Ridsports läsarresa till Unghäst-VM i hoppning

Departure Date

20 Sep

Duration

3 nätter

Price

7.950 kr

Registrering avslutas

2019-08-01

Häng med Ridsport på en weekend med världens bästa unghästar, massor av hoppning och spännande avelshingstar!

Följ med på denna givande läsarresa till unghäst-VM i hoppning 2019, exklusivt framtagen i samarbete med tidningen Ridsport! På denna studieresa hänger du tillsammans med likasinnade från morgon till kväll, utbyter erfarenhet och idéer och tar självklart del av all kunskap som resans erfarna ciceron uppfödaren, hingsthållaren och domaren Eva “Oa” Gudmundsson delar med sig av.

The World Breeding Jumping Championship for Young Horses, unghäst-VM i hoppning, avgörs på det fantastiska Zangersheide i Lanaken, Belgien. Där får du se världens bästa unghästar göra upp om världsmästartitlarna, från 5 år till 7 år, i hoppning. Tillsammans med SWB får vi dessutom insyn i de svenska teamen. Förutom tävlingarna kommer även Sire of the World, där endast godkända hingstar är välkomna att delta, och en auktion, främst av föl, att hållas under tävlingsdagarna.

Vi kommer dessutom att krydda läsarresan med ett intressant studiebesök hos Van de Heffinck. Förbered dig på en riktig hästweekend!

Denna studieresa är perfekt för dig som är uppfödare, tävlingsryttare, unghästutbildare och beridare, men självklart även väldigt givande för dig som “bara” är glad entusiast. Tillsammans blir vi ett gäng som alla brinner för samma sak – perfekt för dig som vill nöta stamtavlor, skaffa dig nya perspektiv eller bara hänga med nya och gamla vänner.

Med oss på resan som ciceron är den framgångsrika uppfödaren Eva ”Oa” Gudmundsson och självklart även en representant från Ridsport. Eva ”Oa” Gudmundsson har fött upp de godkända hingstarna Carême, Silber Sky F och I´m Very Special F. Ta del av Evas kunskap, diskutera de unga hopphästarnas prestationer på mästerskapet, få tips på vad du själv kan betäcka med om du är stoägare och prata om allt som rör avel och sport med henne.

“Det är fantastiskt att vara på unghäst-VM! Alla är där och det är en internationell känsla men med avspänd attityd. Du kan sitta och äta och vid bordet bredvid sitter någon världskändis. Det är mycket folk och trångt, men kanonkul! Du får se Zangersheides godkända hingstar och fantastiskt välridna unga talanger. Det är verkligen ett tillfälle att vidga sina vyer och bli superinspirerad. Man inser att det är svårt att ta fram sådana där individer, men inte oöverstigligt!”

-Eva “Oa” Gudmundsson, Ridsports expert

Tidningen Ridsports logga

Vårt studiebesök: Van de Heffinck

På årets resa besöker vi det välrenommerade stuteriet Van De Heffinck. Flertalet godkända hingstar började en gång i tiden sin karriär här: Randel z, Clinton, Heartbreaker, Vivant, Cornet Obolensky… Listan kan göras lång! Förbered dig på att få se massor av spännande hingstar och unghästar under resans sista dag!

Priser & Information

Flygresa med SAS från Stockholm eller Köpenhamn
20 september Arlanda – Bryssel 15.10-17.20
20 september Köpenhamn – Bryssel 15.20-16.50

23 september Bryssel – Arlanda 18.00-20.10
23 september Bryssel – Köpenhamn 17.30-19.00
För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell – 3 nätter
Holiday Inn Express Hasselt 3***
Detta trivsamma 3-stjärniga hotell är beläget i centrala Hasselt, nära till stadens centrum med affärer och trevliga restauranger. Rummen är lätta att koppla av på, men flera sorters kuddar att välja på, välfungerande WiFi och 32″ platt-tv. Eget badrum med dusch. Frukostbuffé med ett brett standardutbud.

Paketpris per person
Ridsports prenumeranter & SWB PLUS-medlemmar: 7.950 kr
SWB aktiv-medlemmar: 8.350 kr
Ordinarie pris (i mån av plats): 8.950 kr.

