Bergsritt i Andalusien

Departure Date

Daily

Duration

4-7 nätter

Price

från 6.200 kr

Registrering avslutas

2020-12-31

Upplev ett av Spaniens mest hänförande landskap från hästryggen!

Bergskedjan Sierra Nevanda är en av Andalusiens riktiga pärlor och på denna ridresa får du chansen att uppleva landskapet på bästa sätt – via hästryggen! Dess rika och varierande landskap garanterar hänförande utsikter och några av de mest spektakulära ridturerna i Europa.

Bergskedjan är belägen mindre än två timmar från Medelhavet och med mer än 20 toppar på över 3.000 meter har regioner flertalet olika mikroklimat, flora och geologiska formationer. Att rida genom detta föränderliga landskapet är en upplevelse du sent kommer att glömma.

Dallas Love, er guide, är varm och givmild. För henne är hästarna en del av livet – mycket mer än bara business – och hon kommer göra allt hon kan för att er vistelse ska bli till den bästa. Ni rider på välmående och glada PREs och Andalusiska arab-korsningar. Boende i den mysiga byn Bubión.

 

Datum på förfrågan. Olika ritter varje vecka, från mars till november.

Tre härliga riddagar i en fantastisk natur! Trevliga hästar, utmärkta medhavda luncher under turerna, fint boende mitt i byn och inte minst Dallas lugna och trevliga bemötande. Absolut inget jag kan klaga på!

– Lars-Erik, maj 2019

Information & Priser

Flygförslag
Flyg bokas på egen hand eller genom Equi Tours. Kontakta oss för förslag.

Boende – Casa La Sevillana
På detta mysiga familjeägda bed & breakfast hittar du bekväma och trivsamma rum. Huset tjänade förr som boende till den lokala managern av det nationella elleverantörsföretaget ”Sevillana” och har därav fått sitt namn. Tidigare gäster i huset har bland annat varit den spanska kungen och hans son, Prins an Asturias. Idag är alla hotellets alla rum unika i sin inredning vad gäller storlek och stil, men med ett genomgående tema: ljust och fräscht med detaljer av färg. Alla rum har eget badrum samt balkong/terrass med utsikt. Frukost ingår.

Måltider
Färsk lokalproducerad mat. Området är känt för sin lufttorkade skicka, ost och öring. Vissa dagar kommer lunchen att intas i en liten by, andra dagar som picnic.

Försäkring
Tänk på att du måste ha en egen person- och olyckfallsförsäkring.Vi rekommenderar att ni har med er ett personligt European Healh Insurance Card.

Ridvana
Denna ridresa riktar sig till vana ryttare. Hästarna är välskolade och framåt. Du måste kunna kontrollera en häst i alla gångarter samt kunna hoppa upp och av på hästen utan assistans. Utöver ridningen kommer du behöva leda hästen på några branta avsatser, så du behöver vara bekväm i att kunna gå på ojämt underlag.

Säsong
Mars-December. Datum på förfrågan. Under året ges olika ritter, anpassade efter respertive årstids klimat. Sommarmånaderna är varmare, medan sen höst & tidig vinter milda.

Paketpris
4 nätter, ex. flyg: från 6.200 kr per person
7 nätter, ex.flyg: från 15.200 kr per person

Allt detta ingår (Paket med 4 nätter)

 • Logi 4 nätter i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • 3 luncher
 • 1 middag
 • 3 dagar ridning enligt program
 • Lokala skatter
 • Engelsktalande guide Dallas Love
 • Assistans & service från Equi Tours

För paket med 7 dagar ökar antalet måltider och nätter linjärt.

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Flyg t/r Malaga
 • Flygplatstransfer – runt 500 kr per person och väg, beroende på antal per bil
 • Enkelrumstillägg – från 850 kr för hela vistelsen
 • Övriga måltider och drycker ej nämnda i programmet
 • Personförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Programförslag, 4 nätter - Poqueira

Söndag - Ankomst & Välkomstmiddag

Ankomst till Malaga flygplats på dagen, där ni blir upphämtade. Efter ca 2 timmar är ni framme i Bubión där Dallas Love, er guide välkomnar. Ni får tid att komma iordning på Casa La Sevillana, ert mysiga Bed & Breakfast. På kvällen serveras en välkomstmiddag på en av de lokala restaurangerna, belägen inom bekvämt gångavstånd från boendet.

Måndag - Ridning med utsikt över medelhavet

Beräknat antal timmar i sadeln: ca 5 timmar.

Efter en avslappnad frukost åker vi upp till stallen, ca 5 km från byn, och får där möta hästarna. När alla har fått träffa sin häst startar vi dagens ritt med en brant klättning upp genom betesmarker med evigt gröna stenekar. Vi når sedan en större ridled, som tar oss genom skogen och in till Nationalparken. Här väntar sträckor med trav och galopp, samtidigt som vi klättrar högre upp mot byn Poqueira, genom tallskogar och sommarbeten. Vi når en altitud på ca 2.300-2.400 m över havet.

Picknick-lunch med fantastisk utsikt över Barranco Habali, över Contraviesa-berget och medelhavet. På en klar dag kan man till och med se Marocko!

Vi rider sedan vidare neråt och passerar lämningar av krigsdiken och vapenförvaringar från 1936-1939. På eftermiddagen är vi åter framme vid stallet. Kvällen spenderas i Bubion med middag på lokal restaurang.

Tisdag - Ridning på lägre altituder

Beräknat antal timmar i sadeln: ca 5 timmar.

Frukost och därefter beger vi oss till stallet för dagens ridning. Dagens ridning går på lite lägre höjd (mellan 1.300-1.800 m). Vi rider längs skogsvägar och ridleder genom tall, ek och kastanjeskogar. Vi passerar även vackra gårdar och trädgårdar ovanför byarna Pitres och Portugos. Efter lunch återvänder vi mot stallet och det blir säkert både en och annan härlig galopp på vägen.

Kvällen spenderas i Bubión. Middag på egen hand.

Onsdag - Bergsritt

Frukost och därefter beger vi oss till stallet för dagens ridning. Idag står resans högsta ritt på schemat och målet är basen av Mulhacen, som med sina 3.486 m här är det högsta berget på fastlandet. Dagens tur består av mycket klättring och tempot är därför lite lugnare, ingen galopp. Ni kommer istället att möta en häpnadsväckande natur och en utsikt utan dess like.

Under morgonen tar vi oss upp längs med branta gamla ridvägar och fårleder över ojämn terräng. Det kan vara några ställen där du behöver hoppa av och leda din häst. Efter vår picknick-lunch har vi en något enklare tur nedför berget, längs grusvägar genom tallskogen tillbaka till stallet.

På kvällen åter i Bubión, där en avskedsdrink serveras. Middag på egen hand.

Torsdag - Hemresa

Frukost och utcheckning.
Därefter transfer tillbaka till Malaga flygplats vid förbokad tid.

Villkor

Här angivet pris är en indikation baserat på valutakurs juli 2019. Aktuellt pris, baserat på aktuell valutakurs, ges vid förfrågan. Fullständiga villkor ges vid bokningsförfrågan, innan genomförd bokning. En anmälningsdeposition à 2.500 kr per person ska betalas inom 10 dagar från bokningsbekräftelsens datering.

Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Avbokningsvillkor specifika för denna resa specificeras på bokningsbekräftelsen. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 60 dagar före avresa: 2.500 kr
# Från 59 dagar före avresa – fram till avresa: 100 % av resans pris

Boka resa

Kontakta oss för att boka din resa!

Fullständiga program, datum och priser på förfrågan.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

Galleri

x

Intresse/frågor?