Upplev Island från hästryggen!

Departure Date

Daily

Duration

från 1 natt

Price

1.950 kr/natt

Registrering avslutas

2019-12-31

Upplev Island på bästa sätt – från hästryggen!

Sandra och Raggi hälsar dig välkommen till en härlig ridresa på Island. Här väntar fantastisk ridterräng, fina hästar och härliga vyer, med ett program helt utifrån dina önskemål. Vi skräddarsyr ridning för mindre och större grupper (2-10 personer) under 1-4 dagar. Med hästar av god kvalitet, träning och ridning i fantastisk isländsk miljö och god mat utlovas härliga naturupplevelser både till häst och från marken. Sandra och Raggis gedigna hästbakgrund samt deras personliga engagemang gör att ni kan känna er trygga med kvaliteten på både ridningen och hästarna.

På det mysiga boendet finns det dessutom en heitur pottur, en slags isländsk badtunna, som kanske kan locka med ett skönt bad och avkoppling efter långa dagar.

Några tidigare resenärers ord om sina ridresor till Island:
Min och 15-åriga dotterns resa till Hléskógar för att delta på lektionsritter och uteritter var en fantastisk upplevelse. Härliga ridturer i fantastisk natur, lektionsridningen på ovalbanan var toppen, underbara och ”högkvalitativa” hästar, bra boende och mat på gården. En inspirerande instruktör hade vi – Sandra, och vi fick ett mycket trevligt bemötande. Ett minne för livet!
– Maria och Nina

Vi hade en fantastisk vecka på ridkursen i somras. Omväxlande med både lektioner och långa uteritter i det vackra landskapet. Mycket bra och välskolade hästar, god mat och bekvämt boende gör också att vi gärna kommer tillbaka”!
– Katrin

Information & Priser

Flygresa
Flyg till/från Akureyri.

Kontakta oss för flygförslag.

Boende – Hléskógar
Ett mysigt, lite mindre boende med 3 dubbelrum och delad toalett. Gemensamt vardagsrum och kök med nödvändiga faciliteter. Från verandan har man en fantastisk utsikt över det bergiga landskapet. På boendet finns ett heitur pottur, en slags isländsk badtunna, och fritt Wi-Fi. Hléskógar ligger ca 33 km från Akureyri, som också är närmsta flygplats.

Paketpris från: 1.950 kr per person och natt

Allt detta ingår

  • Logi valt antal nätter i delat dubbelrum på Hléskógar
  • Wifi och heitur pottur på boendet
  • Frukost
  • Ridning 2-3 h/dag enl. valt alternativ
  • Svensktalande tränare och reseledare
  • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

  • Flyg t/r Akureyri & flygplatstransfer
  • Övriga måltider & dryck
  • Enkelrumstillägg
  • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

Ridning på Island

Uteritter

Det isländska landskapet upplevs på bästa sätt från hästryggen! På denna ridresa kan du anpassa ridningen efter dina önskemål. Normalt 2-3 timmar ridning per dag på välutbildade och trevliga islandshästar. Välj mellan lektionsritter och uteritter.

Här, på norra island, är ridterrängen är fantastisk! Berg och vattendrag varvas med vidsträckta vidder. Det finns flertalet vackra turer att välja mellan; på några korsar ni floden Fnjóská.
Ridning på Island

Lektionsritter

Önskar du finslipa på dina ridkunskaper och utvecklas på islandshäst, rekommenderar vi Sandra och Raggis ridlektioner. De båda har en gedigen kunskap och erfarenhet av utbildning av både häst och ryttare samt tävlingsmeriter på islandshäst. Tillsammans med de välutbildade islandshästarna kan du därför känna dig trygg med god undervisning. På gården finns både ridhus och ovalbana.
Övriga aktiviteter

Sightseeing, valsafari och mycket mer

Under din vistelse hjälper vi dig gärna att boka andra kringaktiviteter - Island har mycket att erbjuda! Vandring, sightseeing, besök i Akureyri eller bara relax. Vi rekommenderar att ni provar på den häftiga valsafarin med torskfiske. Får ni napp går det bra att ta ned fångsten hem och äta den riktigt färsk! Vi åker med företaget www.whales.is som vi samarbetat med länge och som är mycket proffsiga.

Villkor

Särskilda avbokningsvillkor specificeras på bokningsbekräftelsen. Kontakta oss för mer info. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Boka resa

Kontakta oss för att utforma din ridresa på Island. Vi skräddarsyr program för både små och stora grupper (2-10 pers). Fyll i formuläret eller kontakta oss via

mail: [email protected]

telefon: 040 29 08 88

x

Intresse/frågor?