FEI World Equestrian Games™ 2018, USA - VM i Dressyr

Departure Date

10 Sep

Duration

7 nätter

Price

27.400 kr

Registrering avslutas

2018-07-05

WEG 2018 – Samlat Ryttar-VM i Tryon, USA – Följ med och upplev medaljstriden på plats!

Nedräkningen har börjat och nu är det mindre än ett år kvar till nästa Ryttar-VM där 70 nationer kommer att göra upp i 8 discipliner inför 500 000 åskådare. Tävlingsplatsen heter Tryon International Equestrian Center och ligger i North Carolina, ca två timmars bilfärd från Charlotte (närmsta stad med internationell flygplats). Samlade Ryttar-VM avgörs vart fjärde år i grenarna hoppning, dressyr, para-dressyr, fälttävlan, körning fyrspann, reining, voltige och distansritt. Senaste VM var i franska Normandie 2014.

Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet arrangerar vi VM-resan för dig som vill vara på plats, känna atmosfären, spänningen, få inblick ”bakom kulissen” i de svenska teamen samt umgås med andra hästvänner som delar ditt intresse för ridsporten.

Vi erbjuder följande A-paket vilket betyder ”full-service”- där allt är fixat på förhand. Du bokar, sedan är det bara att njuta av resan, stämningen och upplevelserna. Vi har ett begränsat antal biljetter och hotellrum, så boka ditt paket redan nu!

#tryon2018

Resans ciceron: Göran ``Yogi`` Breisner

Resans ciceron är Göran “Yogi” Breisner vara, som er ciceron. “Yogi” har en imponerade meritlista som ledare. Nu engagerar han sig i svensk ridsport igen efter många år i England. Han har lett det brittiska landslaget i fälttävlan till stora framgångar och förstärker nu ledningen i de svenska OS-grenarna i ridsport inför OS i Tokyo 2020. Göran blir Olympic High Performance Manager – rådgivare – till ridsportens olympiska förbundskaptener och samordnare. Göran kommer alltså även att dela med sin av sin stora kunskap till er!

Priser & Information

Flyg
Med Lufthansa t/r från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Från München flyger du direkt till Charlotte, med ankomst på eftermiddagen lokal tid. Hemresa från Charlotte med nattflyg till München. Retur till avreseorten under dagen den 17 respektive 24 september, hemma den 18e respektive 25 september. Kontakta oss för flygtider.

Våra hotell
Vi erbjuder två hotell i den trevliga lilla staden Greenville. De ligger ca 2-300 m från varandra invid huvudgatan där du finner många trevliga restauranger och små butiker. Till tävlingsplatsen i Tryon tar det ca 60 minuter med buss/bil.

3-stjärnigt Modernt och hippt – du måste inte vara ung för att bo här men räkna med att det svänger! Ibland DJ i baren redan på eftermiddagen, här finns stora sällskapsytor, liten kaféavdelning med frukostservering, en liten utomhuspool med solstolar. Rummen är moderna och bekväma. Superbra och gratis wi-fi.

4-stjärnigt Klassiskt – härligt 4-stjärnigt med sober miljö och trevliga sällskapsutrymmen. God frukost, rymliga rum och sköna sängar, allt du önskar av ett bra hotell.

Paketpris

Paketpris ink. flyg per person:
Hotell 3*+: 27.400 SEK
Hotell 4*: 28.600 SEK
Valutatillägg à 3% tillkommer

 

Allt detta ingår
 • Flygresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn – Charlotte NC t/r
 • Meet & greet på flygplatsen i Charlotte & transfer till Hotellet t/r
 • 7 nätter på valt hotell i Greenville, city center, del i dubbelrum
 • Frukost
 • Bekväma transporter till tävlingsplatsen t/r
 • Biljetter till alla tävlingsdagar inom vald disciplin
 • Välkomstmingel med Svenska Ridsportförbundet
 • En heldagsutflykt inkl lunch
 • Informationsträffar med Svenska Ridsportförbundet och de aktiva
 • Reseledare från Equi Tours under hela vistelsen
Tillkommer/ Frivilliga tillägg
 • Enkelrumstillägg, hela vistelsen: 3*-hotell 5.900 kr / 4*-hotell 6.480 kr
 • Extranätter och extra biljetter kan bokas i mån av plats/tillgång
 • Övriga måltider och arrangemang som ej är nämnda ovan
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

10 sep

Måndag - Ankomst

Ankomst till Charlotte på eftermiddagen. Representant från Equi Tours möter upp på flygplatsen där buss väntar för transport till hotellet i Greenville, drygt 1,5 tim transfer. Vid ankomst till hotellet får du ditt rum sedan väntar dygnsvila eller en runda på stan, du väljer själv.
11 sep

Tisdag - Uppstart och invigning

Frukost på hotellet, sedan har du förmiddagen till att bekanta dig med Greenville. På eftermiddagen samlas vi tillsammans med Svenska Ridsportförbundet för en uppstart! Nu är VM igång, hur är stämningen i laget? Hur gick det att flyga hit hästarna? Svar på de och många andra frågor får vi denna eftermiddag. På kvällen är det invigningsceremoni i Tryon. Anmäl intresse för detta evenemang när du bokar resan, om du vill delta. Vi återkommer med pris.
12 sep

Onsdag - dressyr dag 1

Frukost på hotellet, sedan transfer till tävlingsplatsen i Tryon t/r.
Dressyr dag 1, preliminär tid 08.45 – 18.00.
13 sep

Torsdag - Dressyr dag 2

Frukost på hotellet, sedan transfer till tävlingsplatsen i Tryon t/r.
Dressyr dag 2, preliminär tid 08.00 – 17.00.
Informationsträff med Svenska Ridsportförbundet under dagen.
14 sep

Fredag - Dressyr dag 3

Frukost på hotellet, sedan transfer till tävlingsplatsen i Tryon t/r. Dressyr dag 3. Lagfinal preliminär tid 10.30 – 17.30.
15 sep

Lördag - Utflykt

Frukost på hotellet. Idag är det inga dressyrtävlingar och vi passar istället på att göra en heldagsutflykt. Vi planerar en trevlig utflykt med natur, kultur och en härlig lunch (ingår i resan). Mer info kommer!
16 sep

Söndag - Final med Kür & Avskedsmiddag

Frukost på hotellet, sedan transfer till tävlingsplatsen i Tryon t/r.
Dressyr final, Kür preliminär tid 08.30 – 11.40

Vi arrangerar en gemensam avskedsmiddag med eftersnack, i Greenville. Var det rätt ekipage som vann? Viken var din favorit? Vi har säkert mycket att diskutera efter en vecka tillsammans.
17 sep

Måndag - Hemresa

Frukost på hotellet, utcheckning vid lunchtid. Transfer till flygplatsen i Charlotte på tidig eftermiddag för hemresa under kvällen, hemkomst under tisdagen den 18 sep. Tack för denna gång!

Villkor

Priset är baserat på minst 20 deltagare. Vi reserverar oss för förändringar i programmet, samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till den 30 april 2018: 30 % av resans pris
# Från 1 maj 2018 – fram till avresa: 100 % av resans pris

Biljetterna som finns tillgängliga innehåller veckopaket, singelbiljetter släpps i början av november.

Boka resa

Resan har redan varit.

x

Intresse/frågor?