Ridsports läsarresa, Unghäst-VM i dressyr, Verden

Departure Date

11 Dec

Duration

3 nätter

Price

6.950 kr

Registrering avslutas

2020-06-01

Nytt datum! 11-14 dec - nytt program kommer

Unghäst-VM i dressyr är flyttat till den 9-13 december 2020 pga Covid-19-pandemin. Läs mer på Ridsports hemsida.

Ett uppdaterat program för resan kommer inom kort.

Följ med på en weekend med världens bästa unghästar, dressyr, avelshingstar och härligt sällskap!

Det har äntligen blivit dags att presentera Ridsports succéresa till unghäst-VM i dressyr 2020! I år tar vi en paus från Ermelo och Nederländerna, för att istället besöka tävlingarna i vackra Verden, Tyskland. Här väntar en helg smockfull av dressyr och avel, i sällskap av nya och gamla vänner med precis samma intresse som du själv. Som kronan på verket avslutar vi denna drömresa med ett studiebesök på dressyrcentret och hingststationen Lodbergen, där Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD har sin bas.

Med oss på resan som ciceron är som vanligt uppfödaren och veterinären Lena Nyström, och Ridsports redaktionschef Lena Sellman. Lena Nyström är som en levande uppslagsbok och kan berätta allt du vill veta om avel och de deltagande hästarna i världsmästerskapet.

Till Verden reser vi klimatsmart i en privat turistbuss, med utgång från Flyinge Kungsgård och Malmö C.

Tidningen Ridsports logga
– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

VÅRT STUDIEBESÖK - LODBERGEN

Dressyrpferde Leistungszentrum Lodbergen är ett välkänt modernt träningscenter för dressyrhästar, som kombinerar avel och sport på högsta nivå. Verksamheten startades år 2008 av den framgångsrike Oldenburg-uppfödaren och hingsthållaren Harli Seifert, med vänner, när den tidigare hingststationen i Lodbergen anpassades och utvecklades till ett högmodernt träningscenter med anslutande EU-seminstation.

Under ledning av Therese Nilshagen och Wolfgang Stagge utbildas här talangfulla hästar noggrant och genomtänkt, för att matchas till de högsta klasserna. På den imponerande anläggningen finns bland annat ett ridhus, flertalet utomhusbanor, solarium, skittmaskin och 50 hektar mark till hagar. Här står flertalet välkända hingstar, som Dante Weltino OLD, For Romance I och Finest Selection, och spännande talangfulla nyförvärv, som Bellany (Bon Coeur x De Niro), segerhingsten i dressyr på Oldenburgs hingstpremiering november 2019.

På den anslutande EU-hingststationen sköts inseminering, hingstar och ston med största professionalism och erfarenhet. Inseminationslabbet är utrustat med modern teknik.

Information & Priser

Bussresa t/r Verden
Vi reser i en bekväm privat turistbuss med toalett.

Upphämtningsplatser
7 augusti: Flyinge Kungsgård 10.30 / åter 10 augusti ca 21.30 (bra möjligheter till parkering finns)
7 augusti: Malmö C 11.30 / åter 10 augusti ca 20.30

För anslutande resor, annan avreseort eller övriga frågor, kontakta Equi Tours.

Hotell – Landhotel Zur Linde 3*
På detta lantliga hotell, med egen trädgård, bor vi i rymliga rum med eget badrum och dusch. Hotellet ligger ca 5 km / 10-15 min med buss från tävlingsanläggningen. Här finns en trevlig restaurang som serverar vällagad mat, såväl internationella som traditionella rätter, och varje morgon dukar upp en rejäl frukostbuffé med flera goda och nyttiga alternativ. WiFi ingår.

Paketpris per person, Ridsports prenumeranter: 6.950 kr
Ordinarie pris (i mån av plats): 7.950 kr

Allt detta ingår

 • Logi 3 nätter på Landhotel Zur Linde 3*, i delat dubbelrum ink. frukost
 • Bussresa t/r Flyinge & Malmö – Verden
 • Bussresa t/r mellan hotell och tävlingsanläggningen enl. program
 • Entré med onumrerad sittplats till tävlingarna, lör & sön
 • Show & auktion, lör kväll
 • Lunch fredag (en stor sallad & 0,5 l vatten)
 • Lunch måndag (”dagens” ink. bordsvatten)
 • Måndagens spännande studiebesök på Lodbergen
 • Ciceron Lena Nyström & Representant från Ridsport
 • Reseledare från Equi Tours
 • Alla lokala skatter & vägavgifter
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Måltider och dryck ej nämnda ovan
 • Enkelrumstillägg: 900 kr för hela vistelsen
 • Välkomstmiddag, 3-rätters exkl. dryck: 450 kr
 • Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris (måste bokas i samband med betalningen av resans deposition)

Program

7 augusti

Fredag – Resa & välkomstmiddag

På morgonen tar ni er på egen hand till den upphämtningsplats som passar er bäst, där Equi Tours reseledare önskar er välkomna. Önskar ni hjälp att boka anslutande tåg/resa eller boende, kontakta Equi Tours.
10.30 Upphämtning Flyinge Kungsgård
11.30 Upphämtning Malmö C

När alla är samlade börjar vi vår färd mot Verden. På bussen lär vi känna varandra bättre och börjar vår uppladdning inför tävlingarna i Verden. När vi avverkat ett par mil stannar vi och äter lunch, 1 stor sallad och 0,5 l vatten ingår.

