Prix d'Amérique

Departure Date

24 Jan

Duration

2-4 nätter

Price

7.800 kr

Registrering avslutas

2018-12-16

Följ med till världens största travlopp, besök Vincennes och njut av en långhelg i Paris!

Välkomna till Paris och årets största travfest – Prix d’Amérique 2019! Knappt har det nya året firats in förrän det är dags för årets största lopp. Har du inte upplevt det tidigare så är det dags nu! Vi som varit där tidigare minns:

Den förväntansfulla och lite nervösa stämningen en disig lördagsmorgon ute på Grosbois, där två och fyrbenta stjärnor laddar upp inför helgen. Ishinkarna med Champagne på Moulin Rouge och doften av kaffe från de smala gränderna i Montmartre. Sedan, urladdningen på Vincennes travbana – myllret, kindpussarna, den blöta kylan ute, den klibbiga värmen inne, publikens eufori när loppet är igång och sedan…. Glädje! Besvikelse? Eller en härlig känsla av att ha fått uppleva något stort och mäktigt. Vem vinner Prix d’Amérique 2019?

Vi erbjuder dig ett flexibelt program, allt för din bekvämlighet.

 • Välj reslängd: 2, 3 eller 4 nätter
 • Välj avreseort: Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
 • Välj hotell, 4-stjärnigt, 4-stjärnigt+ eller 5-stjärnigt
 • Välj tilläggsarrangemang om du önskar
  • Restaurangplats på Vincennes
  • Sightseeing av Paris
  • Vinprovning
  • Cocktail/middag på lokal restaurang i Montmartre med inbjudna gäster
  • Moulin Rouge Show och champagne
– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Information & Priser

Grundpris per person:

 

Hotell 2 nätter 3 nätter 4 nätter
Mercure Montmarrte 4* 7.800 kr

8.800 kr

9.800 kr
Terrass Hotel 4*+ 8.800 kr

9.900 kr

11.300 kr
Lancaster Hotel 5***** 12.700 kr

15.800 kr

18.900 kr

Observera att det finns begränsat antal platser till dessa priser på varje flygavgång.

Allt detta ingår

 • Flygresa t/r från Köpenhamn/Stockholm, med valt alternativ inkl flygskatter och avgifter
 • Flygplatstransfer t/r
 • Logi enligt valt alternativ, del i dubbelrum
 • Frukostbuffé
 • Besök på Grosbois och Vincennes på lördagen, enligt program.
 • Transfer t/r samt entré till Vincennes på Prix d’Amérique-dagen
 • Reseledare från Equi Tours
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillägg & tilläggsarrangemang i SEK per person

 • Flyg från Göteborg: 400 kr per person (prisjusterat)
 • Enkelrumstillägg: per natt Mercure: 890 kr / Terrass 1.095 kr / Lancaster 2.200 kr
 • Sightseeing Paris med svensk guide. 430 kr
 • Middag torsdag, 3-rätters inkl vin: 650 kt
 • Besök på Vincennes Mässa fredag t/r: 350 kr
 • Montmartre-middag fredag:
  • Klassisk Bistro: 695 kr
  • Vinprovning & klassisk fransk matlagning: 900 kr
 • Moulin Rouge show med champagne: 1.345 kr
 • Paris by night, middag & travsnack: 1.395 kr
 • Restaurangplats Vincennes, inkl lunch med dryck:
  • Paddock: 1.995 kr
  • Sulky, långbord: 3.100 kr
  • Sulky, fönsterbord: 3.400 kr (slutsålt)
 • Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris. Bokas samtidigt som resan.

Flyg

Flygresan – med SAS eller Air France  utresa / hemresa

För flyg från Göteborg, tillägg 400 kr per person (prisjusterat).

Stockholm – Paris t/r Torsdag – Måndag

Fredag – Måndag

Fredag – Måndag

Fredag – Söndag

SAS

SAS

SAS

SAS

07.15-09.50 / 10.40-13.05

07.15–09.50 / 10.40-13.05

07.15–09.50 / 19.30-21.55

07.15-09.50 / 21.10-23.40

Göteborg – Paris t/r Fredag – Söndag AF 06.10-08.30 / 21.00-23.05
Köpenhamn – Paris t/r Fredag – Måndag SAS 08.25-10.15 / 19.45-21.30

För avresa andra tider eller från andra orter, vänligen kontakta oss!

