SWBs medlemsresa: World Cup-dressyr, Herning

Departure Date

19 Oct

Duration

2 nätter

Price

3.980 kr

Registrering avslutas

2018-08-19

Inspireras av World Cup-dressyr, studiebesök och umgänge med andra sport- och avelsintresserade!

Denna studieresa är exklusivt framtagen för SWB´s medlemmar.

Häng med likasinnade i Danmark och inspireras av de internationella dressyrtävlingarna med World Cup i Herning. Förutom höga klasser i dressyr pågår där också hoppklasser upp till 150 cm, så det blir en helg där får se flertalet toppryttare göra upp! Dessutom hinner vi med intressanta studiebesök hos både Helgstrand Dressage och Blue Hors.

Med på resan följer SWBs mycket erfarne exteriör- och gångartsdomare Jan-Ove Olsson. Jan-Ove är även dressyrdomare och uppskattad tränare runt om i landet. Han har dömt hingstar på både svenskt och utländska bruksprov, tävlat i framförallt dressyr men även hoppning och fälttävlan och bedriver egen avel i liten skala. Meritlistan kan göras lång! Jan-Ove delar självklart med sig av sin gedigna kunskap till dig som resenär, bland annat genom läktarguidning.

Vi utgår från Flyinge Kungsgård, Malmö Airport och Malmö C/Hyllie och möjligheter till anslutningar finns. Vi bor på ett trevligt hotell i centrala Herning. Med biljetter, bra boende och bekväma transfers redan ordnat åt dig kan du lugnt luta dig tillbaka på denna studieresa, för att umgås med nya och gamla vänner och inspireras av alla hästar.

Om våra studiebesök

Helgstrand Dressage är ett av världens mest erkända sälj- och träningscenter för dressyrhästar och det ägs och drivs av OS-bronsmedaljören Andreas Helgstrand, KRAFFT-profil, och hans fru Marianne. Här finns ett toppmodernt rid- och träningscenter med ett 250-tal hästar. Dessutom finns här en välfungerade EU-hingststation med hingstar av den bästa kvaliteten och från de bästa blodlinjerna.

Blue Hors är en ledande europeisk hingststation, med allt under ett tak: hingstar, saluhästar, uppfödning, tävlingsverksamhet och eget utbud av hygienprodukter för hästar, Blue Hors Care. Några av de mest kända är Blue Hors Don Schufro, Blue Hors Hotline, Blue Hors Romanov och Blue Hors Zack.

Bild på Blue Hors hingstkatalog

Information & Priser

Avresa från Flyinge Kungsgård, Malmö Airport & Malmö Hyllie
Ungefärliga avresetider:
08.00 Flyinge Kungsgård
09.00 Malmö Airport
10.00 Malmö Hyllie
Tiderna är preliminära och kan komma att justeras beroende på besökens tillgänglighet.

Vill du ha hjälp att boka anslutande tåg/flyg? Kontakta oss för mer info och priser.

 

Hotell Corona 3***
Detta trevliga hotell, med ljusa och enkelt inredda rum, ligger mitt i centrala Herning, endast 15 minuter från Jyske Bank Boxen via bil. Nyrenoverade rum med platt-tv, eget badrum och fritt Wi-Fi. God frukost med ett brett standardutbud.

Paketpris per person
Paketpris SWB PLUS medlem: 3.980 kr
Paketpris SWB AKTIV medlem: 4.480 kr

Allt detta ingår

 • Busstransport Flyinge/Malmö – Herning t/r
 • Logi 2 nätter i delat dubbelrum på ovan hotell
 • Frukostbuffé
 • Entré & sittplatser till lördag eftermiddag och söndag
 • Studiebesök enligt programmet
 • Alla transporter i turistbuss med chaufför
 • Ciceron Jan-Ove Olsson från SWB
 • Service & reseledare från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Anslutningar till Flyinge/Malmö t/r
 • Lunch fredag (kan förbeställas – mer info och priser kommer)
 • Välkomstmiddag, ca 350 kr
 • Enkelrumstillägg, 860 kr för hela vistelsen
 • Övriga måltider, dryck och privata utlägg
 • Avbeställningsförsäkring, 6% av resans totalkostnad. (Bokas och betalas i samband med första inbetalning.)

Program

19 oktober

Fredag - Avresa & Studiebesök hos Helgstrand Dressage

Anslutning till Malmö under morgonen. Upphämtning med buss på Flyinge Kungsgård (ca 08.00), Malmö Airport (ca 09.00) och Malmö Hyllie (ca 10.00). Tiderna är preliminära och kan komma att justeras beroende på besökens tillgänglighet.
Vi lämnar därefter Malmö och åker vidare mot Danmark och vårt första besök: Helgstrand Dressage. Resan tar ca 4,5 h och vi kommer att göra ett kortare stopp för lunch och bensträck. Vi stannar på en mindre rastplats och här kan du antingen äta din medhavda lunch eller välja att förbeställa från oss. Mer info och priser kommer.

Vi beräknar vara framme vid 15-tiden på Helgstrand Dressage. Besöket tar ca 2 h med möjlighet till öppen diskussion/frågor. På Helgstrand Dressage står ett 250-tal hästar och här finns runt 60 anställda som dagligen arbetar med hästarna för att utveckla dressyrsporten. Vi kommer bland annat att få se anläggningen och höra om deras träningsfilosofi.

Efter besöket åker vi vidare till Herning (ca 2,5 h) för incheckning på hotellet. På kvällen arrangeras en <gemensam middag (tilläggsarrangemang).
20 oktober

Lördag - Blue Horse & tävlingar i Herning

Frukost på hotellet och därefter åker vi till resans andra studiebesök, Blue Hors Stud. Resan tar ca 45-50 min beroende på trafiken. På Blue Hors får vi höra om deras avels- och träningsfilosofi samt inspireras av deras anläggning. Vem vet, kanske det också finns tid för en selfie tillsammans med Don Schuffro?

Efter besöket åker vi tillbaka mot Herning, till Jyske Bank Boxen, som är arenan tävlingarna hålls. Vi har biljetter till eftermiddagens tävlingar. Programmet för tävlingarna är ännu inte helt klart.

När tävlingarna och programmet för dagen är slut åker vi tillbaka in till vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand.
21 oktober

Söndag - World Cup-dressyr & hemresa

Frukost på hotellet och utcheckning. Bagaget tar vi med oss i bussen och beger oss sedan till arenan för att besöka se dagens tävlingar – bland annat rids idag World Cup i dressyr! Jan-Ove finns självklart på plats och kommer att dela med sig av sin kunskap, bland annat genom läktarguidning.

Efter tävlingarnas slut ca kl. 16-17 åker vi tillbaka till Malmö Hyllie, Malmö Airport (ca 3,5 h resa) och Flyinge Kungsgård (ca 4,5 h resa) för vidare resa hemåt under kvällen.

Villkor

Priset är baserat på minst 40 deltagare. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

För att delta på resan krävs medlemskap hos SWB. Vänligen uppge ditt medlemsnummer vid bokning. Är du inte medlem går det bra att lösa valfritt medlemskap. Kontakta oss för mer information eller läs mer på swb.org/bli-medlem .

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 15 september 2018: 1.500 kr + ev. kostnader för anslutande resor
# Från 16 september 2018 – fram till avresa: 100 % av resans pris + ev. kostnader för anslutande resor

Boka resa

Resan har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

x

Intresse/frågor?