PRIX D'AMERIQUE 2022

Departure Date

28 Jan

Duration

3 nätter

Price

5.500 KR

Registrering avslutas

2021-12-15

Prix d’Amérique 2022 – Allez!
Resa till Paris 28-31 januari 2022

Bienvenue – Välkomna till Paris och årets största travfest – Prix d’Amérique 2022! Som vi har längtat efter de stora travevenemangen där vi tillsammans upplever travhistoria! Har du inte upplevt det tidigare så är det dags nu – det kommer att bli magiskt när publiken återvänder till Vincennes!

Vi som varit där tidigare minns: Den förväntansfulla och lite nervösa stämningen en disig lördagsmorgon ute på Grosbois, där två och fyrbenta stjärnor laddar upp inför helgen. Ishinkarna med Champagne på Moulin Rouge och doften av kaffe från de smala gränderna. Sedan, urladdningen på Vincennes travbana – myllret, kindpussarna, den blöta kylan ute, den klibbiga värmen inne, publikens eufori när loppet är igång och sedan…. Glädje! Besvikelse? Eller en härlig känsla av att ha fått uppleva något stort och mäktigt. Vem vinner Prix d’Amérique 2022?

Vi erbjuder dig ett flexibelt program med god service, allt för din bekvämlighet
Du kan välja reslängd och avreseort från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, välj mellan tre olika hotell, och slutligen har vi ett digert program av aktiviteter, besök och middagar som du kan välja att delta i.

Det kommer att bli superhärligt att hälsa dig och dina travvänner välkomna till Paris igen!

Här kommer programmet i stora drag


Torsdag 27 januari – Tjuvstart!

Kom gärna ner redan på torsdagen och ”tjuvstarta” i lugn och ro tillsammans med oss. På kvällen kan du följa med på en Välkomstmiddag om du har lust – en perfekt start på helgen.

 

Fredag 28 januari – Uppstart!

Väljer du att resa på fredagen anländer du till Paris under förmiddagen. Om du har bokat flyg på våra rekommenderade tider möter vi dig på flygplatsen och ordnar transfer till hotellet.

Under dagen och kvällen kan du välja flera aktiviteter. Vi kommer att erbjuda upplevelser i Paris under eftermiddagen och på kvällen väljer vi ut ett par restauranger för dig som vill hänga på.

 

Lördag 29 januari – Grosbois & Cocktailparty

Grosbois 09.00-13.00På morgonen beger vi oss till den fantastiska träningsanläggningen för att besöka tränare, se och höra mer om både anläggningen och den franska travkulturen. Du ser mängder med hästar som tränar och du rör dig bland många av travets kändisar, både två- och fyrbenta. Stämningen präglas av uppladdningen inför söndagens stora batalj.

Härefter kör vi tillbaka mot Paris, du kan välja att stiga av på Vincennes (tävlingar på eftermiddagen) eller vid hotellet. Busstransfer från Vincennes tillbaka till hotellet på eftermiddagen.

Guidad stadspromenad – upplev Paris till fots tillsammans med Anneli, vår eminenta lokalguide. Under ett par timmar får ni se och höra intressanta och hårresande historier om Paris och dess invånare.

MIddag Grand Prix
Välkomna till en sprudlande kväll med mingel och travprat inför söndagens stora batalj, Prix d’Amérique 2022. Kvällen planeras äga rum på Hotell l’Echiquier i centrala Paris. Det bjuds läcker mat och dryck.

 

Söndag 30 januari – Prix d’Amérique 2022

Vincennes 11.00 – 19.30 ca – Nu är det dags! Under eftermiddagen vet vi vem som vinner Prix d’Amérique 2022 och kammar hem segerpokal, ära, berömmelse och 1 miljon euro!  I god tid innan invigning och första start är vi på plats. Det blir en lång dag så vi rekommenderar en restaurangplats för din bekvämlighet. Det finns en inomhusläktare men här finns inga platsreservationer.

Du som flyger hem på kvällen bevarar ditt bagage i bussen under dagen. Efter Prix d’Amérique-loppet kör bussen till flygplatsen. Du som stannar till måndagen, återvänder till hotellet efter sista loppet för en sista kväll i Paris.

Restaurangplatser på Vincennes – priset inkluderar 4 rätters lunch, vin, vatten och kaffe. Dessutom härlig stämning men var beredd på att det är varmt och trångt!

Panoramique: Belägen på 3e våningen med fantastisk utsikt över Paris och banan. Bord vid förnster eller med bra placering i den terrasserade lokalen. Paddock:  Belägen på 2a våningen. Bord med bra utsikt över banan

 

Måndag 31 januari – Paris & hemfärd

Busstransfer till flygplatsen under dagen. Exakta tider meddelas senare.

VÅRA HOTELL

Vi är måna om att hålla en hög kvalitet på hotell, vi vill att du ska bo bra och prisvärt. Vi har i år tre olika hotell att välja på, de är alla bra men skiljer sig i pris och kvalitet.

