Hambletonian, New York

Departure Date

31 Jul

Duration

3/5 nätter

Price

7.450 kr

Registrering avslutas

2018-05-31

Kom Amerikansk travsport inpå livet och upplev spänningen när det mest prestigefyllda loppet för USA-födda 3-åringar avgörs!

Följ med över Atlanten på denna studieresa, fylld med studiebesök hos välkända travprofiler, prestigefyllda Hambletonian och häftiga New York!

New York i augusti – Upplev staden som aldrig sover. På dagen är utbudet stort; shopping, sightseeing (med båt eller till fots), några av världens mest kända museum m.m. På kvällarna finns ett stort antal restauranger, musicals, konserter, barer och nattklubbar att välja på. Vi bor på bästa läge på Mid-Manhattan – nära till Central Park, Rockefeller Plaza med mera..

Hambletonian Stakes är det mest prestigefyllda lopp en USA-född 3-åring kan vinna. Det har körts sedan 1926 och i kavalkader av segrare finns flera av de hästar som bidragit till att skapa den moderna travaren. ”The Hambo” körs på The Meadowlands nära New York City. Här kulminerar tävlingssäsongen på sensommaren och förutom Hambletonian körs bl a 2-åringarnas huvudlöpning ”Peter Haughton Memorial” samt stoklassikern ”Merrie Annabelle Stakes”. Travciceron på resan är Ove Konradsson som med gedigna kunskaper i amerikansk travsport och avel informerar om såväl aktualiteter som historik.

Välj mellan en intensiv weekend i New York eller en lite längre resa med studiebesök och strandhäng i New Jersey!

Läs mer om travtränarna vi planerar att besöka här.

Information & Priser

Rekommenderad flygresa med SAS t/r i ekonomiklass
31/7 + 2/8 Stockholm – New York 12.25 – 14.55
5/8 New York – Stockholm 17.20 – 07.15 (ank dagen efter)

31/7 + 2/8 Köpenhamn – New York 10.25 – 12.55
5/8 New York – Köpenhamn 17.35 – 07.15 (ank dagen efter)

För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell Manhattan
Le Parker New York 4**** – www.parkermeridien.com
Ett härligt 4* hotell med perfekt läge på 119, W 56th street på Mid-Manhattan, nära till såväl Central Park, Rockefeller Plaza som Times Square. Hotellet har bekväma rum, bar, restaurang, spa & gym samt en pool & soldäck på taket.

Weekend med Hambletonian final – 4 dagar, 3 nätter
Paketpris per person, ink. flyg: 14.950 kr
Paketpris per person, exkl. flyg: 7.450 kr
Valutatillägg à 520 kr per person tillkommer ovan priser (räknat på snitt-växelkurs per 10 juni 2018)

New Jersey & New York – 6 dagar, 5 nätter med beach & besök
Paketpris per person, ink. flyg: 19.600 kr
Paketpris per person, exkl. flyg: 12.100 kr
Valutatillägg à 950 kr per person tillkommer ovan priser (räknat på snitt-växelkurs per 10 juni 2018)

Allt detta ingår

 • Flyg t/r med SAS från Stockholm – om valt inkl flyg. (Tillägg för SAS från Köpenhamn ca 650 kr)
 • Transfer flygplatsen – hotellet vid ankomst och retur vid avresa
 • Välkomstmingel torsdag kväll
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum på Hotell Le Parker Meridien, Manhattan 4****
  • inkl frukost, wi-fi, inträde till rooftop pool och gym
 • Transfer till Meadowlands t/r på Hambo-day, lördag 5 augusti
  • Heldag på Meadowlands inkl entré, program, rundvandring samt lunchbuffé på Terrassen
 • Travciceron Ove Konradsson
 • Reseledare & service från Equi Tours under hela resan

Obs! Vi har ett begränsat antal platser med detta pris, gäller i mån av plats vid bokningstillfället!

I långa resan ingår även:

 • Logi 2 nätter på bra medelklasshotell vid stranden i New Jersey shores
 • Dagliga transporter enligt programmet
 • Heldag med studiebesök onsdag 1/8. Planerade besök hos svenska tränare (Åke Svanstedt, Markus Melander och/eller Jonas Czernysson) amerikanska tränare (Ron Burke och/eller Linda Toscano) och så tittar vi på fina hingstar på Southwind Farm (Muscle Hill, Resolve, Walner m.fl)
 • Morgonträning och besök hos Jimmy Takter Stables på torsdag den 2/8

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Enkelrumstillägg 3 nätter 3.850 kr ink valutatillägg
 • Enkelrumstillägg 5 nätter 6.200 kr ink valutatillägg
 • Sightseeing Manhattan 5 timmar 500 kr
 • Segeltur Manhattan pris ej klart
 • Alkohol (vin, öl, etc) på Meadowlands Terrass
 • Flygresa om valt exkl.flyg / flyg från annan avreseort
 • Måltider som ej är nämnda i programmet, samt personliga utlägg och ev dricks till lokala guider.
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program, Hambo med New Jersey & New York, 31/7-6/8

