Ridresa till Island

Departure Date

03 Sep

Duration

5 nätter

Price

16.500 kr

Registrering avslutas

2020-04-30

Upplev Islands hänförande natur på bästa sätt: från hästryggen!

Följ med till Island, på en ridresa som bjuder på fantastiska naturupplevelser och ridning på riktigt trevliga Islandshästar. Resan går till populära Eldhestar, som håller till på gården Vellir i sydvästra Island, belägen mellan vulkaner, floder och havet.

Eldhestar lägger stort fokus på sina hästar och deras välmående och kvalitet. Här finns hästar både för nybörjaren och den mer rutinerade ryttaren; du kan vara säker på att du här hittar en hästvän som matchar dina förväntningar och ridkunskaper.

Denna resa är 5 nätter lång, med 4 dagar ridning längs vackra slingor i varierad natur. Vi upptäcker de läckra kontrasterna mellan det snabbforsande glaciära vattnet i Ölfusá floden till utbredda ängar och berg till de varma källorna vid Reykjadalur.

Resan inkluderar helpension och täcker allt du behöver, så som extranätter i anslutning till flyg och alla transporter i bekväma bussar eller minivans.

Datum: 3-8 september 2020

Information & Priser

Rekommenderad flygresa med Icelandic Air från Stockholm
3 sep: Arlanda-Reykjavik 13.50-15.05 (ca 3 h flygtid)
8 sep: Reykjavik-Arlanda 11.05-16.00 (ca 3 h flygtid)

Pris ink. incheckat bagage från ca 3.400 kr (december 2019)
För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Ridvana
Du bör behärska skritt, trav och galopp, samt kunna hoppa av och på hästen på egen hand. Vissa turer innehåller kortare sträckor till fots.

Hotel Eldhester – 4 nätter
Ett mysigt lanthotell i lyxig atmosfär, ca 30 min från Reykjavik och märkt enligt Nordic Swan Ecolabel. Rymliga rum inredda i hästens tecken och med tydliga Islandsinfluencer. Restaurang och isländsk badtunna finns på hotellet.

Hotel Fron 3*, Reykjavik – 1 natt
Hotel Frón ligger centralt i Reykjavik, vid shoppinggatan Laugavegur. Rum och lägenheter med eget badrum och gratis WiFi.

Paketpris per person, exkl. flyg: 16.500 kr

Allt detta ingår

 • Privat transfer enl. programmet:
  • Dag 1: Flygplats – Blue Lagoon – Eldhester
  • Dag 5: Eldhester – Hotell i Reykjavik
  • Dag 6: Hotell i Reykjavik – Flygplats
 • Engelsktalande guide på bussen
 • Besök Blue Lagoon, ink. entré, handduk, välkomstdrink och Silicia ansiktsmask
 • Boende 4 nätter på Hotel Eldhester, ink frukost. Delat dubbel/familjerum och privat badrum.
 • Boende 1 natt på hotell i Reykjavik, ink frukost. Delat dubbel/familjerum och privat badrum.
 • Ridning, 4 dagsturer i varierande natur.
 • Lunch dag 2-5
 • Middag dag 1-4
 • 3-rättersmiddag i Reykjavik dag 5
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Flygresa (pris från Stockholm, från 3.400 kr)
 • Enkelrumstillägg (kontakta oss för pris)
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp (måste bokas & betalas i samband med bokningen av resan)

Program

3 september

Torsdag - Ankomst & Blue Lagoon

Flyg till Reykjavik. Ankomst under eftermiddagen och upphämtning på flygplatsen av privat transfer och engelsktalande Islandsguide. Innan vi beger oss till gården gör vi ett besök på Blue Lagoon, ett geometriskt spa lokaliserad på ett lavafält på sydvästra Island. Här kan ni ta ett uppfriskande bad och samla kraft efter resan inför ridningen. Handduk, välkomstdrink och ansiktsmask ingår.

Ni åker sedan vidare till resans utgångspunkt – gården Eldhestar, ca 45 min öster om Reykjavik. Här finns ett hotell med bra rum, restaurang och ridhall. I närheten av gården finns en liten stad med utomhuspool, några butiker och restauranger, om ni önskar göra något annat en kväll än att vara på gården.

