Exempelresa: Lantbruk i Skottland

Departure Date

Daily

Duration

4 nätter

Price

12.500 kr

Registrering avslutas

Studieresa, Lantbruk i Skottland

Det är väl ingen tvekan om att Skottland har ett av de mest fascinerande och dramatiska landskap i världen, med Dumfries mjuka, vackra kullar och the Highlands’ andlöst vackra stup. Följ med på en resa genom ett spännande landskap med intressanta gårds-besök (ko, får, gris), whiskey-destilleri och som avslutning får vi uppleva Edinburgh. Vi bor centralt, 2 nätter i Perth samt 2 nätter i centrala Edinburgh.

Detta är ett förslag på resa – kontakta oss för mer info.

studiebesok skottland
Lantbruksresa, lantbruksresor, studieresor, jordbruksresor

Priser & Information

Flygförslag med Norweigan Air
från Köpenhamn

Utresa Köpenhamn-Edinburgh
Hemresa Edinburgh-Köpenhamn

För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell
Hotell i Perth – 2 nätter Mercure Hotel Perth 3***
Trevligt och mysigt hotell i historisk byggnad, beläget i centrum av staden.

Hotell i Edinburgh – 2 nätter Apex Hotel City 4****
Härligt 4-stjärnigt hotel med bra läge, på Grassmarket i centrum av Edinburgh. Frukostbuffé ingår dagligen.

studiebesok Edinghburg

Paketpris
Indikationspris per person: 12.500 kr

Allt detta ingår:

 • Flyg Köpenhamn – Edinburgh t/r
 • Alla transporter inkl. chaufför som nämns i programmet
 • Logi 4 nätter i delat dubbelrum på 3* och 4* hotell enligt ovan
 • Lokal guide (svensktalande) från dag 1 till och med dag 4
 • Reseledare/ guide från Equi Tours, under hela resan
 • Samtliga studiebesök

Måltider som ingår:

 • Frukost samtliga dagar
 • Lunch dag 2, 3 och 4
 • Middag dag 1,3 och 4

Tillkommer/Frivilliga tillägg:

 • Vinstmarginalmoms på 2,6 % per person tillkommer
 • Indikationspris enkelrumstillägg: 2.290 kr per person
 • Måltidsdryck
 • Övriga måltider och privata utlägg, som ej är nämnda i programmet ovan

Programförslag

Dag 1

Ankomst, Frukt, Grisar samt Välkomstmiddag

Ankomst till Edinburgh på tidiga eftermiddagen. Guide möter på flygplatsen, och så snart vi lämnat flygplatsen bakom oss, börjar resan.

Första besöket vi gör är på West Craigies Farm – www.craigies.co.uk . Här har familjen Sinclair bedrivit jordbruk i 200 år. Från början var det en mjölkgård men när lönsamheten föll i början av 90-talet övergav man mjölk för annan verksamhet. Sedan mitten av 90-talet odlar man frukt och grönsaker, tillverkar marmelad och driver café. Men de har också grisar i liten skala samt frigående höns.

Efter avslutat besök åker vi till Perth, där vi checkar in på trevligt hotell i centrum av staden (2 nätter). Gemensam middag på the Bothy’s Restaurant i centrala Perth. 3-rätters meny, dryck betalas på plats. Eftermiddagen spenderar vi efter eget tycke. Shoppingmöjligheterna är oändliga så de sista julklapparna kan inhandlas här, eller varför inte bara gå och titta på den fantastiska julskyltningen. På kvällen samordnar vi ett musikalbesök för dem som vill – vi föreslår Wicked som bjuder på bländande smash-hits om de två legendariska häxorna från L Frank Baums klassiska The Wonderful Wizard of Oz och Gregory Maguires tolkning av berättelsen. Förbered dig på en nästan 3 h lång medryckande show!
Dag 2

Får, Whiskey & Hästar

Frukost på hotellet.

Första besöket idag blir Ledard farm – www.greattimescotland.com. Tre generationer av familjen Wood bor och arbetar på denna får-gård. Här finns över 300 får och några getter. Allt arbete med fåren inklusive lamning och klippning görs inomhus, på gården. Detta har blivit lite av en turistattraktion varför man också öppnat upp för övernattande gäster, gäster med hästar som boroch rider i området etc. Familjen har också ett passionerat intresse för att ta emot sina gäster ”the Scottish way!” Lunch på Ledard Farm – the Scottish way! 3-rätters meny inkl ett glas vin.

Efter bara en kort bussresa kommer vi till ett av de många små destillerier i området. Vi pratar naturligtvis om nationaldrycken whiskey, då vi besöker Glengoyn Whiskey destilleri. Här blir det rundvisning samt smakprov!

