Julmys i Wien med Spanska Ridskolan

Departure Date

22 Nov

Duration

2 nätter

Price

4.950 kr

Registrering avslutas

2019-10-20

Julmarknader och läckra Lippizanerhingstar!

Vill du också inleda vintersäsongen med en mysig weekend i Wien, där nytt och gammalt mixas i en härlig blandning av schnitzel, sachertårta, historiska byggnader och hästar?

På resan besöker vi självklart den Spanska Ridskolan i Wien – ett måste på alla hästmänniskors bucket lists. Spanska Ridskolan i Wien är det enda ridinstitut i världen där man sedan 400 år har vårdat den klassiska ridkonsten i dess renaste form. Utbildningen har sedan århundraden bedrivits med metoder som överförts framför allt genom muntlig tradition. Här får ni chansen att komma bakom kulisserna och lära mer om såväl träningsfilosofier som hästskötsel. Självklart beundrar vi även Lippizanerhingstarna in action, under en av deras läckra uppvisningar.

På resan får du även fri tid att besöka några av Wiens alla trevliga julmarknader. Kanske du kommer hem med årets julklappar säkrade?

Information & Priser

Flygförslag med Austrian Airlines
Vi rekommenderar följande flygresa, om du önskar ta del av den gemensamma flygplatstransfern.
22 nov Stockholm-Wien 06.50-09.05
22 nov Köpenhamn-Wien 07.15-09.00

24 nov Wien-Stockholm 20.35-22.55
24 nov Wien-Köpenhamn 20.25-22.15

För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell – Novotel Wien City 4*
Novotel Wien City är ett modernt, 4-stjärnigt hotell i centrala Wien med utsikt över boulevarden Ringstrasse, en av Wiens största sevärdheter som omges av många historiska byggnader. Här finns gratis WiFi, bastu och gym. Alla rymliga och luftkonditionerade rum har platt-tv, minibar samt kaffe- och tekokare.

För att ta sig runt Wien tar man enklast metron. Det tar knappt 5 minuter att gå från hotellet till tunnelbanestationerna Nestroyplatz och Schwedenplatz (linje U1 och U4), varifrån du tar dig snabbt och enkelt till Wiens populära sevärdheter.

Paketpris exkl. flyg per person  4.950 SEK

Allt detta ingår

 • Flygplatstransfer Wien flygplats-hotell t/r med privat buss
 • Logi två nätter i delat dubbelrum på Novotel Wien City 4*
 • Frukost
 • Guidad stadsvandring (svenska) fredag
 • Guidad tur (engelska) på Spanska Ridskolan lördag
 • Uppvisning på Spanska Ridskolan lördag kl. 11.00–12.45. Sittplatser på långsidan
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Övriga måltider och dryck
 • Flygresa t/r
 • Enkelrumstillägg, 1.150 SEK för hela vistelsen
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

22 november

Fredag – Ankomst & Guidad stadsvandring

Ankomst till Wien under morgonen. På flygplatsen välkomnar vår svensktalande lokalguide er. Under busstransfern till hotellet får ni en introduktion till Wien och stadens historia.

Vi lämnar av vårt bagage på hotellet och följer sedan med vår guide på en stadsvandring, där vi besöker några av stadens mest kända byggnader och monument. Självklart får vi också höra en hel del rolig kuriosa!

Vid lunchtid avslutas turen vid ett trevligt restaurangområde, där ni på egen hand väljer vad ni är sugna på. Resten av dagen är sedan fri att upptäcka Wien på egen hand. Kanske ni väljer att vidare utforska någon av guidens alla tips?
23 November

Lördag – Spanska Ridskolan - Uppvingning & Rundvisning

Idag är det dags för resans höjdpunkt: Uppvisningen av Lippizanerhingstarna! Efter frukost promenad till Spanska Ridskolan; showen startar kl. 11 och varar strax under 2 h. Showen äger rum i vackra ”the Winter Riding School” byggd i början på 1700-talet, och klassisk musik från Wien spelas. Dessa shower är resultatet av flera års träning för både häst och ryttare. Under showen förtrollar yngre o äldre hingstar publiken med skolor både på och ovan marken och via töm. Atmosfären och den ackompanjerande klassiska musiken tar hela upplevelsen till nästa nivå och mycket inspiration och hänförelse utlovas!

Direkt efter showen får vi ta en titt bakom kulisserna och beskåda stallarna. En engelsktalande guide från ridskolan välkomnar er och visar er runt på den magnifika anläggningen. Ni kommer att få se ”the Winter Riding School”, ”the Summer Riding School” med en av världens största skrittmaskiner och även stallarna, som har varit belägna i Stallburg (en av Wiens mest framstående renässansbyggnader) i över 450 år. Ni kommer att besöka de viktigaste platserna på denna historiska anläggning och få höra om dess historia, traditioner och så klart även om stjärnorna på nära håll– de Lippizanska hingstarna!

Efter den guidade turen är resten av dagen fri. Vi rekommenderar en god lunch och därefter ett besök på någon av alla trevliga julmarknader.
24 November

Söndag - Julmarknad & Hemresa

Frukost och utcheckning. Bagaget kan lämnas kvar på hotellet under dagen.

Idag har ni fri tid att se mer av vackra Wien, gå på mysiga julmarknader och kanske passa på att köpa lite julklappar till såväl nära och kära som till dig själv.

Under eftermiddagen upphämtning vid hotellet av er buss för vidare hemresa. Åter i Sverige under kvällen.

Villkor

Priset är baserat på minst 15 deltagare. Vid bokning skickar vi en bokningsbekräftelse och en anmälningsfaktura. En anmälningsdeposition à 1.000 kr per person skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsdatum. Slutbetalning ca 1 månad innan avresa.

Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priset är baserat på gällande valutakurs september 2019. Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 20 oktober 2019: Anmälningsavgiften à 1.000 SEK
# Från 21 oktober 2019 – fram till avresa: 100 % av resans pris

Boka resa

Kontakta oss för att boka din resa.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

x

Intresseanmälan