Kentucky Futurity, Lexington, 2019

Departure Date

01 Oct

Duration

6 nätter

Price

17.600 kr

Registrering avslutas

2019-08-15

Superveckan för alla travfantaster! – Häng med Sulkysport och Equi Tours till Lexington!

I oktober är det fortfarande härligt sensommarväder i Kentucky. Det är en anledning till att följa med på årets studieresa till Lexington. En annan kan vara alla fina lopp på The Red Mile, de spännande auktionerna på Fasig Tipton och de intressanta studiebesöken vi gör tillsammans med vår ciceron från SULKYSPORT.

De senaste årens Lexington-resenärer har fått se superhästar som Always B.Miki, Mission Brief och Hannelore Hanover sätta fantastiska världsrekord – lopp och upplevelser att minnas hela livet. Förra året föll världsrekorden som käglor i en bowlinghall och som avslutning på meetinget vann Åke Svanstedt Kentucky Futurity med Six Pack. På världsrekord för treåringar – givetvis – och Six Pack hade till och med lite smyg på att nå världsrekordet alla kategorier, 1.07,6 satt dagen innan av Homicide Hunter.

Vi har ett färdigt paket med flygresa, hotell, bekväma transporter och studiebesök! Bor gör vi på härliga Hotel Campbell House, med gångavstånd (15 min promenad) till The Red Mile. Vår långa erfarenhet och breda kontaktnät borgar för en lyckad resa, välkommen du med!

Sulkysports logga
– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Information & Priser

Flygresa med SAS & UA via Chicago
från Stockholm
1 oktober Stockholm – Chicago 10.20 – 12.20
1 oktober Chicago – Cincinnati 14.20 – 16.50 eller
1 oktober Chicago – Lexingon 14.05 – 16.20 (mot tillägg, se nedan)

7 oktober Lexington – Chicago 11.25 – 12.00 (mot tillägg, se nedan) eller
7 oktober Cincinnati – Chicago 11.35 – 11.55
7 oktober Chicago – Stockholm 16.00 – 07.20 (ank 8 oktober)

För utresa från Köpenhamn eller Göteborg, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell
The Campbell House Curio – A Collection by Hilton
Som vanligt erbjuder vi stora fina rum på klassiska ”the Campbell House Curio” och du som reser med Equi Tours bjuds på frukost varje morgon. Hotellet är beläget ca 15 min promenad från the Red Mile, och en dryg km från stadens centrum.

Paketpris
Pris per person, inkl flygresa och flygplatstransfer: 18.800 kr (Fullbokat till detta pris. Se nedan för aktuellt flygtillägg)
Pris per person, exkl flygresa och flygplatstransfer: 11.300 kr

Allt detta ingår

 • Flygresa från Stockholm till Cincinnati t/r (om valt alternativ inkl flyg)
 • Flygplatstransfer till hotellet i Lexington t/r (om valt alternativ inkl flyg)
 • Logi 6 nätter i delat dubbelrum på The Campbell House
 • Continental frukost dagligen (en lättare frukost är inkluderad, varma rätter mot tillägg)
 • Alla studiebesök enligt program
 • Ciceron & reseledare under vistelsen
 • Service & assistans från Equi Tours

Valutatillägg
Eftersom den svenska kronan har sjunkit i värde mot dollarn kommer vi behöva ta ut ett valutatillägg, om kursen ej sjunker igen. Valutatillägget motsvar 5%. Vi har räknat av de kostnader vi har i svenska kronor och eventuella depositioner vi redan har betalat, vilket resulter i ett tillägg på grundpriset à ca 600 kr per person. Inför slutfakturering stämmer vi av aktuell valutakurs och återkommer med ev. tillägg på er slutfaktura.

