Kentucky Futurity, Lexington, 2021

Departure Date

05 Oct

Duration

6 nätter

Price

kommer

Registrering avslutas

2021-08-15

Superveckan för alla travfantaster!

Kentucky – området känt för sina milslånga kuperade hagar – ett riktigt hästmecka! I oktober är det åter igen dags för vår populära travresa till Lexington, Kentucky, för en djupdykning i amerikansk travsport. Under veckan gör vi flertalet intressanta studiebesök hos travtränare och stuterier, besöker auktionerna på Fasig Tipton, ser alla fina lopp på The Red Mile och inte minst Kentucky Futurity, där den bästa 3-åringen ska koras. Vår kunnig travciceron delar dessutom med sig av speltips, insider-info och annat ni kan tänkas vilja veta om amerikanskt trav.

Väl på plats kan vi inte annat än att också besöka galoppbanan Keeneland och något av alla stora galoppstuterier som finns här. För oss hästfantaster är det kul att se likheter och olikheter inom trav och galopp; och imponeras av fler magnifika anläggningar. Dessutom besöker vi ett Bourbon-destilleri; det är inte för inte som Kentuckys bourbon-kultur är världskänd.

Vi har ett färdigt paket med flygresa, hotell, bekväma transporter och studiebesök! Bor gör vi självklart på anrika Hotel Campbell House, med gångavstånd (15 min promenad) till The Red Mile. Vår långa erfarenhet och breda kontaktnät borgar för en lyckad resa, välkommen du med!

Resan 2020 framflyttad till 2021. Nya datum kommer.

Fullständigt program kommer.

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Information & Priser

Flygresa
Kommer

Hotell
The Campbell House Curio 3* – A Collection by Hilton
Som vanligt erbjuder vi stora fina rum på klassiska ”the Campbell House Curio” och du som reser med Equi Tours bjuds på frukost varje morgon. Hotellet är beläget ca 15 min promenad från the Red Mile, och en dryg km från stadens centrum.

Paketpris
Kommer

Allt detta ingår

 • Flygresa (om valt alternativ inkl flyg)
 • Flygplatstransfer till hotellet i Lexington t/r (om valt alternativ inkl flyg)
 • Logi 6 nätter i delat dubbelrum på The Campbell House
 • Continental frukost dagligen (en lättare frukost är inkluderad, varma rätter mot tillägg)
 • Alla studiebesök enligt program
 • Ciceron & reseledare under vistelsen
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Flyg till/från Lexington (fr Stockholm) – vänligen kontakta oss för pris
 • Flyg från Köpenhamn eller Göteborg – vänligen kontakta oss för pris
 • Enkelrumstillägg
 • Gemensam middag, pris meddelas närmare avresa
 • Övriga måltider och dryck
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp (bokas & betalas i samband med bokning av resan)

preliminärt Program

oktober

Tisdag – Ankomst

Flyg från Stockholm till Cincinnati (ca 90 min transfer till Lexington).
Önskar du flyga till Lexington istället för kortare transfer, eller starta resan i Göteborg eller Köpenhamn – vänligen kontakta oss för info/pris.
oktober

Onsdag – Introduktion & Auktion

Frukost på hotellet .
På grund av tidsomställningen är du säkert morgonpigg! Vi tar tillfället i akt och samlas direkt efter frukost för gemensam promenad till the Red Mile. Här är det full aktivitet både på stallbacken och banan, där topphästarna som ska starta i helgen går både joggingturer och snabbjobb mitt i veckan.

Senare under förmiddagen blir vi hämtade med buss för en rundtur i Lexington och dess omgivningar. Vi avslutar med besök på ett Bourbon destilleri och möjlighet att äta en lättare lunch. Åter till hotellet.

På kvällen besöker vi Fasig Tipton, där det är andra kvällens auktioner. Equi Tours har engagerat Robert Lindström för att hjälpa de som är intresserade av att köpa häst på auktionen. Robert, som driver företaget World Trot, har mycket stor erfarenhet gällande att köpa, sälja och förmedla hästar, inte minst internationellt. I Sverige utför han tjänster åt bland annat Avelsföreningens auktionsbolag Trottex.
oktober

Torsdag – Studiebesök & Trav på the Red Mile

Frukost på hotellet .
Idag väntar en heldag med studiebesök. Vi planerar att besöka två farmer med svensk-anknytning: Hunterton Farm at Stoner Creek och ACL Stuteri, mer information om besöken kommer närmre inpå avresa.

Eftermiddagen och kvällen spenderas efter behag, kanske på The Red Mile där det är fina tävlingar. På kvällen är det auktioner på Fasig Tipton.
oktober

Fredag – Fokus på Galopp – Studiebesök & Keeneland Galopp

Frukost på hotellet.
Direkt på morgonen åker vi till galoppbanan Keeneland racetrack, där vi får en guidad rundtur och ser morgonträningen.

Därefter besöker vi det vackra fullblodsstuteriet Ashford Stud, där vi får se fina hingstar och ta del av deras historia. Mycket ögongodis och för oss hästfantaster är det kul att se likheter och olikheter inom trav och galopp.

Om intresse finns, arrangeras en gemensam middag på en av Lexingtons bästa Steak-house på kvällen.
oktober

Lördag – Ledig dag

Frukost på hotellet.
Idag har du inga tider att passa - det är travtävlingar på Red Mile och auktioner på Fasig Tipton.
oktober

Söndag – Kentucky Futurity

Frukost på hotellet.
Idag är den stora tävlingsdagen på the Red Mile och dagen spenderas enligt önskemål.

Kentucky Futurity, dagens största lopp, är ett travlopp för treåriga varmblodiga hästar. Loppet är ett sprinterlopp över 1609 meter med autostart. Förstapris är 500 000 dollar och Kentucky Futurity räknas som världens äldsta klassiska travlopp.
oktober

Måndag – Hemresa

Frukost på hotellet .
Dags att checka ut för denna gång. Transfer till Cincinnati (eller Lexington) flygplats.

Villkor

Sista bokningsdatum: kommer

Vid bokning skickar vi en bokningsbekräftelse/faktura. En anmälningsdeposition på 3.000 kr per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsdatum. Slutfaktura med
förfallodag senast den 2 september.

Priset är baserat på minst 25 deltagare och US dollar-kurs februari 2020. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet, samt för prishöjningar p g a flygskatter och/eller valutakursförändringar. Avbokningsvillkoren specificeras på bokningsbekräftelsen. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Anmäl intresse

Vill du veta mer om denna resa, anmäla intresse eller bli kontaktad när programmet har uppdaterats? Fyll då i formuläret, så kontaktar vi dig med mer information.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

x

Intresse/frågor?