Hambletonian 2021

Departure Date

02 Aug

Price

kommer

Registrering avslutas

2021-05-30

Följ med över Atlanten på denna studieresa, fylld med studiebesök hos välkända travprofiler, prestigefyllda Hambletonian och häftiga New York!

New York i augusti – Upplev staden som aldrig sover. På dagen är utbudet stort; shopping, sightseeing, några av världens mest kända museum m.m. På kvällarna finns ett stort antal restauranger, musicals, konserter, barer och nattklubbar att välja på. Vi bor på bästa läge på Mid-Manhattan – nära till bland annat Central Park och Rockefeller Plaza.

Hambletonian Stakes är det mest prestigefyllda lopp en USA-född 3-åring kan vinna. Det har körts sedan 1926 och i kavalkader av segrare finns flera av de hästar som bidragit till att skapa den moderna travaren. ”The Hambo” körs på The Meadowlands nära New York City. Här kulminerar tävlingssäsongen på sensommaren och förutom Hambletonian körs bl a 2-åringarnas huvudlöpning ”Peter Haughton Memorial” samt stoklassikern ”Merrie Annabelle Stakes”. Travciceron på resan är Ove Konradsson som med gedigna kunskaper i amerikansk travsport och avel informerar om såväl aktualiteter som historik.

Välj mellan en intensiv weekend i New York eller en lite längre resa med studiebesök och strandhäng i New Jersey!

 • 4 dagar – kort och intensivt – Weekend på Manhattan
 • 7 dagar – med New Jersey beach och studiebesök 

Resan 2020 framflyttad till 2021. Nya datum och uppdaterat program kommer!

– Marie Nyberg –

VD/Projektledare

Information & Priser

Rekommenderad flygresa
Kommer

Hotell Manhattan – The Evelyn Hotel 4*
7, East 27th street – NYC

Detta tjusiga boutiquehotell i Midtown Manhattan ligger norr om Madison Square Park i kvarteret NoMad, med flertalet sevärdheter inom bara några minuters promenad. Rummen är sofistikerat inredda i Art Nouveau-stil, med en härlig känsla av 1900-talets New York. Fritt Wifi.

Weekend med Hambletonian final – 4 dagar/ 3 nätter
Paketpris per person, ink flyg från Stockholm: kommer
Paketpris per person, exkl flyg: kommer

New Jersey & New York – 7 dagar/6 nätter med beach & besök
Paketpris per person, ink flyg från Stockholm: kommer
Paketpris per person, exkl flyg: kommer

Allt detta ingår

 • Flyg t/r med SAS från Stockholm – om valt inkl flyg. (Tillägg, SAS från Köpenhamn ca 900 kr)
 • Transfer från flygplatsen – hotellet t/r
 • Välkomstdrink torsdag kväll
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum, hotell på centrala Manhattan, ink. lätt frukost
 • Transfer till Meadowlands t/r på Hambo-day, lördag 8 augusti
  • Heldag på Meadowlands inkl entré, program, rundvandring samt lunchbuffé på Terrassen
 • Travciceron Ove Konradsson & reseledare från Equi Tours
 • Service & assistans från Equi Tours

I långa resan ingår även (förutom allt ovan):

 • Logi 3 nätter på bra medelklasshotell vid stranden i New Jersey shores
 • Frukost dag 1 (dag 2 & 3 på egen hand)
 • Transporter enligt program
 • Heldag med studiebesök. Planerade besök hos svenska tränare (t.ex Åke Svanstedt, Markus Melander och/eller Jonas Czernysson), amerikanska tränare (Ron Burke och/eller Linda Toscano) och så tittar vi på fina hingstar på Southwind Farm (Muscle Hill, Resolve, Walner m.fl)
 • Morgonträning och besök hos Jimmy Takter Stables (Nancy Johanson och Per Englund)

Obs! Vi har ett begränsat antal platser med dessa priser, gäller i mån av plats vid bokningstillfället!

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Flyg från annan avreseort: på förfrågan (från Köpenhamn ca 900 kr)
 • Enkelrumstillägg 3 / 6 nätter: kommer
 • Extra natt på Manhattan, per rum: på förfrågan
 • Heldag, utflykt till Pennsylvania Hannover Shoe: kommer
 • Sightseeing Manhattan 5 timmar: kommer
 • Segeltur Manhattan fredag kväll: kommer
 • Alkohol (vin, öl, etc) på Meadowlands Terrass
 • Måltider som ej är nämnda i programmet, samt personliga utlägg och ev dricks till lokala guider.
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program, Hambletonian med New Jersey & New York, 3 - 10 aug

augusti

Måndag – Ankomst & bussfärd till New Jersey Shore

Ankomst till New York under tidig eftermiddag. Vi samlas på flygplatsen där vår ciceron Ove Konradsson möter upp. Bussfärd österut (ca 1 timme) till New Jersey shore, badparadiset för alla i den här regionen. Vi checkar in på ett trevligt beach-hotell och har tid till ett dopp i havet eller annan aktivitet. På kvällen arrangeras en gemensam middag (mer info om middagen kommer längre fram).
augusti

