Upplevelseresa till Zimbabwe och Botswana

Departure Date

15 Oct

Duration

9 nätter

Price

39.800 kr

Registrering avslutas

2018-06-20

Safari till häst, till fots, med jeep och med båt

Följ med oss, tidningen Land och vår ciceron Niklas Kämpargård på en upplevelserik resa till Zimbabwes fantastiska djurliv längst ner i södra Afrika. Under drygt en veckas tid får du möjlighet att rida bland vilda djur, spana fågel och ta del av elefanternas eftermiddagsrutiner vid Chobefloden i Botswana.

Resan börjar och slutar vid Victoriafallen i Zimbabwe, där vi kommer att njuta av ett av världens största vattenfall och serveras klassisk Afternoon Tea på Victoria Falls Hotel med utsikt över Zambeziravinen. Den som vågar kan givetvis hoppa bungyjump från bron över Zambezifloden eller flyga över Viktoriafallen.

Resan genomförs i samarbete med tidningen Land.

Begränsat antal platser!

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

 • +46 (0)40 29 88 08
 • info@equitours.se

Vår ciceron: Niklas Kämpargård

Fotograf, skribent och sjuksköterska
Niklas Kämpargård har i femton års tid ständigt återvänt till Afrika. Det började med en bilresa från Sverige hela vägen ner till Kapstaden i Sydafrika och har följts av åtskilliga resor till Afrika, ibland på egen hand och ibland tillsammans med en hjälporganisation eller som reseledare.

Fortfarande drömmer jag om den där perfekta bilden av en leopard som vilar i ett träd (där ljuset, läget och leopardens blick ger uttryck för precis det som jag vill visa på bild). Hoppas att du vill följa med mig på en resa till två av södra Afrikas mest spännande länder!

Priser & Information

Flygresa med SAS och South Africa Airp
Utresa 15-16 oktober
Kl. 15.25-17.00 Stockholm-London
Kl. 19.00-07.05 London-Johannesburg
Kl. 10.50-12.30 Johannesburg-Victoria Falls

Hemresa 23-24 oktober
Kl. 13.30-15.05 Victoria Falls-Johannesburg
Kl. 20.00-06.25 Johannesburg-London
Kl. 10.35-14.05 London-Stockholm
För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hästar/ridvana
Hästarna på Hwange Horseback safari – här finns en flock med 12 välskolade, bush-vana hästar av olika storlek, allt från Fullblod, Quarter till tyngre Percheron och några som är en blandning av flera raser. Du ska vara en van ryttare som behärskar alla gångarter i öppen terräng på en stabil häst. Maxvikt 90 kg.
» Vill du inte rida är du välkommen ändå, då får du två drive/walk-safaris istället.

Paketpris per person 39.800 kr

Allt detta ingår

 • Flygresa från Stockholm – Victoria Falls t/r, ink. skatter, avgifter och bagage
 • Logi 7 nätter i delat dubbelrum (samt 2 nätter på flyg)
 • Helpension (från middag den 16 okt – frukost den 23 okt)
 • Alla safaris nämnda i programmet ovan
  • 2 ridsafari
  • 2 drive/walk safari
  • 3 bil/jeep safari
  • 2 båtsafari
 • Alla transfers enligt programmet
 • Guidad tur vid Viktoriafallen (halvdag)
 • Afternoon Tea på anrika Victoria Falls Hotel
 • Reseledare Niklas Kämpargård under hela vistelsen

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Måltidsdryck, betalas på plats
 • Flyg från annan avreseort
 • Enkelrumstillägg, 4.800 kr
 • Aktiviteter i Victoria Falls
 • Massage och andra aktiviteter på lodgerna
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

15 oktober

Måndag - Avresa

Avresa från Stockholm Arlanda (vänligen kontakta oss för andra avreseorter) – se flyginformation ovan.
16 oktober

Söndag - Safari & middag under stjärnorna

Ankomst till Viktoriafallen vid lunchtid och därefter transfer till Sable Sands. Det är en fantastisk lodge strax utanför Hwange Nationalpark, knappt tjugo mil söderut, där djuren strövar fritt helt utan stängsel. Det är inte ovanligt att det framåt kvällen flockas mängder elefanter runt vattenhålet och att bufflar och antiloper samlas i hundratal.

På eftermiddagen åker vi på safari i området alldeles utanför nationalparken. Har vi tur så blir det här vårt första möte med lejon eller en flock vildhundar som är vanliga i området.

På kvällen äter vi gemensam middag under stjärnorna, efter att ta tagit en ”sundowner” runt lägerelden.
17 oktober

Onsdag - Ridsafari & "Drive and walk"

Efter frukost åker halva gruppen iväg på en bilburen safari (drive & walk) vilket är en unik möjlighet att ta upp spåren efter vilda djur till fots, medan resten av gruppen bekantar sig med hästarna och ger sig av på ridsafari. Från hästryggen kommer vi nära de vilda djuren och kan njuta av ljud och dofter utan att skrämma eller trigga djurens jaktinstinkt. Vi rider i små grupper för att kunna garantera säkerheten och inte störa djuren mer än nödvändigt. Efter tre timmar i sadeln (med pauser längs vägen) kommer vi fram till Dete Vlei - ett fantastiskt skogsområde under skyddande afrikanska träd. Där får hästarna vila medan vi serveras en väl tilltagen brunch i skuggan under träden.

