Ridresa till ekologisk hästgård i södra Frankrike

Departure Date

02 Oct

Duration

4 nätter

Price

7.950 kr

Registrering avslutas

2019-08-16

Känn lugnet när timjansdoftande skog blandas med ridning genom vinodlingar och små byar på denna härligt franska ridresa!

Tycker du om att rida på trevliga hästar i vacker natur? Tilltalas du av det franska köket och dagar fyllda av aktiviteter men utan stress? Följ då med på denna ridresa, kryddad med god mat, kultur och avkoppling!

Domaine de Fraisse – Ni bor i det 300 gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. Hela gården är Eko-certifierad och tänker ekologiskt i allt från mat och dryck till lakan och handdukar. En del av rummen har underbar terrass med utsikt över Pyréneerna , andra har det inte. Det finns rum med en, två eller tre bäddar.

Hästarna är trevliga individer, turridningshästar av olika ras och storlek. De går ute året runt i gigantiska gräshagar med underbar utsikt, här vill man bo om man är häst !

Carcassonne – ca en mil från hästgården ligger den mäktiga gamla staden ”La Cité Carcassonne”, även den klassad av Unesco som världsarv. Det är den största bevarade medeltidsstaden i Europa och grunderna redan lades på romartiden, med grevepalats och dubbla stadsmurar som omger hela stadskärnan. Walt Disney kunde inte ha gjort medeltiden bättre!

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Information & Priser

Förslag på flygresa från Stockholm och Köpenhamn till Toulouse
2 oktober Stockholm – Amsterdam 11.30 – 13.35
2 oktober Köpenhamn – Amsterdam 11.50 – 13.15
2 oktober Amsterdam – Toulouse 14.25 – 16.15

6 oktober Toulouse – Amsterdam 14.05 – 16.05
6 oktober Amsterdam – Köpenhamn 17.00 – 18.20
6 oktober Amsterdam – Stockholm 17.30 – 19.30
För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Domaine de Fraisse
www.domaine-de-fraisse.com
Ni bor i det 300 gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. En del av rummen har terrass med utsikt över Pyréneerna, andra har det inte. Gården är helt ekologisk med ett genomtänkt koncept, allt från maten där mycket av grönsakerna är odlade på gården, ekologisk bomull i lakan och handdukar, ekologisk hantering av grödor och gödsel. Vi är stolta samarbetspartner till Domaine de Fraisse och är övertygade om att ni kommer att trivas.

Hästarna på Domaine de Fraisse
Här bor ca 40 hästar samt en åsna. De flesta är franska raser – blandade med quarterhäst, angloarab och berber – från små ponnys till stora hästar. De är pigga och positiva med varierande temperament, d.v.s att det finns många typer att välja på, beroende på ridvana och önskemål.

Ridvana: Du ska behärska alla 3 gångarter i varierad natur. Hästarna är väldigt stabila och trevliga. Är ni flera stycken på nybörjarnivå (minst 4 personer) kan vi göra en egen grupp, i annat fall får du som nybörjare endast ridlektioner i ridhus eller paddock.

Vill du eller ditt ressällskap inte rida alls, finns det bl.a en fin golfbana på ett par km avstånd, underbara promenadstigar, cyklar att hyra etc.

Paketpris per person 7.950 kr

Allt detta ingår

 • Logi 4 nätter på Domaine de Fraisse (i dubbelrum)
 • Helpension enligt följande
  • 4 Frukost
  • 3 luncher på gården (dryck tillkommer)
  • 2 middagar på gården, 3-rätters (dryck tillkommer)
  • 1 middag i Carcassonne fredag (dryck tillkommer)
 • Ridning, 3 x uteritter samt 1 x lektion/kortare ritt
 • Utflykt till Carcassonne fredag
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Flyg enligt ovan från Stockholm eller Köpenhamn: från ca 3700 kr
 • Flygplatstransfer ca 90 min resa enkel väg: ca 400 kr/väg
 • Enkelrumstillägg 4 nätter: 1.100 kr
 • Måltidsdrycker
 • Övriga privata utgifter
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

2 oktober

Onsdag – Ankomst & välkomstmiddag

Ankomst till Frankrike på eftermiddagen. Vi reser direkt till Domaine de Fraisse, får våra rum och bekantar oss med omgivningarna. På kvällen dukas det upp till middag i gårdens restaurang.
3 oktober

Torsdag – Ridning & aktiviteter på Fraisse

Efter frukost bekantar vi oss med hästarna och beger oss därefter ut och rider i den underbara naturen. Varje ridtur varar ungefär 2 timmar. Därefter en välförtjänt lunch på gården.

På eftermiddagen kan du välja att ta en promenad (karta finns så du inte går vilse), besöka en vingård eller bara njuta av lugnet. Om vädret tillåter kanske ett dopp i poolen.

På kvällen samlas vi igen för gemensam middag och samtal kring dagens händelser.
4 oktober

Fredag - Ridning & Carcassonne

Frukost och sedan väntar våra nyfunna vänner i stallet för en ny ridtur. Lunch på gården och en ledig stund för avkoppling.

Tidig kväll beger vi oss upp i den mäktiga gamla staden ”La Cité Carcassonne”, även den klassad av Unesco som världsarv. Det är den största bevarade medeltidsstaden i Europa och grunderna redan lades på romartiden, med grevepalats och dubbla stadsmurar som omger hela stadskärnan. Walt Disney kunde inte ha gjort medeltiden bättre!

Här äter vi 3-rätters middag på ”Le Jardin de la Tour”. Elodie lagar maten och en utsökt sådan. Vad menyn blir vet man aldrig i förväg ty hon handlar in allt färskt under morgonen på marknaden, allt efter tycke och behag. Därefter återvänder vi till gården för en skön natts sömn.
5 oktober

Lördag - Ridning & aktiviteter på Fraisse

Frukost och sedan väntar våra nyfunna vänner i stallet för en ny ridtur. Lunch på gården och en ledig stund för avkoppling.

På eftermiddagen blir det ytterligare en rid-aktivitet; lektion eller kortare galopptur för de som vill (väderberoende, ibland är det för halt/blött eller torrt för galopptur).

På kvällen samlas vi igen för gemensam avskedsmiddag på gården.
6 oktober

Söndag – Hemresa

Frukost och därefter avfärd till flygplats.

Villkor

En anmälningsdeposition à 2.000 sek per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsens datum. Slutbetalning fyra veckor före avresa.

Priset är baserat på minst 12 deltagare och gällande valutakurs april 2019. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 16 augusti 2019: 2.000 kr + ev. kostnad för flyg
# Från 17 aaugusti 2019 – fram till avresa: 100 % av resans pris + ev. kostnader för flyg

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

x

Intresse/frågor?