Tidig kväll, ca 18.30 anländer vi till vårt mysiga lanthotell Hotel Zur Linde, som ligger i utkanten av Verden, ca 5 km från tävlingsanläggningen. Här checkar vi in och får tid att byta om innan välkomstmiddagen.

Strax innan 20.00 möts vi åter i receptionen och åker sedan buss in till centrala Verden. Här har vi bokat bord på den mycket populära restaurangen Davide för vår välkomstmiddag (tilläggs-arrangemang). Under middagen delar vår ciceron Lena Nyström med sig av senaste nytt från tävlingarna. Davide är ”the place to be”, så räkna med mycket folk och en god stämning. Här serveras en god 3-rätters meny, exkl. dryck, för den som önskar följa med. Buss åter till hotellet efter middagen.
8 augusti

Lördag – Unghäst-VM & kvällsshow

Frukost på hotellet och därefter transfer till tävlingsarenan (ca 10-15 min). På vägen dit berättar Lena Nyström om kvalen som varit och hur läget är bland de svenska deltagarna. Dessutom tipsas vi om vilka ekipage vi ska hålla ögonen på lite extra under dagen.

Här pågår tävlingar med finaler i stort sett hela dagen. Tävlingsschemat är ännu inte färdigt, men tävlingarna brukar sluta vid 18-tiden. Entré och tillträde till alla banor ingår. Vänligen observera att inga numrerade sittplatser finns.

På kvällen hålls en trevlig show med auktion och uppvisningar (ingår).

Under kvällen kan du välja att åka tillbaka till hotellet antingen direkt efter tävlingarnas slut eller efter kvällsshowen. För den som vill åka hem direkt efter tävlingarna rekommenderar vi en god middag på hotellets restaurang, som serverar både tyska och internationella rätter. För den som stannar i Verden kan middag intas under kvällen på någon av restaurangerna med gångavstånd från tävlingsanläggningen – räkna med mycket folk.
9 augusti

Söndag – Unghäst-VM & spännande finaler

Frukost på hotellet och därefter transfer till tävlingsarenan (ca 10-15 min). Även idag får vi höra Lena Nyströms spännande analyser om uppvisade ritter, framtidens hingstar, prisnivåerna på gårdagens sålda föl och mycket mer. Idag är tävlingarnas sista dag och flera spännande finaler väntar. Tävlingarnas tidsschema är ännu inte helt klart.

Kvällen är fri och vi som vill samlas spontant över en god middag och något gott i glaset, för att prata om allt vi har sett och upplevt under dessa dagar. Vår buss till hotellet går även idag tillbaka direkt efter tävlingarna samt igen senare på kvällen, för att vi ska kunna spendera kvällen efter behag.
10 augusti

Måndag – Studiebesök på Lodbergen & hemresa

Frukost på hotellet och därefter utcheckning. Idag är det äntligen dags för vårt efterlängtade studiebesök! Bagaget tar vi med oss i bussen och vi beger oss sedan till dressyrcentret och hingststationen Lodbergen (Dressyrpferde Leistungszentrum Lodbergen). Detta är sedan 7 år tillbaka Therese Nilshagens bas och på gården står hästar som Dante Weltino OLD, For Romance I och Finest Selection. Här får vi se, inspireras och lära mer om anläggningen och verksamheten – och kanske får vi tillfälle till en selfie med ingen mindre än Dante Weltino?

Efter avslutat besök vänder vi sedan hemåt och på resan gör vi ett stopp på en trevlig lunchrestaurang (ingår). Åter på Malmö C vid 20.30-tiden och Flyinge Kungsgård vid 21.30. Önskar ni hjälp att boka anslutande tåg/resa eller boende, kontakta Equi Tours.

Villkor

Sista anmälningsdag: 1 juni 2020

Priset är baserat på minst 32 betalande gäster. Antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller, Ridsports prenumeranter har förtur. En anmälningsdeposition á 3.000 kr ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 1 juni 2020.

Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priserna är beräknade på valutakurs november 2020. Equi Tours tillämpar nedan särskilda avbokningsvillkor. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 1 juni 2020: Anmälningsavgiften à 3.000 kr
# Från 2 juni 2020 – fram till avresa: 100 % av resans pris.

Boka resa

Kontakta oss för att boka resa.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

x

Intresse/frågor?