Efter några timmars vila (det finns möjlighet att beställa massage som utförs under trädkronorna – måste förbokas) är det dags att bryta upp. De som under förmiddagen red i dalgången får nu istället åka bil och ge sig ut på spännande safaris till fots. När guiden får upp spåren av antiloper, elefanter eller giraffer parkerar vi bilen och fortsätter sedan till fots. Efter omkring tre timmar samlas vi återigen vid Sable Sands för en skön dusch och en god dryck i solnedgången. Middag i restaurangen.
18 oktober

Torsdag - Bil- & Ridsafari vid Hwange Nationalpark

Kontinental frukost och därefter ridsafari för halva gruppen i utkanten av Hwange Nationalpark. Man får inte rida inne i nationalparken, så vi håller oss på utsidan och följer djurens rörelser från hästryggen. Den andra halvan av gruppen ger sig istället av på en klassisk bilburen safari i Hwange Nationalpark. Där hoppas vi se kattdjur, enorma flockar med bufflar och elefanter och förhoppningsvis en flock med vildhundar.

Mitt på dagen tar vi paus på lodgen och äter en rejäl lunch tillsammans. På eftermiddagen byter grupperna plats med varandra, de som red på förmiddagen åker nu in i nationalparken och tvärtom. Vill man inte rida alls går det utmärkt att följa med in i parken både morgon och kväll.

På kvällen middag under stjärnorna.
19 oktober

Fredag - Vildhundar & Båtsafari på Chobefloden

Sovmorgon och därefter rejäl frukost. Den som orkar bör gå upp tidigt för att från restaurangen – eller utsiktsplatserna närmast dalgången – njuta av djurlivets skådespel som brukar äga rum nere vid vattenhålet. Har vi tur så möter vi vilda djur uppe mellan stugorna där vi bor (givetvis blir du eskorterad av vakter om du känner dig osäker på att gå själv).

Efter frukost lämnar vi Sable Sands och besöker Wild Dog Conservation Centre - ett hållbarhetsprojekt som arbetar med att minska det lokala jakttrycket på vildhundar (mängder med vildhundar dör i snaror när den fattiga lokalbefolkningen jagar antiloper). Vi får också möjlighet att lära oss mer om vildhundar och se någon av de rehabiliteringshundar som finns på anläggningen. Därefter fortsätter vi mot Kasane i Botswana, en resa på drygt tre timmar. Lunch längs vägen.

I Kasane checkar vi in på Chobe Safari Lodge alldeles vid Chobeflodens strand. Här kan du ta ett dopp i poolen eller slå dig till ro vid strandkanten och njuta av flodhästar, fåglar och en och annan antilop. Glöm inte att ta med dig kikaren.

Vid fyratiden åker vi iväg på en spännande båtsafari på Chobe River, där vi får möjlighet att komma riktigt nära djuren vattenledes. Från båten ser vi djur som vi vanligtvis inte ser från land, exempelvis krokodiler, flodhästar (som är uppe och äter) och mängder med olika slags fåglar.

Middag på Chobe Safari Lodge.
20 oktober

Lördag - Safari i Chobe nationalpark

Lätt frukost och därefter ger vi oss av på bilburen safari i Chobe Nationalpark, som är känd för sina rika bestånd av elefanter, flodhästar och antiloper. Ju tidigare vi kommer iväg desto större är chansen att se aktiva djur i gryningen innan värmen får dem att dåsa i skuggan. Har vi tur hittar vi en hel grupp med lejon som kalasar på en fälld buffel eller gnu. Redan vid niotiden är vi tillbaka på lodgen. Full frukost i matsalen.

Lunch och relax. Därefter eftermiddagssafari i Chobe Nationalpark. På kvällen middag på Chobe Safari Lodge.
21 oktober

Söndag - Båtsafari

Tidig båtsafari på Chobefloden där vi serveras frukost ombord på båten. Efter några timmar ombord återvänder vi till lodgen och det finns tid för poolhäng och utcheckning. Efter lunch åker vi tillbaka mot gränsen och fortsätter till Viktoriafallen i Zimbabwe (max två timmar), där vi checkar in på ljuvliga Ilala Lodge knappt en kilometer från de mäktiga Viktoriafallen.

Ledig eftermiddag. Middag på Ilala Lodge.
22 oktober

Måndag - Victoriafallen och Afternoon tea

Efter frukost besöker vi de mäktiga vattenfallen tidigt för att undvika den värsta hettan. På eftermiddagen serveras Afternoon Tea på anrika Victoria Falls Hotel. Där har både kungligheter och filmstjärnor genom åren njutit av den afrikanska gästfriheten.

Middag på Ilala Lodge.
23 oktober

Tisdag - Ledig morgon vid Victoriafallen

Frukost och ledig förmiddag. Om du vill är detta en utmärkt morgon för att flyga helikopter över Viktoriafallen. Relax eller egna aktiviteter.

Kring lunchtid har det börjat dra ihop sig för hemresa. Transfer till flygplatsen och därefter vidare hemresa med flyg,
24 oktober

Onsdag - Hemkomst

Hemkomst under dagen.

Villkor

Minst 12 deltagare krävs för att resan ska kunna genomföras enligt ovan. Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt prishöjningar pga. flygskatter och/eller valutakursförändringar. En anmälningsdeposition på 20% av resans pris skall vara oss tillhanda 10 dagar efter boknings datum. Slutbetalning 2018-06-30.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 30 april 2018: 20 % av resans pris
# Från 1 maj 2018 – fram till avresa: 100 % av resans pris

Boka resa

Utforma din resa. Välj i rullmenyn nedan.

x

Intresseanmälan

Zimbabwe & Botswana, 15-24 okt 2018

39.800,00 kr44.600,00 kr

Nollställ
Antal:

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Mer information

Önskar du flyga från Stockholm

Ja, Nej (kontakta oss för resa från annan avreseort)

Rumstyp

Enkelrum (tillägg 4.800:-), Dubbelrum