 

Hôtel Mercure Paris Montmartre 4****

Omtyckt av våra gäster sedan många år, modernt och funktionellt Paris-hotell med bra standard, beläget invid place Clichy, vid foten av Montmartre-kullen i norra Paris. Trevliga stora gemensamma ytor i lobby och en trappa upp, för en drink och småprat.

Bra läge för att utforska såväl Montmartrekvarteren med SacreCoeur på toppen, som shoppingdistriktet bakom Opéran som är en 20-minuters promenad bort. Här finns gott om restauranger och caféer av alla slag. Fråga gärna oss eller hotellet om rekommendationer.

 

Hotel l’Echiquier Opéra Paris – MGallery 4**** + 

Vi har den stora glädjen att i år erbjuda ett vackert hotell med atmosfär av ”la Belle Epoque” i hjärtat av Paris – Les Grand Boulevards – med närhet till Opera Garnier, de stora varuhusen, Louvren och Nortre Dame, men även till ett stort utbud av spännande restauranger och trevliga caféer. Här finner du bekväma rum av normalstorlek för Parishotell (mindre än vi är vana vid i Skandinavien), en trevlig bar som är en naturlig samlingspunkt.    Vill du ha extra plats kan du uppgradera till ett DEluxe-rum eller en Juniorsvit, fråga oss gärna vid bokning. Här kommer vi även att Cocktailparty på lördagskvällen.

 

The Hoxton Paris  4****++  Grand Boulevards – Fullbokat! 

En levande mötesplats för såväl parisare som globetrotters från hela världen. Modern design i gedigen 1700-tals miljö. Här är något för dig som gillar design och läcker miljö med en modern twist. Ligger 300 m från vårt andra hotell i samma område – l’Echiquier.

Bekväma, tysta rum som alla vetter inåt den vackra innergården. Här finns en populär restaurang och det första som möter dig när du kliver in, är en trevlig bar/café.

Här kan du också uppgradera till ett större rum, om så önskas.


Paketpris i skr per person: i dubbelrum /
enkelrum

             Hotell 2 nätter fre-sön 3 nätter fre-mån 4 nätter tor-mån
Mercure Montmartre 4* 5.500 kr / 6900 kr 6.200 kr / 8.300 kr 7.100 kr / 9.800 kr
L’Echiquier MGallery 4*+ 6.700 kr / 9.100 kr 7.900 kr / 11500 kr 9.200 kr / 14.000 kr
The Hoxton Paris 4*++ 7.500 kr / 10.300 kr 8.900 kr / 13.100 10.400 kr / 15.900 kr

 

Detta ingår i priset ovan:

 • Flygplatstransfer t/r vid angivna ankomster/avresor till/från Paris CDG, se nedan
 • Logi på valt hotellalternativ, del i dubbelrum
 • Frukost
 • Besök på Grosbois, inkl entré och transport t/r, via Vincennes på lördagen
 • Transport från Vincennes – hotellen lördag e.m/kväll (ca kl 18)
 • Transfer t/r samt entré till Vincennes på Prix d’Amérique-dagen
 • Service & assistans från Equi Tours under hela vistelsen.

 

Flygplatstransfers som ingår (anpassade till nedan ankomster/avresor)

Torsdag            27 jan:              SAS fr Stockholm o Köpenhamn ankomst 09.50 och 10.30

Fredag              28 jan                SAS fr Stockholm o Köpenhamn ankomst 09.50 och 10.30

Söndag             30 jan               SAS till Stockholm med avresa 20.55

Måndag            31 jan               SAS till Sto o Kph med avresa 10.30/11.10 samt 19.25/19.45

 

Tillkommer:

 • Flygresa (eller annan transport) till Paris t/r. Önskar du hjälp med flygbokningen kan vi förmedla dina önskemål till vår samarbetspartner.

Tilläggsarrangemang (priser klara under hösten 2021) :

 • Restaurangplats på Vincennes
  • Paddock 2400 kr
  • Panoramique 3450 kr
 • Sightseeing – stadspromenad 350 kr
 • Middagar på lokala restauranger fredag kväll – pris ej klart
 • GrandPrix-middag med Travprat  lördagskväll 1295 kr
 • Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris. Bokas samtidigt som resan

 

Bokning & villkor – En anmälningsdeposition à 30% av resans pris ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning mot faktura, innan avresan.

Särskilda avbokningsregler appliceras på denna resa.

Bokade restaurangplatser på Vincennes är inte återbetalningsbara.

Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. valutakursförändringar. Priserna är beräknade på valutakurs i september 2021.  Avbokningsvillkoren specificeras i bekräftelsen.

Observera! Vi har begränsat antal platser och ber dig därför att vara ute i god tid med din bokning!

Boka plats!

Boka din plats via mail eller fyll i formuläret här intill.

Mail: [email protected]

x

Intresse/frågor?