Prix d'Amérique 2018

Departure Date

25 Jan

Duration

2-4 nätter

Price

7450

Registrering avslutas

2017-12-21

Följ med till världens största travlopp!

Vi får ofta höra att Equi Tours Prix d’Amérique-resa till Paris är ett begrepp bland travfolk. Men det kanske inte är så konstigt. Du bor på bra hotell, får god service och träffar folk som delar ditt intresse. Genom besök hos såväl franska som svenska tränare samt initierat ”travsnack” under vårt cocktailparty kommer du under ytan på fransk travsport. Vinprovning och franska delikatesser sätter ytterligare guldram kring det som är huvudnumret: Den explosiva kraftmätningen på Vincennes svarta kolstybb…

Självklart vet vi var den bästa maten serveras och vi har hyrt in den kunnigaste guiden för vår Paris-sightseeing. Vi har bjudit in intressanta gäster till vårt cocktailparty och TravRonden kommer med vassa tips och intressanta tankar! Läs mer i dag-för-dag programmet här nedan, här finner du också all fakta kring flygtider, hotell och priser – med största flexibilitet!

 

Resan till Prix d’Amérique 2019 hittar du här

Information & Priser

Flygresan – med SAS eller Air France  utresa / hemresa

Stockholm – Paris t/r Torsdag – Måndag

Fredag – Måndag

Fredag – Söndag

SAS

SAS

SAS

07.15-09.50 / 10.40-13.05

07.15–09.50 / 10.40-13.05 eller 19.30-21.55

07.15-09.50 / 21.10-23.35

Göteborg – Paris t/r Torsdag – Söndag

Fredag – Måndag

AF

AF

16.35-18.40 / 19.50-21.50

06.15-08.30 / 19.50-21.50

Köpenhamn – Paris t/r Fredag – Måndag SAS 08.25-10.15 / 18.15-20.00

Mercure Montmarrtre 4****
Ett trevlig hotell.
Terrass Hotel 4****+
Ett finare 4-stjärnigt hotell.

Montmartre Gastronomikväll – välj vilken restaurang som passar dina smaklökar:

 • Klassisk Bistro: Ett säkert kort – du får vällagad fransk husmanskost och kan välja på två förrätter, två huvudrätter och två desserter. Inkl vin, vatten och kaffe – 695 kr pp
 • Neo Bistro: För den något äventyrslystne –  En allt populärare företeelse i Paris, en skolad kock med ambition och vision, startar eget – oftast litet och ganska oansenligt. Maten får tala för sig själv, påhittig och ibland får man smaka något man aldrig trodde man skulle äta…. I detta fall bjuds det klassiska rätter tillagade med bra råvaror och mycket kärlek.  Inkl 3-rätters meny med vin, vatten och kaffe – 780 kr pp
 • Guldkrogen:  Detta är en helhetsupplevelse, mat, service och atmosfär – vi tar dig till en 1-stjärnig restaurang där det bjuds 3 eller 4 ljuvliga rätter, vi låter kocken bestämma menyn, meddela bara om det är något du inte tål eller äter.  – 1550 kr pp

Grundpris per person:

Hotell 2 nätter 3 nätter 4 nätter
Mercure Montmarrte 4* 7.450 kr

7.950 kr

Tillägg SAS Stockholm 300 kr

8.950 kr
Terrass Hotel 4*+ 8.600 kr

9.500 kr

Tillägg SAS Stockholm 300 kr

10.800 kr

Obs! Ett tillägg på 2,9% tillkommer på alla priser på grund av valutakursförändring, med hänvisning till SRF.

Observera att det finns begränsat antal platser till dessa priser på varje flygavgång.

Allt detta ingår

 • Flygresa t/r med valt alternativ enligt ovan inkl flygskatter och avgifter
 • Flygplatstranster t/r
 • Logi enligt valt alternativ, del i dubbelrum
 • Frukostbuffé
 • Besök på Grosbois och Vincennes på lördagen, enligt program
 • Transfer t/r samt entré till Vincennes på Prix d’Amérique-dagen
 • Reseledare från Equi Tours

Tillägg & tilläggsarrangemang i sek per person

 • Enkelrumstillägg: Mercure 790 kr per natt / Terrass 980 kr per natt
 • Middag torsdag, 3-rätters inkl vin: 580 kr
 • Besök på Vincennes Mässa fredag t/r: 320 kr
 • Vinprovning med My Nilsson: 450 kr
 • Montmartre-middag fredag: Se mer info om menyval här bredvid
 • Moulin Rouge show m champagne (23.00): 1050 kr
 • Cocktailparty lördag: 850 kr
 • Restaurangplats Vincennes, inkl lunch & dryck:
  Restaurang Paddock – 1.890 kr per person. Fullbokat.
  Restaurang Sulky – Långbord – 2.650 kr / Fönsterbord – 2.950 kr per person. Fullbokat.
 • Sightseeing (fredag eller måndag): 400 kr
 • Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris: Bokas samtidigt som resan

Obs! Ett tillägg på 2,9% tillkommer på alla priser på grund av valutakursförändring, med hänvisning till SRF.

Program

25 januari

Torsdag - Tjuvstart!

Vi rekommenderar att komma redan på torsdagen och ”tjuvstarta” i lugn och ro. På kvällen kan du följa med på en Välkomstmiddag 3-rätters meny med vin och kaffe – en perfekt start på helgen.
26 januari

Fredag - Ready...