Tisdag – Heldag studiebesök i Amerikansk/Svenska Travvärlden

Efter dopp i havet för de morgonpigga, beger vi oss ut med buss och vår ciceron Ove i Amerikansk/svenska travvärlden. Vi planerar besöka några svenska och några amerikanska tränare, Åke Svanstedt, Markus Melander och Jonas Czernyson är aktuella svenska tränare, Linda Toscano och Ron Burke de amerikanska. På eftermiddagen besöker vi Southwind farm och hälsar på Muscle Hill, Resolve och Walner bland andra fina hingstar. Programmet kan justeras beroende på vilka tränare och hästar som är aktuella vid tidpunkten för vårt besök. Åter på hotellet sen eftermiddag så tid finns att njuta av strand och hav. Kvällen fri.
augusti

Onsdag - Ledig dag eller Hanover Shoe farm

Ta en dag ledigt och njut av havet och den härliga atmosfären.

Eller följ med på fler studiebesök i travets tecken! Bered dig på en lång dag. Vi beger oss tidigt för att nå den legendariska farmen Hanover Shoe Farm vid lunchtid. Vi får en rundvisning på farmen och spenderar ett par timmar här. Lunch planeras under eller efter besöket. Om tiden medger kan vi göra ytterligare intressant besök på väg tillbaka till New Jersey, åter på hotellet kring 20.00. (Tilläggsarrangemang, pris 1.490 kr, minst 15 personer.)
augusti

Torsdag – Morgonträning hos Takter – Manhattan & Mingel

Avresa från Spring Lake och vi beger oss sedan till Takters Millenium farm för ett besök och kanske får vi även se slutet på morgonträningen. Vi får se hela den fantastiska farmen med stallar, träningsbana och egen frihetsgudinna! Vi får en pratstund med Nancy Johanson och Per Englund, som nu driver träning på farmen. Spännande möte att få höra hur de ser på framtiden!

Tidig eftermiddag kommer vi till Manhattan. Incheckning på vårt hotell som är beläget på Mid-Manhattan.

Härifrån tillkommer även det kortare programmet, som nu blir gemensamt:

fortsättning

Ankomst till New York under dagen för weekend-resan. Bokar du flyg genom Equi Tours får du busstransfer till vårt hotell som är beläget på Mid-Manhattan.

Vi samlas tidig kväll till en välkomstdrink med lite travprat om årets upplaga av Hambletonian m.m.
augusti

Fredag – Sightseeing & Segeltur runt Manhattan

På morgonen är det dags för en heltäckande stadsrundtur på Manhattan med buss. Vår svensktalande lokalguide berättar fängslande om allt vi passerar, som t.ex Battery Park med färjan ut till Frihetsgudinnan, Chinatown, Greenwich Village, Rockefeller Center och inte minst Harlem, som har fått en renässans! Ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med staden och höra många roliga historier om dess invånare (tilläggsarrangemang).

På kvällen tar vi med er på en segeltur runt Manhattan. När solen börjar gå ner, bordar vi den vackra trä-båten, seglen hissas och vi glider ljudlöst ut i den ljumma kvällen. Det är härligt att komma från stadens alla ljud, samtidigt som det bjuds en fantastisk utsikt över Manhattan och Liberty Island med Frihetsgudinnan. Drinkar serveras ombord (tilläggsarrangemang). Vi bokar bord på en trevlig restaurang i närheten för de som vill äta middag tillsammans efter seglatsen.
augusti

Lördag – Hambletonian Day på Meadowlands!

Finaldag på the Meadowlands, den absolut bästa 3-åringen skall koras! Dessutom Hambo Oaks där de bästa 3-åriga stona tävlar. Som sig bör på en stor tävlingsdag får vi se många bra lopp under dagen.

Transfer till Meadowlands på förmiddagen, program och entré ingår. Det blir rundvandring på banan och stallområdet, därefter är det uppdukat en härlig lunch-buffé på en av Terrasserna. Det blir en fullspäckad dag med trav- och pacerlopp av högsta klass. Retur till Manhattan efter tävlingarnas slut.
augusti

Söndag – Ledig förmiddag & Hemresa

Ta en promenad i Central Park, besök ett museum eller ät en härlig brunch. Buss till flygplatsen avgår på tidig eftermiddag för kvällsflyg tillbaka till Skandinavien. Hemkomst under förmiddagen den 10 augusti.

Vill du ha lite mer tid i New York? Lägg gärna till en eller ett par nätter. Kontakta oss för prisuppgift.

Villkor

En anmälningsdeposition à 20% av resans pris ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 29 juni 2021.

Priset är baserat på minst 20 deltagare. Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priserna är beräknade på gällande valutakurs i oktober 2019. Avbokningsvillkoren specificeras i bekräftelsen. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours specifika villkor.

Vi har begränsat antal platser till dessa priser och förbehåller oss rätten att justera priserna efterhand. Vi ber dig därför att vara ute i god tid med din bokning! 

Boka resa

Kontakta oss för att boka din resa.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

 

Boka resan – senast den 30 maj 2021 – men var ute i god tid för bästa pris!

x

Intresse/frågor?