Lusitanofestival i Cascais

Departure Date

21 Jun

Duration

5 nätter

Price

kommer

Registrering avslutas

2021-04-15

Kombinera dressyrträning, hästfestival och avkoppling vid havet på denna sköna ridresa till Portugal!

Följ med till gården Morgado Lusitano i Portugal i slutet på juni, för en knapp vecka fylld av ridning, dressyr och fina hästar. På denna fantastiska hästgård, som endast ligger 20 minuter från flygplatsen och huvudstaden Lissabon, finner du ett 30-tal välutbildade Lusitano hingstar. Med perfekt läge uppe på en kulle och med utsikt över havet fylls dina dagar av dressyrträning på hög nivå. Kanske du får prova på både piaff och passage?

Veckas avslutas sedan i pärlan Cascais, en charmig fiskestad med gyllene stränder på den Portugisiska Rivieran. Här pågår en stor Lusitano-festival i dagarna tre. Festivalen arrangeras av APSL (Associação Portuguesa de Criadores do Cavalo Puro Sangue Lusitano) och räknas till en av de viktigaste i Portugal. Här visas flertalet 3-åringar för första gången för året, och även många avelsston, föl och unghästar visas och bedöms. Dessutom pågår det flertalet andra tävlingar: dressyr, working equitation, parader, uppvisningar och andra överraskningar.

I Cascais väljer du själv hur du vill spendera tiden. Kanske du vill maxa hästdelen och besöka festivalen dagligen? Kanske du hellre kopplar av på stranden med en god drink? Bor gör vi bekvämt med gångavstånd (ca 5-10 min) till såväl Hipodromen (festivalarenan) som havet.

Först till kvarn – endast 6 platser på denna exklusiva resa!

Preliminära datum: 21-26 juni 2021

Fullständigt program kommer inom kort.

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Information & Priser

Flygresa & flygplatstransfer
Flygresan kan väljas att bokas på egen hand eller genom Equi Tours. Vänligen kontakta oss för prisförslag.

Morgado Lusitano – www.morgadolusitano.pt
Här utbildas hästar och ryttare i klassisk dressyr. Hästarna är Lusitano hingstar som går svår dressyr och kan ex passage, piaff, byten i varje, piruetter m.m. Instruktörerna är meriterade och duktiga på att hjälpa ryttare att utvecklas. Boendet är i trevliga ”guest houses” med alla behövliga faciliteter. På gården finns även matsal, bibliotek och utomhuspool.

Förkunskaper
På denna ridresa måste du behärska alla tre gångarter (skritt, trav och galopp). Du bör även behärska hjälper för sidvärtsrörelser. Har du grundläggande kunskaper inom dressyr får du ut mer av din vistelse.

Försäkring
Tänk på att du måste ha en egen person- och olyckfallsförsäkring. Vi är återförsäljare av ERVs reseförsäkringar. Vi rekommenderar att ni har med er ett personligt European Healh Insurance Card.

Pris per person: kommer

Allt detta ingår

 • Logi 3 nätter på Morgado, i delat dubbelrum, ink frukost & engelsktalande värd
 • Logi 2 nätter i Cascais, i delat dubbelrum, ink. frukost
 • Lunch 3 dagar
 • Middag 3 dagar
 • Välkomstdrink
 • Ridning 5 dressyrpass i grupp (2-3 ekipage), för utbildade engelsktalande tränare
 • Transfer mellan Morgado Lusitano och Cascais
 • Lokal turistskatt
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer / ingår ej

 • Flygresa t/r
 • Flygplatstransfer t/r
 • Enkelrumstillägg
 • Entré till Lusitanofestivalen i Cascais
 • Alla övriga måltider och privata utlägg
 • Dryck till måltiderna
 • Avbeställningsförsäkring, 6% av resans pris

Program

21 juni

Måndag - Ankomst

Ankomst till Lissabon. Har du förbokat transfer (ca 20 min) till Morgado Lusitano, väntar en chaufför på dig. Framme på gården gör vi oss hemmastadda och på kvällen serveras en välkomstmiddag tillsammans med en välkomstdrink.
22 juni

Tisdag - Givande dressyrlektioner

Frukost på gården. På förmiddagen väntar första ridpasset. Det är en otrolig känsla att sitta på dessa skönheter! På lektionerna tränar du på allt från grundläggande lösgörande arbete till galoppombyten, piruetter och passage. Lektionerna anpassas efter din nivå och ni är 2-3 ekipage per lektion. Önskas privatlektion ordnas detta mot tillägg.

Lunch och ännu ett ridpass på eftermiddagen. På kvällen serveras middag.
23 juni

Onsdag - Mer ridning

Frukost på gården. På både förmiddagen och eftermiddagen väntar nya ridpass, där ni fortsätter er utveckling på de välutbildade hästarna. Självklart kan du även titta på de andra ryttarnas lektioner - något som kan vara minst lika lärorikt som att rida själv.

Lunch och middag på gården. Tid ges även till skönt relax på gården. Om vädret är fint kanske det även blir ett dopp i polen?
24 juni

Torsdag - Dressyr & Cascais

Frukost på gården och sedan är det dags för resans sista dressyrlektion. Är det något du inte hunnit prova på eller vill träna lite extra på, är det nu du har chansen!

Efter utcheckning och lunch åker vi sedan vidare till Cascais. Här pågår, med start idag fram till lördag, en av Portugals viktigaste Lusitano-shower och festival. Under tre dagar visas här upp unghästar och föl för bedömning, tävlingar hålls i bland annat dressyr och working equitation, uppvisningar med fokus på portugisisk tradtion och kultur, och mycket mer. Festivalen håll på Hipódromo Manuel Possolo, som ligger i ett otroligt vackert grönområde med närhet till havet.

På kvällen incheckning på trevligt hotell i Cascais. Middag på egen hand.
25 juni

Fredag - Ledig dag

Frukost på hotellet. Därefter är dagen fri att spendera efter eget behag. Kanske önskar du mer tid på Lusitano-festivalen? Eller föredrar du en lugn promenad bland de slingrande vägarna i Gamla stan, bland små caféer och boutiquer. Dessutom, med sina över 300 soldagar per år, är möjligheterna stora för en skön dag på stranden.
26 juni

Lördag - Hemresa

Frukost på hotellet och utcheckning. Dagen spenderas efter eget behag. Det är sista dagen på Lusitano-festivalen, där det bjuds på flera häftiga klasser och shower under dagen.

Hemresa under dagen. Har du förbokat transfer via oss blir du upphämtad vid hotellet vid avtalad tid.

Vill du förlänga resan med ytterligare några nätter i Cascais? Kontakta oss för pris.

Anmäl intresse

Vill du veta mer om denna resa, anmäla intresse eller bli kontaktad när programmet har uppdaterats? Fyll då i formuläret, så kontaktar vi dig med mer information.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

Galleri

x

Intresse/frågor?