Hotell

Vi är måna om att hålla en hög kvalitet på hotell, vi vill att du ska bo bra och prisvärt. Vi har tre olika hotell att välja på. De är alla bra men skiljer sig i pris och kvalitet.

Hôtel Mercure Paris Montmartre 4****
Modernt och funktionellt Paris-hotell med bra standard, beläget invid place Clichy, vid foten av Montmartre-kullen. Lika bra läge som Terrass Hotel, då de båda hotellen ligger ca 200m från varandra. Detta rekommenderar vi till dig som gillar helt och rent och fräscht.

Terrass Hotel 4****plus
Vårt flaggskepp sedan många år i Montmartre. Hotellet är renoverat (juni 2015) med en ny spännande ”look”, gammalt klassiskt möter modern funktionalism. Här finner du bekväma rum, restaurang och bar högst upp med vidunderlig utsikt och fantastisk lunch (här serveras även middag på kvällen).

Alla rummen är nyrenoverade (2015) och är utrustade med alla moderna faciliteter. Detta rekommenderar vi till dig som gillar design och att bo lite bättre.

Hotel Lancaster 5*****
Vill du kosta på dig en riktigt lyxig helg kan vi i år även erbjuda anrika Hotel Lancaster, beläget invid paradgatan Champs Elysées. Detta är ett klassiskt lyxhotell som hyser stor respekt för det traditionella. Ett vackert hotell där du bor som en filmstjärna – Clark Gable, Greta Garbo m.fl har alla en gång bott här.

Bokar du detta hotellpaket bor du i Classic Room, där är även en magnifik frukostbuffé inkluderad.

Program

24 januari

Torsdag - tjuvstart

Vi rekommenderar att komma redan på torsdagen och "tjuvstarta" i lugn och ro. På kvällen kan du följa med på en Välkomstmiddag om du har lust - en perfekt start på helgen.
25 januari

Fredag - Uppstart!

Väljer du att resa på fredagen anländer du till Paris under förmiddagen. Om du har bokat flyg från vårt program möter vi dig på flygplatsen och ordnar transfer till hotellet.

Under dagen och kvällen kan du välja flera aktiviteter:
City sightseeing 09.00-1300 - Endast möjligt om du har ankomst torsdag.
Passa på att se "världens vackraste stad" från första parkett: L'arc de Triomph, La Tour Eiffel, Place de la Concorde, Avenue des Champs Elysées och Notre Dame - alla dessa berömda landmärken med dess historia och människor som gjort dem omtalade genom historien. Vår underhållande guide visar dig genom staden som hon älskar och känner som sin egen ficka Buss med flera stopp. 430 kr per person.

Vincennes med mässa/utställning i travets tecken följt av auktion senare på kvällen, ca 14.00-20.00
- för den inbitne travfantasten och dig som kanske vill köpa häst? Busstransfer från hotelet t/r. OBS! Är du med på denna aktivitet kan du inte delta på övriga arrangemang som erbjuds här nedan. 350 kr per person.

Montmarte by night
Vi bor i hjärtat av Montmartre, med massor av bra restauranger. Ikväll tar vi pulsen på några av dem, du väljer din favorit av nedan:

Klassisk Bistro: - menyn är inte spikad, men ett exempel på klassisk meny här är: Paté till förrätt; anka med apelsinsås till huvudrätt; chokladmousse till dessert (eller liknande). Rött vin i glaset och kaffe till sist. 695 kr per person.

