Matresa till Baskien

Departure Date

11 Sep

Duration

4 nätter

Price

14.950 kr

Registrering avslutas

2019-05-31

Resan för den nyfikne livsnjutaren!

Följ med på en upptäcktsfärd till Baskien, området som sträcker sig över norra Spanien och sydvästra hörnet av Frankrike med den mat-galna staden San Sebastian som en självklar huvudingrediens. Baskerna är väldigt stolta över sitt språk, sina traditioner och inte minst sin matkultur. På grund av sitt otillgängliga läge och en natur som inte alltid är lättåtkomlig, har Baskien inte erövrats eller invaderats – vare sig av Morer, Romare eller turister.

Varför har matkulturen fullkomligt exploderat i just Baskien? Svaret är helt enkelt tillgängligheten på de bästa råvarorna. Och här börjar vår resa, vi ska besöka de passionerade producenterna såväl som proväta de tillagade produkterna. Vill du hänga med?

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Vår matglada ciceron/reseledare

My Nilsson – bosatt sedan 20 år i södra Frankrike.
My jobbar i huvudsak med vin och gastronomi – förutom att hon är oerhört kunnig – i framförallt franska viner, importerar hon välgjorda sådana till en skara trogna kunder i Sverige. Hon håller vinprovningar både på franska och svenska och brinner för det genuina – både vad gäller vin och mat. Redan som 20-åring önskade hon sig helst av allt besök på Michelin-krogar i födelsedagspresent.

Information & Priser

Flygförslag
Kommer inom kort

För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell
1 natt i Bilbao, Hotel Miro 4*, del i dubbelrum.
3 nätter i San Sebastian, Tryp Hotel San Sebastian Orly 4*, del i dubbelrum.

Pris per person 14.950 kr

Allt detta ingår

  • 1 natt på Hotel Miro 4* i Bilbao, del i dubbelrum
  • 3 nätter på Tryp Hotel San Sebastian Orly 4* i San Sebastian, del i dubbelrum
  • Alla transporter i bekväm turistbuss, enligt programmet
  • Alla besök enligt programmet
  • Entré på Guggenheim muséetll
  • Reseledare & ciceron på hela resan
  • Assistans & service från Equi Tours

Måltider som ingår:

  • Frukost, samtliga dagar
  • Lunch alla dagar: 1, 2, 3 och 4, inklusive vin
  • Matlagning/Middag dag 4 inklusive dryck

Tillkommer/ Frivilliga tillägg:

  • Flygresa
  • Enkelrumstillägg
  • Middag på stjärnkrog fredag kväll
  • Övriga måltider, drycker, entréer och privata utlägg
  • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

11 september

Onsdag - Ankomst & Guggenheim

Ankomst till Bilbao. Transfer till vårt centralt belägna hotell.

Gemensam lunch – sedan besöker vi det berömda Guggenheim muséet i Bilbao – en spektakulär byggnad och ett enastående muséum. Självguidad rundvandring och tid till att beundra mästerverken på egen hand.

Natt i Bilbao på det 4-stjärniga Boutique hotellet Miro.
12 september

Torsdag - Grillad fisk, vin & Pintxos

Frukost på hotellet, sedan utcheckning
Vi lämnar Bilbao och kör mot kusten. Lunch i hamnen i den vackra byn Getaria. Grillad fisk på strandrestaurang.

Efter lunchen promenerar vi upp till en vingård där det inhemska vinet Txakoli tillverkas: ett pärlande vitt och friskt vin. Vi får veta hur vinet tillverkas och naturligtvis provsmaka!

På sena eftermiddagen når vi San Sebastian, där vi tillbringar de kommande tre nätterna.

Kväll med tapas-vandring, eller Pintxos som tapas heter på baskiska! Alla får var sin karta med rekommenderade tapas-barer. I slutet av kvällen ses vi på gin-baren för sängfösare, för dem som vill och hittar hit!
13 september

Fredag - Tolosa marknad & Stjärnkrog för den som vill

Frukost.

Marknad & studiebesök i Tolosa – Ett stort nöje i Spanien är att gå på marknad och i Tolosa har man tre, varav en är för endast lokala producenter. Vi botaniserar bland delikatesserna och får veta mer om lokala produkter och råvaror.

Lunch på torget med de lokala producenterna.

Ledig kväll i San Sebastian. För dem som vill gå på stjärnkrog bokar vi upp ett antal platser på Arzak, Mugaritz eller annan. Välj mellan 1-, 2- och 3-stjärnig restaurang. Mer info vid bokning.
14 september

Lördag - Fårbesök, ciderlunch & Pintxos-tillverkning

Frukost.

Förmiddag: Besök hos fårost-producent, se hur den berömda osten blir till och prata med tillverkaren, följt av liten vandring i naturen (frivilligt) .

Lunch: Detta är en gammal tradition och typiskt för trakten; söndagslunch på ciderhus - rustikt, trevligt och gott!

Kväll – Vi avslutar vår vistelse med matlagningskurs på anrika Hotel Maria Christina 5* – du ska få lära från de bästa att tillaga Pintxos! Naturligtvis jämför vi sedan och korar det bästa tapas-laget. Bara hotellet är värt ett besök i sig, öppnade 1912 och har alltsedan dess besökts av filmstjärnor och kungligheter.

Nöjda och fulla av nya insikter minglar vi ut i San Sebastian-kvällen för en sista gång på denna resan…
15 september

Söndag - Dopp i havet & Hemfärd

Frukost och ett morgondopp i havet för den som vill.

Transfer till Bilbao flygplats under förmiddagen.

Villkor

Priset är baserat på minst 20 deltagare. Antalet platser är begränsade. En anmälningsdeposition à 3.500 SEK per person ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 5 augusti 2019.

Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priset är baserat på gällande valutakurs februari 2019. Avbokningsvillkoren specificeras på bokningsbekräftelsen. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Boka resa

Kontakta oss för att boka din resa!

Mail: [email protected] 

Telefon: 040-29 88 08

x

Intresseanmälan