Njutningsfull ridresa med Carcassonne & Collioure

Departure Date

18 Oct

Duration

4 nätter

Price

15.950 kr

Registrering avslutas

2018-06-08

Njutningsfull ridresa till Carcassonne & Collioure

Följ med till södra Frankrike och den lite mindre känsa regionen mellan Medelhavet och Atlanten. Vi börjar äventyret i Toulouse, färdas västerut och bor ett par nätter på en vacker hästgård. Här känner vi lugnet och rider ut i naturen, mellan vinodlingar och genom små byar och genom timjansdoftande skog.

Vi fortsätter mot Medelhavet, provar ostron som fiskats upp ur havet samma morgon och äter långlunch vid havet. Sedan når vi Collioure – en gammal fiskeby belägen strax innan gränsen till Spanien, just där Pyrenéerna doppar foten i Medelhavet. Byn har sedan början av 1900-talet varit känd konstnärsort, vilket man märker på atmosfären än idag.

Resan genomförs i samarbete med tidningen Land.

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

 • +46 (0)40 29 88 08
 • info@equitours.se

Information & Priser

Flygresa med Lufthansa ekonomiklass
18 oktober Stockholm – Frankfurt – Toulouse 13.15 – 18.20
22 oktober Toulouse – Frankfurt – Stockholm 19.00 – 23.30

Alternativt (mot tillägg 650 kr)
18 oktober Göteborg – Frankfurt – Toulouse 11.25 – 18.20
22 oktober Toulouse – Frankfurt – Göteborg 19.00 – 23.10

För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Domaine de Fraisse
www.domaine-de-fraisse.com
Ni bor i det 300 gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. En del av rummen har terrass med utsikt över Pyréneerna, andra har det inte. Gården är helt ekologisk med ett genomtänkt koncept, allt från maten där mycket av grönsakerna är odlade på gården, ekologisk bomull i lakan och handdukar, ekologisk hantering av grödor och gödsel. Vi är stolta samarbetspartner till Domaine de Fraisse och är övertygade om att ni kommer att trivas.

Bild på altan från Domaine de Fraisse

Paketpris per person 15.950 kr

Allt detta ingår

 • Flyg t/r Toulouse från Stockholm eller Köpenhamn, ink. skatter, avgifter och bagage
 • 2 förmiddagars ridning i vacker natur
 • 2 nätter på den ekologiska hästgården Domaine de Fraisse
 • 2 nätter på Hotel La Casa Pairal*** i den vackra kuststaden Collioure
 • Välkomstdrink
 • Frukost alla dagar
 • 3 middagar, varav 2 ink. vin eller alkoholfritt alternativ
 • 3 luncher, varav 2 ink. vin eller alkoholfritt alternativ
 • 2 vinprovningar
 • Alla utflykter i programmet
 • Ciceron från Land
 • Svensktalande reseledare och vinexpert
 • All transfer och lokala skatter
 • Service & assistans från Equi Tours

Utflykter

 • 2 vinprovningar på vingårdar där vi får träffa odlarna
 • Besök på ostronodling och ansjovisproducent med provsmakning
 • Besök på Catharslott samt medeltidsstaden Carcassonne
 • Besök på klostret Abbey Fontfroid
 • Konstvandring med en expert inom Fauvismen

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Vin och annan måltidsdryck till lunch och middag på Domaine de Fraisse
 • Golf ink. green fee och transport till golfbanan, ca 750 kr
 • Middag med utsikt i Collioure ink. vin, 990 kr
 • Flyg från annan avreseort
 • Enkelrumstillägg, 2.300 kr
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

18 oktober

Torsdag - Ankomst till ekologisk hästgård

Ankomst till Toulouse på eftermiddagen där My Nilsson, vår reseledare och vinexpert bosatt i regionen, välkomnar. Transfer ca 1,5 timmar till den ekologiska hästgården Domaine de Fraisse, strax utanför Carcassonne. Ni bor i det 300 år gamla stenhuset som nu är renoverat i charmig, rustik stil. Hela gården är EKO-certifierad och tänker ekologiskt i allt från mat och dryck till lakan och handdukar. En del av rummen har underbar terrass, andra utsikt över Pyréneerna. Ikväll är det dukat för fransk apéritif och trerätters välkomstmiddag.
19 oktober

Fredag - Ridning, vinprovning & Carcassonne, La Cité

Frukost och därefter ridning, golf eller kanske en god bok på förmiddagen (golf mot tillägg). Varje ridtur varar ungefär 2,5 timmar och det finns hästar anpassade efter olika erfarenheter, stora som små. Gemensam lunch på gården med ekologiska råvaror.

