Ridsports läsarresa till Unghäst-VM i hoppning

Departure Date

14 Sep

Duration

3 nätter

Price

7950

Registrering avslutas

2018-07-31

Följ med på en weekend med världens bästa unghästar, hoppning och avelshingstar!

Följ med på denna givande läsarresa till unghäst-VM i hoppning, exklusivt framtagen i samarbete med tidningen Ridsport! På denna studieresa hänger vi tillsammans med likasinnade från morgon till kväll, utbyter erfarenhet och idéer och tar självklart del av all kunskap som resans erfarna ciceron Eva “Oa” Gudmundsson delar med sig av.

The World Breeding Jumping Championship for Young Horses, det vill säga unghäst-VM i hoppning, avgörs på det fantastiska Zangersheide i Lanaken, Belgien. Där får vi se världens bästa unghästar göra upp om världsmästartitlarna, från 5 år till 7 år, i hoppning och även se Sire of the World, där endast godkända hingstar är välkomna. Dessutom pågår det flera auktioner, främst av föl, under tävlingsdagarna. Vi kommer även att göra ett intressant studiebesök hos Stephex Stables. Förbered dig på en riktig hästweekend!

Denna studieresa är perfekt för dig som är uppfödare, unghästutbildare eller beridare, men självklart även väldigt givande för dig som “bara” är glad entusiast.

Tidningen Ridsports logga

Resans studiebesök: Stephex Stables

Stephex Stables är ett av världens ledande tränings- och försäljningsstall. Ett flertal erfarna ryttare är stationerade här, bland annat Daniel Deusser & Lorenzo de Luca, som dagligen förbereder sina hästar för att tävla i de stora nationella och internationella tävlingarna. Flertalet framgångshistorier har haft sin start här – Hickstead, Cornet d’Amour, Ryan des Hayettes and Coriana van de Klapscheut, är bara några exempel. På vårt besök kommer vi få se, höra om och inspireras av deras arbete och filosofi.

Resans ciceron: Eva ''Oa'' Gudmundsson

Med oss på resan har vi Eva “Oa” Gudmundsson, framgångsrik uppfödare – inte minst till flera godkända hingstar – och domare. Ta del av Evas kunskap, diskutera de unga hopphästarnas prestationer på mästerskapet och allt som rör avel och sport med henne.

Eva “Oa” om unghäst-VM i hoppning:

“Det är fantastiskt att vara på unghäst-VM! Alla är där och det är en internationell känsla men med avspänd attityd. Du kan sitta och äta och vid bordet bredvid sitter någon världskändis. Det är mycket folk och trångt, men kanonkul! Du får se Zangersheides godkända hingstar och fantastiskt välridna unga talanger. Det är verkligen ett tillfälle att vidga sina vyer och bli superinspirerad. Man inser att det är svårt att ta fram sådana där individer, men inte oöverstigligt!”

Priser & Information

Flygresa med SAS från Stockholm eller Köpenhamn
14 sep Stockholm – Bryssel 15.10 – 17.20
14 sep Köpenhamn – Bryssel 15.20 – 16.50

17 sep Bryssel – Stockholm 18.00 – 20.05
17 sep Bryssel – Köpenhamn 17.30 – 19.00
För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell i Hasselt – 3 nätter

Holiday Inn Express Hasselt 3***
Detta trivsamma 3-stjärniga hotell är beläget i centrala Hasselt, nära till stadens centrum med affärer och trevliga restauranger. Rummen är lätta att koppla av på, men flera sorters kuddar att välja på, välfungerande WiFi och 32″ platt-tv. Eget badrum med dusch. Frukostbuffé med ett brett standardutbud.

Paketpris per person, tidningen Ridsports läsare: 7.950 kr
Ordinarie pris (i mån av plats): 8.650 kr
Valutatillägg à 260 kr per person tillkommer ovan priser (räknat på snitt-växelkurs per 6 juli 2018)

Allt detta ingår

 • Flyg t/r Bryssel från Stockholm eller Köpenhamn
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum
 • Frukost 3 morgnar
 • Entré & läktarbiljetter till UVM lördag & söndag
 • Måndagens utflykt enligt program
 • Lunch måndag ink. alkoholfri måltidsdryck
 • Ciceron Eva “Oa” Gudmundsson
 • Representant från Ridsport
 • Svensktalande reseledare från Equi Tours
 • All transfer och lokala skatter

Tillkommer/frivilliga tillägg

 • Måltider och annan dryck ej nämnda i programmet
 • Enkelrumstillägg – 1.570 kr för hela vistelsen ink valutatillägg
 • Välkomstmiddag – pris kommer
 • Avbeställningsförsäkring – 6 % av resans pris

Program

14 september

Fredag - Ankomst & Välkomstmiddag i Hasselt

Avresa från Köpenhamn och Stockholm. Ankomst till Bryssel tidig kväll där reseledare från Equi Tours välkomnar. När gruppen är samlad åker vi till vårt hotell i trevliga Hasselt, en knapp timme från Bryssel, för incheckning. På kvällen serveras en välkomstmiddag med mingel på närliggande restaurang (tillägg).
15 spetember

Lördag - Unghäst-VM Hoppning

Frukost på hotellet. Transfer till Zangersheide (ca 30 min) för dagens tävlingar, www.zangersheide.com. Både på dit- och hemresan delar ciceron Eva ”Oa” Gudmundsson med sig av tips inför tävlingarna. Här pågår tävlingar hela dagen, men tidsschemat är ännu inte helt klart. Sittplats under tak ingår. Lunch på egen hand på tävlingsplatsen. Efter tävlingarnas slut (ca 18.00) åker vi tillbaka till Hasselt. Kvällen fri och middag på egen hand.

16 september

Söndag - Unghäst-VM Hoppning

Frukost på hotellet. Transfer till Zangersheide för dagens tävlingar, sittplats under tak ingår. Lunch på egen hand på tävlingsplatsen. Efter tävlingarnas slut (ca 18.00) åker vi tillbaka till Hasselt. Kvällen fri och middag på egen hand.
17 september

Måndag - Intressant studiebesök

Frukost på hotellet och utcheckning. Därefter transfer till dagens planerade studiebesök. Väskorna tar vi med oss i bussen. Efter avslutat besök och lunch transfer till flygplatsen. Åter i Stockholm/Köpenhamn under kvällen.

Villkor

Priset är baserat på minst 25 betalande gäster. En anmälningsdeposition á 2000 kr ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 30 juni. Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar. Antalet platser är begränsade.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 30 juni 2018: Anmälningsavgiften, 2000 kr
# Från 1 juli 2018 – fram till avresa: 100 % av resans pris

Boka resa

Resan har redan varit.

x

Intresse/frågor?