Islandsläger i Skåne

Departure Date

18 May

Duration

2 nätter

Price

6.980 kr

Registrering avslutas

2018-03-31

Ta del av Skånes vackraste natur till häst!

Välkommen till lilla Island, beläget mitt i hjärtat av Skåne. På denna ridresa kommer vi att under en helg rida i det som sägs vara Skånes vackraste naturområde, får en islandshästuppvisning samt lektion rida lektion på islandshästar. Dessutom blir det både god lokal mat och mat med isländska drag. Boende på anrika Öveds kloster.

Begränsat antal platser – på denna ridresa är ni max 10 pers. Anmäl redan idag!

Priser & Information

Resa till Valleröd

Resa på egen hand till Valleröd. Behöver du hjälp att boka din resa eller bli upphämtad vid till exempel Malmö Sturup eller Sjöbo Busstation? Kontakta oss för mer info och priser.

Boende – Öveds Kloster
Upplev denna pärla i Skåne! Övedskloster, beläget vid Vombsjön i Sjöbo kommun, räknas till en av Sveriges förnämsta rokoko-anläggningar. Under medeltiden fanns det här ett kloster, därav namnet, men detta upphörde vid reformationen och hamnade så småningom i privat ägo. Här bor i i Stenstallet, ett stall/bostad från början av 1800-talet, nyrenoverat 2006. Bättre vandrarhemsstandard; kök/allrum, tre toaletter och två duschar delas av gästerna. Viss handikapp-anpassning. TV finns. Rökfritt.

Ridning – Valleröds Islandshästar
Valleröds Islandshästar ligger naturskönt placerat i hjärtat av Skåne, mellan Romeleåsen och Sövdesjön, men ändå bara ett stenkast från Malmö och Lund. Valleröd har bedrivit turridning och arrangerat ridturer på islandshästar sedan 1996. Hrafnkell, som är född och uppvuxen på Island, tar tillsammans med Eva med dig ut på Gudarnas häst i den vackra skånska naturen.

Ridvana – Denna ridresa riktar sig till vana ryttare. Du bör känna dig trygg i alla gångarter. Maxvikt: 85 kg.

Paketpris
Paketpris per person: 6.980 kr

Allt detta ingår

 • Logi 2 nätter i delat dubbelrum
 • 2 frukost
 • 3-rättersmiddag fredag, middag lördag
 • Lunch lördag & söndag
 • 3 ridturer enligt program
 • All transfer enligt program
 • Assistans & service från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Övriga måltider och måltidsdryck/vinpaket
 • Resa till/från Valleröd
 • Enkelrumstillägg – 750 kr per person för hela vistelsen
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

18 maj

Fredag - Ankomst, Lektion & 3-rätters middag

Under eftermiddagen ankommer ni till Valleröd – en bit av Island i Skåne. Direkt får ni bekanta er med hästarna och rida lektion för Hrafnkell och Eva.

Med hästdoft i håret checkar ni in på Övedskloster där ni bor bekvämt i det gamla stenstallet. Här bjuds ni på trerätters meny inspirerad av gårdens egna råvaror.
19 maj

Lördag - Långritt, Bastu & Islandsuppvisning

Efter en god frukost hämtar taxin upp er för färd till Valleröd. Efter att vi gjort iordning hästarna ger vi oss sedan av i ökad tölt genom Snogeholmskogen ned till Sövdesjön, där både hästar och ryttare kan svalka sig.
Vid sjön rastar vi och avnjuter en isländsk lättlunch. På denna turen rider vi i det som sägs vara Skånes vackraste naturområde.

Tillbaka på gården blir det bastu och badtunna innan ni sätter er till rätta för lite god middag. Under kvällen visar Hrafnkell upp någon av gårdens tävlingshästar och berättar om Island och dess hästar. Fullmatade av intryck går taxifärden tillbaka till Öveds kloster där sängarna väntar.
20 maj

Söndag - Uteritt till Klingavälsån & hemresa

När vi laddat med frukost ger vi oss till Valleröd. Idag blir det en 2h ritt som bland annat går till Klingavälsån, där hästarna kan dricka och svalka benen på varma dagar. Här vid Sövdemöllan slogs snapphanarna mot svenskarna och Lille Mats föll i striden 1678.

Efter ridturen avslutar vi med en god lunch, innan det är dags att säga hejdå för denna gång.

Villkor

Priset är baserat på 10 deltagare. Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 31 mars 2018: 30 % av resans pris
# Från 1 april 2018 – fram till avresa: 100 % av resans pris

Boka resa

Denna resa har redan varit. Önskar du följa med på denna resa, kontakta oss.

x

Intresse/frågor?