Väljer du att resa på fredagen anländer du till Paris under förmiddagen. Om du har bokat flyg från vårt program möter vi dig på flygplatsen och ordnar transfer till hotellet.
Under dagen och kvällen kan du välja flera aktiviteter:

City sightseeing 9.00-13.00 - Endast möjlig om du har ankomst torsdag:
Passa på att se ”världens vackraste stad” från första parkett; L’arc de Triomph, La Tour Eiffel, Place de la Concorde, Avenue des Champs Elysées och Notre Dame – alla dessa berömda landmärken med dess historia och människor som gjort dem omtalade genom historien. Vår underhållande guide visar dig genom staden som hon älskar och känner som sin egen ficka. Buss med flera stopp.

Vincennes med mässa/utställning i travets tecken följt av auktion senare på kvällen 15.00-22.00 ca . – för den inbitne travfantasten och dig som kanske vill köpa häst!? Buss-transfer från hotellet t/r. OBS! är du med på denna aktivitet kan du inte delta på övriga arrangemang som erbjuds här nedan.

Montmartre by night
Middag i Montmartre, välj din favorit!
Vi bor i hjärtat av Montmartre och ikväll ska vi ta tempen på kroglivet! Vi kommer att välja ut tre eller fyra olika restauranger och be kockarna komponera en specialmeny, 3-rätters inkl vin, vatten och kaffe. Någon krog ligger alldeles intill ditt hotell, en annan kräver en promenad på 10-15 minuter. Någon är en klassisk fransk, en annan specialiserad på fisk och skaldjur osv. Du kommer att få välja vilken som passar dig och dina smaklökar bäst, lite närmre inpå avresa presenterar vi restaurangerna.

….. och sedan
Moulin Rouge – Vill du uppleva cabaréerna’s cabaret, föreslår vi att ni avslutar Montmartrekvällen med en färgsprakande show & champagne på Moulin Rouge (23.00 – 01.00)
27 januari

Lördag - Set...

Grosbois 09.00-13.00 – På morgonen beger vi oss till den fantastiska träningsanläggningen för att besöka tränare, se och höra mer om både anläggningen och den franska travkulturen. Vi planerar att besöka en fransk och en svensk tränare. Du ser mängder med hästar som tränar och du rör dig bland många av travets kändisar, både två- och fyrbenta. Stämningen präglas av uppladdningen inför söndagens stora batalj.

Härefter kör vi tillbaka mot Paris, du kan välja att stiga av på Vincennes (tävlingar på eftermiddagen) eller vid hotellet. Busstransfer från Vincennes tillbaka till hotellet på eftermiddagen. (Ingår självklart i resans pris men bokas i förväg för garanterad plats.)

Lördagens kvällsarrangemang startar kl 19.00.
Vinprovning 19.00-20.00
Vi ger dig en kort introduktion i den franska vinvärlden, och utlovar en intensiv, informativ och njutbar timme. My Nilsson är vår vinexpert, hon blandar ypperliga kunskaper med en hel del humor och berättelser från sina upplevelser i den franska vinvärlden (tilläggsarrangemang). Kl 19.00-20.30

Cocktailparty 20.30-22.00 – Mingel med Sven Melander som konferencier
Välkomna till ett sprudlande mingelparty men bubbel i glaset och lätt tilltugg. Ikväll är temat Prix dAmérique, vi intervjuar inbjudna gäster om tidigare lopp och naturligtvis blir det både intervjuer, spekulationer och fakta kring årets stora batalj Prix dAmérique 2018!
28 januari

Söndag - Go! Prix d'Amérique

Vincennes 11.00 – 19.30 ca - Äntligen är det dags! Under eftermiddagen vet vi vem som vinner Prix d’Amérique 2018 och kammar hem 1 miljon eur! I god tid innan invigning och första start är vi på plats. Det blir en lång dag så vi rekommenderar en restaurangplats för din bekvämlighet. Det finns också en inomhusläktare men då gäller det att vara tidigt på plats (inga platsreservationer).

Du som flyger hem på kvällen har checkat ut från hotellet och bevarar ditt bagage i bussen under dagen. Efter Prix d’Amérique- loppet kör bussen ut till flygplatsen, övriga gäster återvänder till hotellet efter sista loppet.

Restaurangplatser på Vincennes (priset inkluderar 3- eller 4 rätters lunch, vin, vatten och kaffe)
Sulky: Belägen på 3e våningen med utsikt över banan. Fönsterbord eller långbord på översta avsatsen.
Paddock: Belägen på 2a våningen. Terrasserad bordsplacering med bra utsikt över banan men var beredd på att det är väldigt trångt!
29 januari

Måndag - Paris & Hemfärd

City sightseeing - Har helgen varit för kort och intensiv? Inte hunnit se Eiffeltornet? Passa på att se Paris under förmiddagen, följ med på en spännande guidad rundtur i Paris med buss. Vår duktiga svensktalande lokalguide berättar om nutid och dåtid, byggnader, människor och företeelser i denna mångfacetterade stad. Kl. 09-13 (Vill du boka detta arrangemang måste du ha en hemresa 16.30 eller senare)

Busstransfer till flygplatsen under dagen, exakta tider meddelas senare.

Villkor

En anmälningsdeposition à 30% av resans pris ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 22 december 2017. Bokade restaurangplatser på Vincennes skall betalas omgående (ingen återbetalning). Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar.

Observera! Vi har begränsat antal platser till dessa priser och förbehåller oss rätten att justera priserna efterhand. Vi ber dig därför att vara ute i god tid med din bokning! 

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald anmälningsavgift och utan avbeställningsförsäkring:
# Från bokning-7 december: anmälningsavgiften.
# 8 december fram till avresa; 100% av resans pris.
# Bokade och betalda restaurangplatser på Vincennes är ej återbetalningsbara.

Boka resa

Resan har varit. Vänligen kontakta oss om du är intresserad av denna eller liknande resor.

x

Intresse/frågor?

Galleri: Prix d'Amérique 2017