Allt detta ingår

 • Flyg t/r Bryssel från Stockholm eller Köpenhamn
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum
 • Frukost lördag-måndag
 • Entré & läktarbiljetter till UVM lördag & söndag
 • Måndagens spännande studiebesök enligt program
 • Lunch måndag ink. alkoholfri måltidsdryck
 • Avelsexperten Eva “Oa” Gudmundsson
 • Representant från Ridsport
 • Reseledare från Equi Tours
 • All transfer enligt program och lokala skatter

Tillkommer/frivilliga tillägg

 • Måltider och annan dryck ej nämnda i programmet
 • Enkelrumstillägg: 1.570 kr
 • Välkomstmiddag: pris kommer
 • Avbeställningsförsäkring – 6 % av resans pris (måste bokas i samband med betalningen av resans anmälningsavgift)

Begränsat antal platser till ovan pris!

Program

20 september

Fredag - Ankomst & Välkomstmiddag

Avresa från Köpenhamn och Stockholm. Ankomst till Bryssel tidig kväll där reseledare från Equi Tours välkomnar. När gruppen är samlad åker vi till vårt hotell i trevliga Hasselt, en knapp timme från Bryssel, för incheckning. På kvällen samlas vi för en trevlig uppstart tillsammans, med välkomstmiddag och mingel på närliggande restaurang (tilläggsarrangemang).
21 september

Lördag - Unghäst-VM Hoppning

Frukost på hotellet. Därefter transfer till Zangersheide (ca 30 min bussfärd) för dagens tävlingar, www.zangersheide.com. På vägen dit berättar Eva om kvalen som varit och hur läget är bland de svenska deltagarna. På vägen hem delar Eva med sig av sina åsikter om dagens prestationer på banorna.

Här pågår tävlingar i stort sett hela dagen. Tävlingarnas tidsschema är ännu inte helt klart, men de brukar sluta vid 18-tiden. Lunch på egen hand på tävlingsplatsen. Under dagen träffar vi representanter från SWB och de svenska teamen, för att komma ännu lite närmare tävlingarnas centrum.

Efter tävlingarnas slut, transfer till hotellet i Hasselt. Önskar du stanna på kvällens auktion tar du dig enkelt hem med taxi på egen hand.
22 september

Söndag - Unghäst-VM Hoppning

Frukost på hotellet. Transfer till tävlingsplatsen för dagens tävlingar. Eva har som vanligt mycket intressant att berätta om. Detta är tävlingarnas sista dag med spännande finaler. Tävlingarnas tidsschema är ännu inte helt klart. Efter tävlingarnas slut (ca 18.00) åker vi tillbaka till Hasselt. Kvällen fri och middag på egen hand. Kanske samlas vi alla för att fira svenska framgångar?
23 september

Måndag - Intressant studiebesök

Frukost på hotellet och utcheckning. Väskorna tar vi med oss i bussen. Därefter kanske resans höjdpunkt. Med hjälp av Ridsport får du tillfälle att besöka en av Belgiens mest spännande anläggningar, där vi visas runt och kan ställa frågor om verksamheten. I skrivande stund förhandlar vi med ett väldigt spännande alternativ.

Efter avslutat besök gör vi ett stopp för lunch (ingår) och därefter transfer till flygplatsen. Åter i Stockholm och Köpenhamn under kvällen.

Villkor

Priset är baserat på minst 30 deltagare. Antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller, Ridsports prenumeranter har förtur. En anmälningsdeposition á 2.500 kr ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 1 augusti 2019.

Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priset är baserat på gällande valutakurs januari 2019. Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 1 juli 2019: Anmälningsavgiften, 2.500 kr & ev flygkostnader.
# Från 2 juli – 1 augusti 2019: 50 % av resans pris & ev flygkostnader.
# Från 2 augusti 2019 – fram till avresa: 100 % av resans pris &. ev flygkostnader.

Intresserad?

Sista anmälningsdag har passerat. Kontakta oss för bokning.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808