Vi fortsätter sedan till Perthshire, och besöker WD Appaloosas i Highlands Perthshire http://www.wdappaloosas.com/. Vackert belägen uppfödare av fläckiga sporthästar. Vi blir uppdelade i mindre grupper för att få se farmen och höra om deras tankar kring sin uppfödning, drömmar och mål.

Kvällen är fri, men önskar ni sällskap till middagen, samlas vi i receptionen för gemensam utgång.
Dag 3

Prisbelönta kor, Edinburgh & Pub-middag

Frukost och därefter checkar vi ut från hotellet.

Idag besöker vi mjölkbonden och hans familj. Robert Graham Dairies Airthrey Farm Cottage. www.grahamsfamilydairy.com Denna gård är också ett familjeföretag, startades 1939 av Robert’s pappa. Idag driver pappa Robert farmen tillsammans med sin familj. Bli förälskad Jersey-korna som utgör ”juvelen i kronan” på gården. Det började med 20 kor från Windsor, av drottningens egen flock, nu är de 300 djur och en stängd flock, dvs de reglerar återväxten själva genom egen uppfödning. Jersey-korna producerar deras medalj-vinnande mjölk ”Grahams Gold” men största delen av mjölkproduktionen står de svart-vita ”Friesian” korna för (ca 10.000 i antal)

Efter mjölkkorna besöker vi en uppfödare av biffkor, Highland Cattle.

Efter en intressant förmiddag styr vi bussen mot Edinburgh. Vi äter lunch i närheten av sista besöket, eller på restaurang AMBER i Edinburgh, en trevlig och modern restaurang där vi börjar med Skottska tapas. 2-rätters meny + kaffe.

Efter lunch får vi en övergripande stadstur med buss och guide. Det bjuds en intressant inblick, såväl i stadens historia som nutid. Turen avslutas vid hotellet för incheckning (2 nätter) och därefter blir det lite egen tid. På kvällen besöker vi en trevlig restaurang - Beehive Pub för gemensam middag i genuin miljö.
Dag 4

Ekologi, Slott & Avskedsmiddag

Frukost på hotellet.

Idag beger vi oss söder om Edinburgh för att besöka en unik gård – Whitmuir Farm – www.whitmuirtheorganicplace.co.uk – som har vunnit flera priser och utmärkelser, bl.a Bästa biologiska återförsäljare, och ”en av tio bästa biologiska gårdsbutiker” i Europa.

Denna gård, liksom de flesta andra vi besöker, är familjeägd. Här föder man upp biffkor, lamm, gris och kalkon som sedan slaktas på gårdens eget slakteri. De odlar egna grönsaker och har höns som står för ägg-produktionen. Alla produkter kan köpas i gårdsbutiken (och på nätet) och en del tillagas och serveras i restaurangen. Lunch på gården efter avslutat besök.

På eftermiddagen besöker vi Roxburghe Estate, och Floor Castle www.roxburghe.net/. Detta är Skottlands största och mest imponerande slott, som är bebott – sedan 1712 av samma familj, Duke of Roxburghe och hans familj. Vi besöker slottet och dess berömda trädgårdar. Här föder man också upp fullblod, Floor Stud har förtjänat en plats i Brittisk kapplöpnings-historia genom sitt framgångsrika champion-sto Attraction (född 2001, är den mest framgångsrika galopphästen i Skottland genom tiderna).

Åter på hotellet på sen eftermiddag. Tid till relax eller eget äventyr i staden. Avskedsmiddag på Howies Waterloo Restaurant – 3 rätters meny.
Dag 5

Ledig förmiddag & hemresa

Frukost på hotellet Njut av några lediga timmar på stan innan transferbuss tar oss till flygplatsen för hemresa.

Flyg tillbaka till Köpenhamn på eftermiddagen.

Boka resa

Vill du veta mer om denna resa, anmäla intresse eller boka resan? Fyll då i formuläret, så kontaktar vi dig för mer information. Du är även välkommen att ringa oss på tel 040-29 88 08.

Vid bokning skickar vi en bokningsbekräftelse och en anmälningsfaktura. Slutbetalning ca 8 veckor innan avresa. Avbokningsvillkor specificeras på bekräftelsen. Vi reserverar oss för ändringar i programmet, samt prishöjningar pga. flygskatter och/ eller valutakursförändringar.

Vinstmarginalmoms på 2,6 % per person tillkommer. Resan är en studieresa vilket gör att du som egen företagare kan ha möjlighet att göra avdrag.

Lantbruksresor

x

Intresse/frågor?

x

Intresse/frågor?