PÅ eftermiddagen åker vi först till ett av de imponerande catharslotten. Här får ni berättat den tragiska historien om catharerna och all mystik som vilar runt omkring. Därefter beger vi oss ett stenkast bort till nästa dal, där vingården Domaine de Cabrol ligger. Vi börjar med en promenad genom "garrigue", den karga med samtidigt rika och doftspäckade medelhavsskogen. Vi fortsätter naturligtvis med en vinprovning på domänens alla viner.

Efter vinprovningen fortsätter vi mot medeltidsstaden Carcassonne, La Cité. Det finns nämligen två Carcassonne! Denna mäktiga stad där grunderna lades redan på romartiden. La Cité är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa, med grevepalats och dubbla stadsmurar som omger hela stadskärnan - Walt Disney kunde inte ha gjort medeltiden bättre! Efter en rundvandring blir det aperitif och trerättersmiddag hos Elodie innanför stadsmurarna (ink. vin, vatten och kaffe).
20 obtober

Lördag - Ridning, Kloster & Ostron

Frukost, sedan ännu en ridtur (eller golf, mot tillägg) i det vackra landskapet och sedan utcheckning från Domaine de Fraisse.

Vi styr kosan återigen västerut och vårt första stopp blir det ljuvliga klostret Abbey Fontfroide. Vi njuter en god lunch och sedan besök av klostret och dess vackra trädgård. Sedan fortsätter vi till Medelhavskusten, där vi besöker en ostron-odlare. Vi får se hur det gåt till att odla, skörda och sedan provsmaka delikatesserna.

På tidig kväll når vi Collioure. Vi går en liten stadspromenad för att orientera oss och därefter middag på trevlig bistro.
21 oktober

Söndag - konstpromenad om Fauvism & vinprovning med utsikt

Sovmorgon och frukost. Klockan 10 kommer en konstspecialist och hämtar oss på hotellet. Vi får lära oss om Fauvismen, en strömning inom måleriet under tidigt 1900-tal som startades av Matisse och Deraine i just Collioure. Vi gör en behaglig promenad och får förståelse för hur Fauvismen frigjorde färgerna i sina målningar. Picknicklunch i hamnen och därefter lite tid för att bara njuta av havet.

Vid sjuttontiden träffas vi igen. Då blir det en - ganska tuff med kort - vandring uppför berget för en sista vinprovning i Collioure och Banyuls. Kan man göra två olika viner med samma druva och samma mark? Vi provar hos Vincent, som har en fantastisk utsikt från sin gård och viner som passar både en härlig grillad fisk och en mörk luftig chokladmousse.

Fri kväll eller middag med utsikt (mot tillägg).
22 oktober

Måndag - Anjovis & Hemresa

Frukost på hotellet.

Tidig promenad till Maison Roque, ett familjeföretag grundat 1870 och som är specialiserade på anjovis. Här får vi berättat historien om Collioures små fiskar och vi får prova olika recept. Därefter utcheckning och transfer tillbaka till Tolouse. Vi stannar för något trevligt besök längs vägen samt ett lunchstopp.

Retur till Toulouse flygplats på eftermiddagen, för vidare resa hem.

Villkor

Priset är baserat på minst 20 deltagare och valutakurs från maj 2018. Anmälningsdeposition på 30% av resans pris. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter, valutakursförändringar eller andra kostnadshöjningar vi idag inte kan förutspå. Resans avbokningsvillkor specificeras på bokningsbekräftelsen. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Boka resa

Boka enkelt online. Utforma din resa genom att välja i rullmenyn nedan.

x

Intresseanmälan

Njutningsfull ridresa med Carcassonne & Collioure, 18-22 oktober 2018

$2.544,17$3.188,58

Nollställ
Antal:

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Mer information

Flyg från

Stockholm, Köpenhamn, Annan (kontakta oss för mer info & priser)

Rumstyp

Dubbelrum, Enkelrum (tillägg 2.300 kr)

Tillägg: Middag med utsikt

Nej, Ja (tillägg 990 kr)

Tillägg: Golf ink. green fee & transport

Nej, Ja (tillägg ca 750 kr)