På kvällen hälsar vi på hästarna och får en presentation av gården, innan det är dags för middag.
4 september

Fredag – Ridning längs flod & jordbruk

Frukost och därefter är det dags för resans första ridpass. Dagens ritt går i närområdet, för att lära känna hästarna och prova på de olika gångarterna. Ritten går till Ölfusá, med häftig utsikt över vulkanerna Hekla och Eyjafjallajökull. Vidare rider ni längs flodstranden Lambey, där man brukar se flertalet olika typer av fåglar. Under ridturens gång för vi ett stopp och äter picknick-lunch ute i det fria. När vi sedan vänder åter mot gården rider vi genom jordbruksområden till berget Ingolfsfjall och har utsikt över Hveragerði-området. Väl tillbaka väntar nykokt kaffe och kaka.

På eftermiddagen möjligt att koppla av på eftermiddagen i jacuzzin innan det är dags för middag.
5 september

Lördag – Ridning (& bad) i den heta källdalen

Frukost och därefter dagens ridtur. Den här dagen bjuder på spektakulär utsikt och varierat landskap när vi tar oss till Reyjadalur eller "heta källdalen". Turen går genom lavan och upp till gröna bergsområden runt vulkanen Hengill. Vi rider förbi vattenfallet Djupagilsfoss och flera områden med hög temperatur, som är en del av den isländska naturen. Det finns också möjlighet att ta ett dopp i en varm ström, så kom ihåg din badkläder! Vid returen kan du njuta av utsikten ner till Atlanten och hela vägen till Westmanöarna om vädret tillåter. Denna dag kommer vi behöva vandra några kortare sträckor, totalt ca 30 min
6 september

Söndag – Ridning & tölt i varierande natur

Frukost och därefter dagens ridtur, ”Landsbygnens charm”. Idag går ridturen över den lilla floden, över lava och ängar, och förbi flera gårdar. Vi kommer att uppleva hur jordbruket har utvecklats under de senaste århundradena på Island. Den här dagen rider vi långa avstånd på bra spår där det är möjligt att prova på tölt. Vi återvänder sedan via berget Ingolfsfjall, namngett efter Ingólfur Arnarsson, den första vikingen från Norge som bosatte sig på Island. Här väntar fantastisk utsikt! Vi följer sedan en smal naturskön gammal vikingastig längs bergskanten och passerar kopian av ett långt hus från vikingatiden.
7 september

Måndag – Strandritt & Reykjavik

Efter frukost och utcheckning sätter vi hästarna på hästsläpet och kör upp till det lilla fiskesamhället Thorlákshöfn, där vi börjar turen med att rida längst den svarta stranden. Vi följer den natursköna stranden av Atlanten några kilometer på mjuk svart lavasand. Turen fortsätter över våtmarker och ängar tillbaka till landsbygden i Ölfus, där gården Vellir ligger. Under dagen ges vi många möjligheter att prova den mjuka gångarten tölt på fina ridvägar med vackra omgivningar som känns långt ifrån civilisation och, om vädret tillåter fin panoramavy över vulkanerna Hekla och Eyjafjallajökull. Vi har också goda chanser att se sjö – och våtmarksfåglar av olika arter som bor i Flói fågelskyddsområde vid kusten.

Efter ridningen väntar återresa med buss till Reykjavik. Förfriskningar bjuds på bussen. Ankomst till Reykjavik ca 17.00. Incheckning på trevligt hotell i centrala Reykjavik och gemensam avskedsmiddag.
8 september

Tisdag - Hemresa

Frukost och utcheckning. Privat transfer till flygplatsen för vidare hemresa med flyg.

Villkor

Vid bokning skickar vi en bokningsbekräftelse och en anmälningsfaktura à 3.500 kr per person. Slutbetalning ca 2 månader innan avresa.

Priset är baserat på 20 deltagare. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priset är baserat på gällande valutakurs oktober 2019. Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 3 juli 2020: anmälningsavgiften à 3.500 kr och ev. flygkostnader
# Från 4 juli fram till avresa: 100% av resans pris och ev. flygkostnader

Boka resa

Denna resan har redan varit.

Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

x

Intresse/frågor?