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Tillägg för flygresa från Stockholm: från ca 500 kr
 • Flyg till/från Lexington (fr Stockholm) – vänligen kontakta oss för pris
 • Flyg från Köpenhamn eller Göteborg – vänligen kontakta oss för pris
 • Enkelrumstillägg, 5.900 kr för 6 nätter
 • Gemensam middag, pris meddelas närmare avresa
 • Övriga måltider och dryck
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp (bokas & betalas i samband med bokning av resan)

Program

1 oktober

Tisdag – Ankomst

Flyg från Stockholm till Cincinnati (ca 90 min transfer till Lexington).
Önskar du flyga till Lexington istället för kortare transfer, eller starta resan i Göteborg eller Köpenhamn – vänligen kontakta oss för info/pris.
2 oktober

Onsdag – Introduktion & Auktion

Frukost på hotellet .
På grund av tidsomställningen är du säkert morgonpigg! Vi tar tillfället i akt och samlas direkt efter frukost för gemensam promenad till the Red Mile. Här är det full aktivitet både på stallbacken och banan, där topphästarna som ska starta i helgen går både joggingturer och snabbjobb mitt i veckan.

Senare under förmiddagen blir vi hämtade med buss för en rundtur i Lexington och dess omgivningar. Vi avslutar med besök på ett Bourbon destilleri och möjlighet att äta en lättare lunch. Åter till hotellet.

På kvällen besöker vi Fasig Tipton, där det är andra kvällens auktioner. Equi Tours har engagerat Robert Lindström för att hjälpa de som är intresserade av att köpa häst på auktionen. Robert, som driver företaget World Trot, har mycket stor erfarenhet gällande att köpa, sälja och förmedla hästar, inte minst internationellt. I Sverige utför han tjänster åt bland annat Avelsföreningens auktionsbolag Trottex.
3 oktober

Torsdag – Studiebesök & Trav på the Red Mile

Frukost på hotellet .
Idag väntar en heldag med studiebesök. Vi planerar att besöka två farmer med svensk-anknytning: Hunterton Farm at Stoner Creek och ACL Stuteri, mer information om besöken kommer närmre inpå avresa.

Eftermiddagen och kvällen spenderas efter behag, kanske på The Red Mile där det är fina tävlingar. På kvällen är det auktioner på Fasig Tipton.
4 oktober

Fredag – Fokus på Galopp – Studiebesök & Keeneland Galopp

Frukost på hotellet.
Direkt på morgonen besöker vi det vackra fullblodsstuteriet Ashford Stud, där vi får se fina hingstar och ta del av deras historia. Mycket ögongodis och för oss hästfantaster är det kul att se likheter och olikheter inom trav och galopp. Efter besöket beger vi oss till Keeneland racetrack där det idag är säsongspremiär för galoppen.

Bered er på en stor, uppklädd och festglad publik och härlig stämning! Vi ser ett par lopp och sedan är valet ditt om du vill stanna på Keeneland, åka tillbaka till hotellet eller till Red Mile för att se eftermiddagens sulkytävlingar. Missa inte tillfället att känna på den härliga stämningen och se fina lopp. Första start kl 13.

Om intresse finns, arrangeras en gemensam middag på en av Lexingtons bästa Steak-house på kvällen.
5 oktober

Lördag – Ledig dag

Frukost på hotellet.
Idag har du inga tider att passa - det är travtävlingar på Red Mile och auktioner på Fasig Tipton.
6 oktober

Söndag – Kentucky Futurity

Frukost på hotellet.
Idag är den stora tävlingsdagen på the Red Mile och dagen spenderas enligt önskemål.

Kentucky Futurity, dagens största lopp, är ett travlopp för treåriga varmblodiga hästar. Loppet är ett sprinterlopp över 1609 meter med autostart. Förstapris är 500 000 dollar och Kentucky Futurity räknas som världens äldsta klassiska travlopp.
7 oktober

Måndag – Hemresa

Frukost på hotellet .
Dags att checka ut för denna gång. Transfer till Cincinnati (eller Lexington) flygplats.

Villkor

Sista bokningsdatum 15 augusti 2019.

Vid bokning skickar vi en bokningsbekräftelse/faktura. En anmälningsdeposition på 3.000 kr per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsdatum. Slutfaktura med
förfallodag senast den 2 september.

Priset är baserat på minst 25 deltagare och US dollar-kurs mars 2019. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet, samt för prishöjningar p g a flygskatter och/eller valutakursförändringar. Avbokningsvillkoren specificeras på bokningsbekräftelsen. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

mail: [email protected]

telefon: 040 29 88 08

x

Intresse/frågor?