Kurs och Ridspecial på Island

Departure Date

14 Jul

Duration

6 nätter

Price

12.900 kr

Registrering avslutas

2019-05-31

Med härliga uteritter, givande lektioner och valsafari bjuder Island på en riktig ridspecial!

Sandra och Raggi hälsar oss välkomna till denna härliga ridresa. Det blir en intensiv vecka med fokus på lektionsridning och utbildning varvat med långa uteritter. Med hästar av god kvalitet, träning, ridning i fantastisk isländsk miljö, god mat och härliga naturupplevelser både till häst och från marken. Sandra och Raggis gedigna hästbakgrund samt deras personliga engagemang gör att ni kan känna er trygga med kvaliten på ridningen och hästarna.

På denna ridresa till Island hinner vi även följa med på en valsafari med torskfiske! Får vi fångst följer den med hem och tillagas självklart till middagen. Dessutom finns det i boendet en heitur pottur, en slags isländsk badtunna, som kanske kan locka med ett skönt bad och avkoppling efter långa dagar. Förbered er på alltså en vecka med många härliga och glada stunder med likasinnade islandshästentusiaster.

Några tidigare resenärers ord om Kurs- och Ridspecial, Island:
Min och 15-åriga dotterns resa till Hléskógar för att delta på lektionsritter och uteritter var en fantastisk upplevelse. Härliga ridturer i fantastisk natur, lektionsridningen på ovalbanan var toppen, underbara och ”högkvalitativa” hästar, bra boende och mat på gården. En inspirerande instruktör hade vi – Sandra, och vi fick ett mycket trevligt bemötande. Ett minne för livet!
– Maria och Nina

Vi hade en fantastisk vecka på ridkursen i somras. Omväxlande med både lektioner och långa uteritter i det vackra landskapet. Mycket bra och välskolade hästar, god mat och bekvämt boende gör också att vi gärna kommer tillbaka”!
– Katrin

Om Sandra & Raggi

Sandra och Raggi är välkända hästmänniskor på Island. Sandra är utbildad på Hólar där hon gick ut som kursetta. Raggi kommer från en mycket välkänd ryttarsläkt och har haft stora framgångar som tränare och på tävlingsbanan. Senast som cupvinnare i den prestigefyllda KEA-cupen 2017.

Priser & Information

Ridvana
Denna resa vänder sig till ryttare med god ridvana.

Flygresa

Flyg till/från Akureyri, med byte i Reykjavik.

Kontakta oss för flygförslag.

Boende – Hléskógar
Ett mysigt, lite mindre boende med 3 dubbelrum och delad toalett. Gemensamt vardagsrum och kök med nödvändiga faciliteter. Från verandan har man en fantastisk utsikt över det bergiga landskapet. På boendet finns ett heitur pottur, en slags isländsk badtunna, och fritt Wi-Fi. Hléskógar ligger ca 33 km från Akureyri, som också är närmsta flygplats.

Paketpris
Paketpris exkl. flyg per person 12.900 kr

Allt detta ingår

 • Flygplatstranster t/r Akureyri-boende
 • Logi 6 nätter i delat dubbelrum eller trippelrum
 • Frukost, lunch och middagar
 • All ridning och utflykter enl program
 • Valsafari och torskfiske i fjorden enl program
 • Wifi och heitur pottur på plats
 • Svensktalande tränare och reseledare
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Övriga måltider samt dryck som öl/vin
 • Flyg
 • Enkelrumstillägg
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

14-19 juli

Dag 1-6 - Ankomst & ridning

Ankomst den 14 juli.

Den 15-19 juli sker all ridning och träning. Vi rider några av de bästa sträckorna i trakten, varav 2 dagsritter där vi korsar floden Fnjóská. Detta varvat med ridlektioner i ridhus och ovalbana samt dagliga uteritter på ca 2-3 timmar. Två pass ridning per dag under 4 dagar. Gruppen delas in i två mindre grupper för lektionerna och uteritterna.
Programmet anpassas efter väder och vind.

Vi hinner även med en häftig valsafari med torskfiske. Får vi napp brukar vi ta med fångsten hem och äta den riktigt färsk! Vi åker med företaget www.whales.is som vi samarbetat med länge och som är mycket proffsiga.
20 juli

Dag 7 - Hemresa

För att få ett trevligt och lugnt avslut på resan så stannar vi på gården. Hemresa under förmiddagen.

Villkor

Begränsat antal platser!

Särskilda avbokningsvillkor specificeras på bokningsbekräftelsen. Kontakta oss för mer info. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

mail: [email protected]

telefon: 040 29 08 88

x

Intresse/frågor?