Hästinsamling på Island

Departure Date

27 Sep

Duration

5 dagar

Price

Registrering avslutas

Sista helgen i september bjuder Skagafjördur in till en riktig hästhelg med glädje, sång, god mat och massor av isländsk hästkultur! Vi kommer (tillsammans med många andra) att rida i dalen och uppleva när hästarna samlas in i Laufskálarétt, som ligger ett stenkast från Hólar i den vackra Hjaltadalen och är med när hästarna skiljs av. En mäktig upplevelse!

Därefter rider vi hem med hästarna till ”vår gård” där det bjuds på god middag och fest!
Vi kommer även göra flera studiebesök på kända avelsgårdar i ”hästarnas vagga” som området kallas folkmun. Boende, helpension, alla transporter, ridning samt en fartfylld ridhusshow i Sauðárkrókur ingår.

Priser & information

Ridvana
Denna resa vänder sig till ryttare med god ridvana.

Flygförslag med Iceland Air & Air Iceland t/r
Flyg med Iceland Air till Reykjavik därefter transfer till inrikesflygplatsen för vidare resa med Air Iceland till Akureyri.
27/9  Stockholm – Reykjavik  08.00 – 09.10
27/9  Köpenhamn – Reykjavik  07.50 – 09.00

27/9  Reykjavik – Akureyri  12.50 – 13.35

1/10  Akureyri – Reykjavik  20.45 – 21.30

2/10  Reykjavik – Stockholm  01.15 – 06.10
2/10  Reykjavik – Köpenhamn  01.00 – 06.00
Välj att boka flyget på egen hand eller geonom oss. 

Paketpris:    10.150 SEK per person
I priset ingår:    

 • Flygplatstransfer t/r från Akureyri
 • Logi 4 nätter i delat dubbelrum på logi enligt programmet
 • Helpension
 • All ridning enligt programmet
 • Alla besök och transporter enligt programmet
 • Svensktalande Islandshästexpert och guide Sandra Marin under hela vistelsen

Tillkommer / ingår ej:   

 • Flyg enligt ovan t/r ink skatter, bagage och avgifter. Flygpris på förfrågan.
 • Transfer mellan flygplatserna i Reykjavik t/r. ca 400 SEK Se: https://www.re.is/flybus/
 • Enkelrumstillägg 575 SEK
 • Alkoholhaltiga drycker 75-100 SEK/kväll
 • Övriga måltider eller privata utlägg, tex på flygplatsen

Program

27 september

Onsdag

Ankomst till Akureyri på kvällen och till gården Hléskógar där vår värdinna och guide Sandra Marin driver sin hästverksamhet. Hléskógar ligger endast 20 min bilresa från flygplatsen i Akureyri. Här bor vi bra i två eller trebäddsrum och äter en gemensam välkomstmiddag. På gården finns även heitur pottur och WiFi och har man riktigt tur kanske man får se norrsken, som är vanliga på Island denna tid på året.
28 september

Torsdag

Efter frukost ger vi oss ut på en lång tur för att bekanta oss med de fantastiska omgivningarna öster om Akureyri, längs fjorden. Underbara ridvägar och fina hästar utlovas. Under eftermiddagen ges möjlighet att bekanta sig lite bättre med staden Akureyri dit vi gör ett besök.
29 september

Fredag

Efter frukost styr vi kosan västerut mot Skagafjördur. Vi kommer göra ett antal gårdsbesök på några av områdets mest kända gårdar och kanske passar vi på att bada i den varma källan Grettislaug som ligger precis vid Skagafjördurbukten innan det är dags att besöka ridhusshowen i Saudárkrókur. Därefter kommer vi sova över på någon av gårdarna i området.
30 september

Lördag

På morgonen är det dags att bekanta sig med hästarna som vi ska rida under dagen och förbereda ritten upp till Kolbeinsdalen där hästarna gått i hundratal över sommarhalvåret. Räkna med en lång och mäktig dag med mycket intryck och isländsk hästkultur som avslutas med klackarna i taket! Under natten eller morgonen körs vi tillbaka till Hléskógar.
1 oktober

Söndag

Frukost och liten sovmorgon. Vi hinner även rida en tur på förmiddagen innan det är dags att packa väskorna och bege oss av mot flygplatsen i Akureyri. Flyg till Reykjavik (ca 40 min) och därefter vidare hemåt under natten den 2 oktober. Tillbaka i Sverige under morgonen 2 oktober.