Upplevelseweekend, Österlen

Departure Date

10 May

Duration

2 nätter

Price

6.690 kr

Registrering avslutas

2019-03-17

Möt våren på Österlen – Vi gör ett besök i Sveriges sydöstra hörn och njuter av det goda. Välkommen till en lantlivsresa inspirerad av lokala producenter!

I mitten av maj bjuder Skåne in till en weekend för att visa upp sina pärlor från Österlen. Det blir en helg fylld av bland annat god lokal mat, vingårdsbesök och mysig dressincykling i fantastisk natur. Boende på Kiviks Hotell, vackert beläget på en höjd ovanför gamla Kivik med milsvid utsikt över havet, där det är lätt att njuta & koppla av.

Denna livsstils- och matresa har mycket att bjuda på: det blir besök hos inspiratören Karl Fredrik på Eklaholm och matvandring på Christinehofslott samt restaurangbesök med toner från Italien. De små, lokala & passionerade mattillverkare vi besöker blir kronan på verket i denna upplevelserika helg med tonvikt på närproducerat.

Begränsat antal platser, max 25 personer – Först till kvarn!

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Information & Priser

Resa till mötesplatsen
Resa på egen hand till och från Lund C/Sturup, våra två upphämtningsplatser.
Om du behöver hjälp att boka anslutande resa, kontakta oss för mer info och priser.

Boende – Kiviks Hotell
Hotellet ligger på en höjd ovanför gamla Kivik med milsvid utsikt över havet. Den ursprungliga hotellbyggnaden är över 100 år gammal och har en gång inhyst självaste Prins Eugen som under tre somrar på 30-talet kom hit för att måla, inspirerad som han var av den Österlenska miljön. Här kan du liksom prinsen njuta av soluppgången över havet och lyssna till hängbokens hemligheter när den sakta vaggas av havsbrisen

Paketpris per person: 6.690 kr

Allt detta ingår

 • Logi 2 nätter i delat dubbelrum på Kiviks Hotell & Spa
 • 2 härliga frukostar
 • Lunch på Pastafabriken i Ingelstorp
 • Lunch & smakvandring i Christinehofs Ekopark
 • Middag på Kiviks Hotell, 3 rätters
 • Middag på Trampes Aperitivo, 3-rätters sharing koncept med fördrink
 • Tillgång till bastu och relax lördag em på Kiviks Hotell
 • Alla utflykter enligt program:
  • Vingårdsbesök med vinprovning
  • Dressincykling
  • Konstbesök hos Gunilla Mann
  • Besök & provsmakning hos Karl Fredrik på Eklaholm
 • All transfer enligt program
 • Reseledare, service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Måltidsdryck/vinpaket
 • Enkelrumstillägg, 2.990 kr för hela vistelsen
 • Resa till/från upphämtningsplats Sturup/Lund
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

10 maj

Fredag – Vingård, dressincykling & Kivik

Upphämtning Lund C 10.30 / Sturup 11.00

Vi tar oss direkt till Köpingsbergs vingård för studiebesök & provsmakning av deras mousserande viner, producerade enligt ”méthode traditionelle”. Vingården ligger som ett grönt smycke inbäddat i det skånska landskapet. Här odlas druvor så som Chardonnay, Pinot Blanc, Solaris och Seyval Blanc.

Därefter styr vi bussen mot Ingelstorp och den lilla pastafabriken, som tillverkar handgjord pasta på skånska spannmål. Här tar vi en titt på tillverkningen och njuter en god lunch.

Efter lunch väntar ett lite annorlunda sätt att se vackra Österlen: vi ska nämligen cykla dressin vid Sankt Olof på en nedlagd järnväg. Vi passerar små gårdar och vackra beteshagar, inramade av stengärden, som betas av highlandcattles, vanliga kossor, hästar och hjortar. Spåret går både över öppna landskap & genom bokskogspartier - en jordnära naturupplevelse helt enkelt!

Under sen eftermiddag/tidig kväll ankommer vi till Kiviks Hotell. På detta charmiga hotell ser du hur havet möter himmelen. När alla har kommit tillrätta går vi ner till hotellets restaurang och avnjuter en 3 rätter meny bestående av skånska läckerheter från små lokala producenter.
11 maj

Lördag – Konst, smakvandring & Trampes

Efter härlig frukost gör vi ett konstbesök hos Gunilla Mann och hennes Galleri i Rörum. Här får vi ett personligt besök med en titt i ateljén och de pågående projekten och de kommande utställningar.

Därefter tar vi oss till Christinehofs slott och Ekoparken. Vi gör en smakvandring i den vackra parken och njuter lokalt producerade delikatesser till lunch. Samtidigt får vi veta mer om varje producent och säkert höra många passionerade historier om drömmar, drivkraft och hårt arbete.

På eftermiddagen kommer vi tillbaka till Kiviks Hotell för relax och spa.

Kvällens middag serveras på gemytliga Trampes i Brantevik. Ett unikt ”hemma-hos-koncept” signerat familjen af Trampe, som passionerat jobbar med mat, antikviteter och inredning. I deras lilla kaptenshus vid vattnet blandas antikupplevelsen med enkel och god mat. Här serveras en trerätters meny med sharing concept, av säsongens råvaror och med starka influenser från Italien.
12 maj

Söndag – Eklaholm, sparris & avsked

Efter ännu en härlig frukost i Kivik checkar vi ut för denna gång.

Vi beger oss nu till Karl Fredrik på Eklaholm. Gården ligger i byn Hagestad och här finner vi 380 kvadratmeter av inredning, konst och blommor. Vi får en inblick i Karl Fredrik’s värld och lyssnar till hans historia om hur han hamnade på Eklaholm. Sedan hyllar och provsmakar vi Skånes kronjuvel, vårprimören som nu är i säsong: sparrisen! Provsmakning / lätt lunch innan det är dags att runda av helgen.

Villkor

Priset är baserat på minst 20 deltagare. Antalet platser är begränsat. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prisjusteringar för sådant som vi inte har vetskap om idag. Särskilda avbokningsvillkor specificeras på bokningsbekräftelsen. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

En deposition på 30% av resans pris per person betalas vid bekräftelse. Slutlikvid senast 30 dagar innan avresa, mot slutfaktura.

Boka resa

Sista anmälningsdag har passerat. Kontakta oss för bokning.

Mail: [email protected]

Telefon: 040-29 88 08

x

Intresse/frågor?