Ridsports läsarresa till Unghäst-VM i dressyr

Departure Date

03 Aug

Duration

3 nätter

Price

7950

Registrering avslutas

2018-06-11

Följ med på en weekend med världens bästa unghästar, dressyr, avelshingstar och en härlig kväll i Amsterdam!

Följ med på denna givande läsarresa till unghäst-VM i dressyr, exklusivt framtagen i samarbete med tidningen Ridsport! På denna studieresa hänger vi tillsammans med likasinnade från morgon till kväll, utbyter erfarenhet och idéer och tar självklart del av all kunskap som resans erfarna ciceron Lena Nyström delar med sig av. Vår härliga reseledare Anneli Stålfors hänger förstås med, för tredje året i rad!

The World Breeding Dressage Championship for Young Horses, det vill säga unghäst-VM i dressyr går för tredje året i Ermelo, Holland, efter många år i tyska Verden. Där får vi se världens bästa unghästar göra upp om världsmästartitlarna, från 5 år till 7 år, i dressyr. Dessutom pågår det flera auktioner, främst av föl, under tävlingsdagarna.

Vi hinner även med en härlig sommarkväll i vackra Amsterdam samt kommer att göra ett intressant studiebesök på den välkända hingststationen och dressyrstallet Stal Witte.

Denna studieresa är perfekt för dig som är uppfödare, unghästutbildare eller beridare, men självklart även väldigt givande för dig som “bara” är glad entusiast.

Tidningen Ridsports logga

Resans studiebesök: Stal Witte

Stal Witte drivs av Nico Witte och Madeleine Witte-Vrees och är välkänt för sina hästar av hög kvalitet. På gården bedrivs avel, försäljning och träning av dressyrhästar. Internationellt kända namn som Ulla Salzgeber, Tineke Bartels och Hans Peter Minderhoud rider hästar från Stal Witte i internationella Grand Prix-klasser. Anläggningen bjuder på moderna faciliteter, rymliga ytor för föl och unghästar, stallar och flertalet utomhus- och inomhusbanor tillsammans med mycket mer. Under vårt besök kommer vi få se, höra om och inspireras av deras arbete och filosofi.

Resans ciceron: Lena Nyström

Med oss på resan har vi Lena Nyström, framgångsrik uppfödare som driver Hässleberga Gård. Uppfödningen lägger främst sitt fokus på dressyrhästar och Lenas egna uppfödningar har vid ett par tillfället deltagit i unghäst-VM. På senare år har Lena även fördrivit avel med fälttävlanshästar. Ta del av Lenas kunskap, diskutera de unga dressyrhästarnas prestationer på mästerskapet och allt som rör avel och sport med henne.

Priser & Information

Flygresa med SAS från Stockholm eller Köpenhamn
3 augusti Arlanda – Amsterdam 08.15-10.20
3 augusti Köpenhamn – Amsterdam 08.15-09.45

6 augusti Amsterdam – Arlanda 18.55-21.00
6 augusti Amsterdam – Köpenhamn 17.40-19.00
För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell i Harderwijk – 2 nätter

Beach Hotel Monopole 3*** & Allure 3***
I Harderwijk bor vi på två personliga men lite mindre 3-stjärniga hotell, som ligger vid sjön Wolderwijd, en av de naturskönaste platserna i Harderwijk. Runt hörnet möter du Harderwijks mysiga och pittoreska stadskärna med mängder av restauranger. Rum med egen toalett och dusch/bad. Fritt Wi-Fi. Vissa rum har utsikt över sjön, andra inte. Rummen fördelas därför på basis av bokningstillfälle – först till kvarn.

Hotell i Amsterdam – 1 natt
Välj mellan 3-stjärnigt hotell eller uppgradera till 4-stjärnigt!

City Hotel Amsterdam 3***
Ett trivsamt litet familjehotell centralt beläget i en tidstypisk byggnad vid Prins Hendrikkade. I själva verket är det samma hus som en gång ägdes och beboddes av Michiel de Ruyter, 1607-1676, som är en av de mest kända amiralerna i holländsk historia. Rum med egen toalett och dusch. Fritt WiFi.

Inntel Amsterdam Centre 4**** (tillval – 200 kr)
Uppgradera ditt hotell till detta hippa hotell som ligger mitt i Amsterdams hjärta. Modernt inredda rum som erbjuder komfort och en paus från storstadspulsen. Riklig frukostbuffé med mycket att välja på. Rum med egen toalett och dusch. Fritt WiFi.