Vinprovning och modern fransk matlagning: här börjar vi med en vinprovning av fyra-fem franska viner, följt av en 3-rätters meny där vinerna avsmakat ackompanjerar maten. Vår vinexpert i Frankrike, My Nilsson, håller i provningen och kommenterar rätterna. För dig som är nyfiken och gillar nya smaker i rustik miljö. 900 kr per person.

och sedan....
Moulin Rouge
Vill du uppleva cabaréetnas cabaret föreslår vi att ni avslutar Montmarte-kvällen med en färgsprakande show & champagne på Moulin Rouge (23.00-01.00). 1.345 kr per person, ink champagne
26 januari

Lördag - Grosbois & Paris by night

Grosbois, 09.00-13.00
På morgonen beger vi oss till den fantastiska träningsanläggningen Grosbois för att besöka tränare, se och höra mer om både anläggningen och den franska travkulturen. Vi planerar att besöka en fransk och en svensk tränare. Du ser mängder med hästar som tränar och du rör dig bland många av travets kändisar, både två- och fyrbenta. Stämningen präglas av uppladdningen inför söndagens stora batalj.

Härefter kör vi tillbaka mot Paris. Du kan välja att siga av vid Vincennes (tävlingar på eftermiddagen) eller vid hotellet. Busstransfer från Vincennes tillbaka till hotellet på eftermiddagen. (Ingår i resans pris, men måste förbokas för garanterad plats.)

Paris by night med middag och inbjudna gäster
Välkomna till en sprudlande kväll på 7e våningen på Terrass Hotel, med middag och travprat inför söndagens stora batalj, Prix d'Amérique 2019. Hans G Lindskog gästar oss som kvällens konferencier, vi får en läcker 3-rätters meny på våra tallrikar och härliga viner i glasen. Kvällens tema blir Prix d’Amérique 99 år och vi har bjudit in intressanta gäster.
1.395 kr per person, ink 3-rätters, vin & kaffe
27 januari

Prix d'Amérique 2019

Vincennes, ca 11.00-19.30
Äntligen är det dags! Under eftermiddagen vet vi vem som vinner Prix d'Amérique 2019 och kammar hem 1 miljon euro! I god tid innan invigningen och första start är vi på plats. Det blir en lång dag, så vi rekommenderar en restaurangplats för din bekvämlighet. Det finns också en inomhusläktare, men då gäller det att vara tidigt på plats (inga platsreservationer).

Du som flyger hem på kvällen har checkat ut från hotellet och bevarar ditt bagage i bussen under dagen. Efter Prix d'Amérique-loppet kör bussen ut till flygplatsen. Övriga gäster återvänder till hotellet efter sista loppet.

Restaurangplatser på Vincennes (priset inkluderar 3- eller 4-rätters lunch, vin, vatten och kaffe)
Sulky: Belägen på 3e våningen med utsikt över banan. Fönsterbord eller långbord på översta avsatsen. Pris långbord 3.100 kr / fönsterbord 3.400 kr (slutsålt) per person.

Paddock: Belägen på 2a våningen. Terrasserad bordsplacering med bra utsikt över banan, men var beredda på att det är väldigt trångt! Pris 1.995 kr per person.

29 januari

Måndag - Paris & hemfärd

City sightseeing, ca 09.00-13.00
Har helgen varit för kort och intensiv? Inte hunnit se Eiffeltornet? Passa på att se Paris under förmiddagen! Följ med på en spännande guidad rundtur i Paris med buss. Vår duktiga svensktalande lokalguide berättar om nutid och dåtid, byggnader, människor och företeelser i denna mångfacetterade stad. (Vill du boka detta arrangemang måste du ha en hemresa 16.30 eller senare.)

Busstransfer till flygplatsen under dagen, exakta tider meddelas senare.

Villkor

En anmälningsdeposition à 30% av resans pris ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 20 december 2018. Bokade restaurangplatser på Vincennes skall betalas omgående (ingen återbetalning).

Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priserna är beräknade på valutakurs i juni 2018. Equi Tours tillämpar nedan särskilda avbokningsvillkor för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours specifika villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald anmälningsavgift och utan avbeställningsförsäkring:
Från inbetald anm. avgift fram till 10 november 2018 – anmälningsavgiften.
Från 11 november fram till avresa 100% av resans pris.

Observera! Vi har begränsat antal platser till dessa priser och förbehåller oss rätten att justera priserna efterhand. Vi ber dig därför att vara ute i god tid med din bokning! 

Boka resa

Kontakta oss för att boka din resa!

Mail [email protected]
Telefon 040-298808

x

Intresse/frågor?