31 juli

Tisdag - Ankomst & bussfärd till New Jersey Shore

Ankomst till New York under tidig eftermiddag. Vi samlas på flygplatsen där vår ciceron Ove Konradsson möter upp. Bussfärd österut (ca 1 timme) till New Jersey shore, badparadiset för alla i den här regionen. Vi checkar in på ett trevligt beach-hotell och har tid till ett dopp i havet eller annan aktivitet. På kvällen arrangeras en gemensam middag (mer info om middagen kommer längre fram).
1 augusti

Onsdag - Heldag studiebesök i Amerikansk/Svenska Travvärlden

Efter dopp i havet för de morgonpigga, beger vi oss ut med buss och vår ciceron Ove i Amerikansk/svenska travvärlden. Vi planerar besöka några svenska och några amerikanska tränare, Åke Svanstedt, Markus Melander och Jonas Czernyson är aktuella svenska tränare, Linda Toscano och Ron Burke de amerikanska. På eftermiddagen besöker vi Southwind farm och hälsar på Muscle Hill, Resolve och Walner bland andra fina hingstar. Åter på hotellet sen eftermiddag, så tid finns att njuta av strand och hav. Kvällen fri.
2 augusti

Torsdag – Morgonträning hos Takter – Manhattan & Mingel

Tidig avresa för att se lite av morgonträningen hos Jimmy Takter. Vi får se hela den fantastiska farmen med stallar, träningsbana och egen frihetsgudinna! Vi får en pratstund med Jimmy och Christina som driver verksamheten tillsammans sedan många år, om deras fantastiska framgångsresa och hur de ser på framtiden.

Kring lunchtid kommer vi till Manhattan – vi tar er med på en kort sightseeing så ni redan från början har en överblick över staden och får lite tips av vår guide på vad ni vill se och uppleva under helgen. Incheckning på vårt hotell Le Parker som är beläget på Mid-Manhattan vid 15-tiden.

På eftermiddagen ankommer de som valt weekend-alternativet och härifrån är det gemensamt program. Vi samlas tidig kväll, tillsammans med weekend-resenärerna, till en välkomstdrink med lite travprat om årets upplaga av Hambletonian.

Program, Hambo weekend-resa, 2/8 – 6/8

2 augusti

Torsdag - Ankomst Hambo weekend-resa

Ankomst till New York under dagen för weekend-resan. Bokar du flyg genom Equi Tours får du busstransfer till vårt hotell Le Parker som är beläget på Mid-Manhattan.

Vi samlas tidig kväll, tillsammans med resenärerna från den långa turen, till en välkomstdrink med lite travprat om årets upplaga av Hambletonian m.m.
3 augusti

Fredag – Sightseeing & Segeltur runt Manhattan

Ledig dag att upptäcka New York - eller följ med på sightseeing. För dig som önskar arrangerar vi en stadsrundtur på Manhattan med buss. På morgonen upptäcker vi Manhattan tillsammans med svenska lokalguiden Oskar. Han berättar fängslande om allt vi passerar, som t.ex Battery Park med färjan ut till Frihetsgudinnan, Chinatown, Greenwich Village, Rockefeller Center och inte minst Harlem, som har fått en renässans! Ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med staden och höra många roliga historier om dess invånare (tilläggsarrangemang).

På kvällen tar vi med er på en segeltur runt Manhattan. När solen börjar gå ner, bordar vi den vackra trä-båten, seglen hissas och vi glider ljudlöst ut i den ljumma kvällen. Det är härligt att komma från stadens alla ljud, samtidigt som det bjuds en fantastisk utsikt över Manhattan och Liberty Island med Frihetsgudinnan. Drinkar serveras ombord (tilläggsarrangemang).
4 augusti

Lördag – Hambletonian Day på Meadowlands!

Finaldag på the Meadowlands, den absolut bästa 3-åringen skall koras! Dessutom körs Hambo Oaks, där de bästa 3-åriga stona tävlar, samt 2-årsloppen Peter Haugthon Memorial och Merrie Annabell.

Transfer till Meadowlands på förmiddagen, program och entré ingår. Det blir rundvandring på banan och stallområdet, därefter är det uppdukat en härlig lunch-buffé på en av Terrasserna. Det blir en fullspäckad dag med trav- och pacerlopp av högsta klass. Retur till Manhattan efter tävlingarnas slut.

På kvällen bokar vi bord på en trevlig restaurang i närheten av hotellet för en ”sista-kvällen-med-gänget-middag” (tilläggsarrangemang).
5 augusti

Söndag – Ledig förmiddag & Hemresa

Ta en promenad i Central Park, besök ett museum eller ät en härlig brunch. Buss till flygplatsen avgår på tidig eftermiddag för kvällsflyg tillbaka till Skandinavien. Hemkomst under förmiddagen den 7 augusti.

Vill du ha lite mer tid i New York? Lägg gärna till en eller ett par nätter. Kontakta oss för prisuppgift.

Villkor

Priset är baserat på minst 25 deltagare. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar. Resan är beräknad på valutakurs mars 2018. Equi Tours tillämpar specifika avbokningsvillkor för denna resa, som ni finner på er bokningsbekräftelse. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

x

Intresse/frågor?