Paketpris per person, tidningen Ridsports läsare: 7.950 kr
Ordinarie pris (i mån av plats): 8.650 kr
Valutatillägg à 310 kr per person tillkommer ovan priser

Allt detta ingår

 • Flyg t/r Amsterdam från Stockholm eller Köpenhamn
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum
 • Frukost 3 morgnar
 • Entré & läktarbiljetter till UVM lördag & söndag
 • Måndagens utflykt enligt program
 • Lunch måndag ink. alkoholfri måltidsdryck
 • Ciceron Lena Nyström
 • Representant från Ridsport
 • Svensktalande reseledare från Equi Tours
 • All transfer och lokala skatter

Tillkommer/frivilliga tillägg

 • Måltider och annan dryck ej nämnda i programmet
 • Enkelrumstillägg – 880 kr för hela vistelsen, 3* hotell. + 445 kr för uppgraderat 4* hotell i Amsterdam, ink. valutatillägg
 • Uppgraderat 4* hotell i Amsterdam – 210 kr per person i dubbelrum, ink. valutatillägg
 • Besök på UVM-tävlingarna fredag – pris kommer
 • Välkomstmiddag – pris kommer
 • Kvällsaktivitet i Amsterdam – mer info kommer
 • Avbeställningsförsäkring – 6 % av resans pris

Program

3 augusti

Fredag - Ankomst & Välkomstmiddag i Harderwijk

Avresa från Stockholm och Köpenhamn. Ankomst till Amsterdam på förmiddagen där reseledare Anneli Ståhlfors från Equi Tours välkomnar. När gruppen är samlad åker vi till vårt hotell i mysiga Harderwijk, en knapp timme öster om Amsterdam, för incheckning. Dagen fri att spendera på egen hand. För dig som önskar går det att åka ut till tävlingen i Ermelo, mer info kommer (tilläggsarrangemang). På kvällen har vi bokat plats för gemensam middag (tilläggsarrangemang).
4 augusti

Lördag - Unghäst-VM Dressyr

Frukost på hotellet. Därefter transfer till tävlingarna på den holländska nationalanläggningen i Ermelo (ca 25 minuters bussfärd). På vägen dit berättar Lena Nyström om kvalen som varit och hur läget är bland de svenska deltagarna. På vägen hem delar Lena med sig av sina åsikter om dagens prestationer på banorna.

Här pågår tävlingar med finaler i stort sett hela dagen. Tävlingarnas tidsschema är ännu inte helt klart, men dagen brukar avslutas med en auktion, som vi givetvis stannar och tittar på. Transfer till hotellet i Harderwijk efter att dagens program är slut.
5 augusti

Söndag - Unghäst-VM i dressyr

Frukost på hotellet och utcheckning. Transfer från hotellet till tävlingsplatsen. Lena har som vanligt mycket intressant att berätta om. Detta är tävlingarnas sista dag med spännande finaler. Tävlingarnas tidsschema är ännu inte helt klart. Efter tävlingarnas slut transfer till Amsterdam där kvällen är fri och du kan njuta av folklivet och god middag under en härlig sommarkväll. Idag är sista dagen för ”The GayPride” – Amsterdams årliga pridefestival. Räkna med lite mer folk än vanligt och ett rikt uteliv.

Förslag på kvällsaktiviteter (tilläggsarrangemang) kommer.
6 augusti

Måndag - Intressant studiebesök hos Stal Witte

Frukost på hotellet och utcheckning. Därefter transfer till dagens studiebesök hos Stal Witte. Väskorna tar vi med oss i bussen. Stal Witte är en välkänd tränings och avelsanläggning, som garanterar utmärkta hingstar och hästar med Grans Prix-potential. Här får vi ta del av deras arbete och filosofi.

Efter avslutat besök och lunch transfer till flygplatsen. Åter i Stockholm/Köpenhamn under kvällen. Du som önskar förlänga din vistelse i Amsterdam (tillval) körs tillbaka till hotellet när dagens program är slut.
7 augusti

Tisdag - extra dag i Amsterdam (tillval)

Önskar du stanna lite längre i Amsterdam och upptäcka denna härliga stad? Vi hjälper gärna dig att förlänga din resa. Kontakta oss för mer info och pris.

Villkor

Priset är baserat på minst 32 betalande gäster. En anmälningsdeposition á 2.000 kr ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 1 juli 2018. Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar. Antalet platser är begränsade.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 1 juni 2018: Anmälningsavgiften, 2.000 kr
# Från 2 juni – 1 juli 2018: 50 % av resans pris
# Från 2 juli 2018 – fram till avresa: 100 % av resans pris ink. ev flygkostnader

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

 

x

Intresse/frågor?