landskap som bjuder på allt från mjuka grusvägar genom magiska bokskogar till galopper längs med milslånga sandstränder. Vi tar pauser längs vägen där vi fikar, låter hästarna vila och kanske passar vi på att ta ett dopp.

På eftermiddagen kommer vi tillbaka till Talldungen för lite relax och uppfräschning innan kvällens middag. Lite möra efter all ridning kan det vara skönt att inte behöva åka iväg – kvällens middag serveras därför på Talldungens prisbelönta restaurang. Det blir en femrätters spisarmeny av säsongens råvaror. Vi rekommenderar att ni beställer in deras dryckespaket (tillval, 495 kr per person). Talldungen är otroligt duktiga på dryck och har specialiserat sig på naturviner, så det är en upplevelse i sig att även ta del av deras utbud av dryck.
30 september

Söndag - Mandelmanns trädgårdar & Kiviks Äppelmarknad

Ekologisk frukostbuffé på gårdshotellet med hemkokta marmelader, lokala charkuterier och bröd från deras egna stenugnsbageri.

Därefter utcheckning och transport till Mandelmanns trädgårdar för besök och en god sommarlunch. Här går du runt på egen hand bland växthus, träd, blommor, dammar och djur.

Vi åker sedan vidare till Äppelmarknaden i Kivik. Här möts du av svenska äpplen i tusentals och självklart den berömda äppeltavlan, som konstnär Emma Karp Lundström i år ligger bakom. Att besöka marknaden är en riktigt upplevelse, där allt går i äpplets tecken.

Efter marknadens slut säger vi hej då för denna gång. Vidare resa hem på egen hand.

Villkor

Priset är baserat på 8 deltagare. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 31 juli 2018: 30 % av resans pris
# Från 1 augusti 2018 – fram till avresa: 100 % av resans pris

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

x

Intresse/frågor?