Upplev ranchlivet i Colorado

Departure Date

Daily

Duration

3-7 nätter

Price

på förfrågan

Registrering avslutas

2018-06-30

Bo på ranch, rid och lev som en cowboy!

Ta del av den äkta ranchkulturen i USA på denna häftiga livsstils- och ridresa! På en av Ranchlands rancher lär du dig om hållbar boskapsskötsel och får delta i säsongens sysslor, så som att samla ihop boskap, flytta djur, märka och vaccinera av kalvar. Rid bland tusentals bisonoxar, genom frodiga ängar och i vackert bevarade naturparker, samtidigt som du lär dig mer om horsemanship. Mycket av arbetet sker via hästryggen och en häftig naturupplevelse utlovas!

Din resa skräddarsys helt efter dina önskemål. Önskar du ta del av rancharbetet och lära dig mer om boskapsskötsel? Inga problem! Föredrar du att spendera hela dagarna i sadeln, kanske se en vild coyote-varg och galoppera längs de vidsträckta vidderna? Inga problem det heller.

Datum och priser på förfrågan.

Om Ranchlands

Denna ranch är från sent 1800-tal och har nästan 42 000 hektar mark! Ranchen är belägen ca 4 timmar från Denver och Albuquerque, ca 30 minuter nordöst om Alamosa, vid gränsen till the Great Sand Dunes National Park. Ranchen har en gedigen historia av rancharbete och har sedan 2000 tagit emot gäster, för att ge dessa en inblick i ranchlivet.

Boende
Boende på ranchen i rymliga rum med privata badrum. Ranchens huvudboning, The Lodge, är från sent 1800-tal och den typiska ranchstilen är välbevarad på gården, även om faciliteterna idag är nyligen renoverade och anpassade till moderna krav.

Måltider
Måltider är serverade på det klassiska amerikanska familjeviset. Hemlagad mat med mycket lokala och organiska råvaror. Frukost och kvällsmat serveras på gården medan lunchpaket tas med ut på dagens äventyr.

Övriga aktiviteter
På ranchen kan massage och andra spa-aktiviteter erbjudas. Du har även möjlighet att boka till en heldag med den professionella fotografen Steve Weaver. Aktiviteter som kan anordnas utanför ranchen är fiske och klättring.

Resa & Transfer
Flyg till och från Alamosa, Colorado Springs eller Albuquerque. Transfer kan ordnas, kostnad tillkommer.

Pris
Mot förfrågan. Alla paket är all inclusive och inkluderar all ridning, ranchaktiviteter, logi, alla måltider och skatter. Dricks och alkoholhaltiga drycker tillkommer.

Prisindikation:
Per person, 7 nätter/8 dagar: 25.990 kr
Per person, 4 nätter/5 dagar: 18.750 kr

Program

Om resan

Program som Anpassas efter dina önskemål

3-7 nätter med incheckning på torsdagar eller söndagar. Resan kan utformas i mångt och mycket efter dina önskemål och inför resan får du dela med dig av dina förväntningar på aktiviteter och dagsutflykter. Frukost serveras kl 8 och kvällsmat kl 18, däremellan tar du del av ranchlivet med ridning och boskapsskötsel. Välj mellan en av följande inriktningar:
Paket 1

Upplevelser till häst

För dig som önskar mycket ridning. Inget krav på speciella förkunskaper, då personalen tar sig tid för utbildning baserat på ryttarens nivå. Du får ta del av instruktioner och horsemanship-demonstrationer under din vistelse. Fokus ligger på en ranchupplevelse via hästryggen.
Paket 2

Upplevelser av rancharbete

För dig som vill delta fullt ut i ranchlivet. Mycket av det dagliga arbetet utförs via hästryggen, men uppgifter så som staketlagning och omskötsel av boskap är inkluderat. Du får även kunskap i boskapsavel, fodring och hållbarhetsaspekter av arbetet.
Paket 3

Upplevelser av naturen

För dig som inte önskar att dagligen sitta till häst. Personalen arrangerar vandringar genom landskapet som du kan gå antingen själv eller tillsammans med en lokal guide, som berättar om platsens historia, biologi, fågelarter och mycket mer.

Boka resa

Datum och priser på förfrågan. För mer info, kontakta oss.

x

Intresse/frågor?