EM i fälttävlan, Luhmühlen

Departure Date

28 Aug

Duration

3 nätter

Price

7.450 kr

Registrering avslutas

2019-06-30

Följ det svenska laget i kampen om OS-kval på EM i Lühmuhlen. Förbered dig på fälttävlan, pretzels och öl!

Det har blivit dags att kora Europas vassaste fälttävlansekipage 2019! FEI Eventing European Championships arrangeras i år i slutet på augusti av den erfarna arrangören TGL Luhmühlen, på anläggningen strax söder om Hamburg, Tyskland. Det blir det sjätte europamästerskapet på anläggningen – senast var 2011 – och vi kan därför förvänta oss fina tävlingar i vackra omgivningar. Dessutom blommar ljungen och terrängbanan kommer vara tjusigt lila och grön.

Följ med på en bekväm resa, där hotell, biljetter, busstransporter och annat redan är ordnat, så du kan fokusera fullt ut på att heja fram det svenska laget! Årets resa kommer nämligen bli extra spännande, eftersom EM i fälttävlan utgör den sista möjligheten för det svenska laget att kvala in till OS i Tokyo i Japan 2020.

På denna resa till Luhmühlen kommer vi att resa med det klimatsmarta alternativet buss. Vi bor i den pittoreska lilla staden Lüneburg, ca 20 min från tävlingsanläggningen. Här bjuder den över 1000 år gamla stadskärnan på flera trevliga restauranger och barer, perfekta för en god öl efter en lång tävlingsdag, tillsammans med nya och gamla vänner.

 

Equi Tours är officiell leverantör av Svenska Ridsportförbundets mästerskapsresor. Närmare tävlingarnas centrum än såhär kan du inte komma. Vi träffar representanter från Svenska Ridsportförbundet och aktiva från det svenska fälttävlansteamet, som berättar om senaste nytt. Vi får höra om dagsformen på häst & ryttare, strategien för att klå konkurrenterna och du har möjlighet att själv ställa frågor.

Med på resan följer dessutom en kunnig ciceron från Svenska Ridsportförbundet, som är med oss under tävlingarna och delar med sig av sin stora kunskap. Vi planerar dessutom att gå terrängbanan tillsammans med vår ciceron.

Vi ser fram emot en härlig långhelg med fälttävlan på mästerskapsnivå, trevligt umgänge med likasinnade och mycket inspiration.

Följ med oss, upplev fälttävlans-EM från insidan och umgås med andra hästvänner!

Information & Priser

Resa med buss från Malmö C & Kastrup
Vi reser med det miljösmarta alternativet buss. Givetvis i förstklassig komfort hela vägen i modern turistbuss och vår chaufför kör vant och säkert.

Ungefärliga avresetider:
10.45 Malmö C
11.30 Malmö Sturup

Vill du ha hjälp att boka anslutande tåg/flyg? Kontakta oss för mer info och priser.

Hotell – Bergström Hotel Lüneburg 4*
Bergström Hotel ligger centralt i den charmiga staden Lüneburg, precis vid floden Ilmenau. Hotellet ryms i 6 olika byggnader, som en gång var vattenkvarnar, vattentorn och lagringshus. Flera rum har utsikt över floden. Till hotellet hör ett fitnesscenter med pool, bastu och solarium. Fritt Wi-Fi.

Paketpris per person: 7.450 kr

Allt detta ingår

 • Bussresa t/r Lüneburg i bekväm turistbuss från Malmö C eller Köpenhamn
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum, Bergström Hotel Lüneberg
 • 3 Frukost
 • Läktarbiljetter fredag (dressyr) och söndag (hoppning) samt entré lördag (terräng)
 • All transfer enligt program
 • Alla lokala skatter
 • Supporterkit
 • Info-träffar med Svenska Ridsportförbundet
 • Kunnig ciceron från Svenska Ridsportförbundet & reseledare från Equi Tours
 • Service & assistans från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Enkelrumstillägg: 1.750 kr för hela vistelsen
 • Välkomstmiddag – ca 350 kr
 • Övriga måltider och dryck
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

29 augusti

Torsdag – Ankomst & Välkomstmiddag

Vi reser med det miljösmarta alternativet buss till Luhmühlen.
Upphämtning Malmö C 10.45
Upphämtning Kastrup 11.30
Beräknad framkomst 18.00. På färjan mellan Rödby och Puttgarden har vi möjlighet att lämna bussen, sträcka på benen och äta lunch. Vi kommer göra ytterligare någon kortare toa-paus på resan.

Efter incheckning på hotell Bergström och tid för uppfräschning, samlas vi för en gemensam välkomstmiddag (tilläggsarrangemang). Vi passar då även på att stämma av läget bland de svenska ekipagen. Hur har det gått under dressyrens första dag?
30 augusti

Fredag – Dressyr dag 2

Frukost på hotellet och därefter transfer till tävlingsarenan, ca 20 min. Idag avgörs omg. 3 & 4 i dressyren (del 1 & 2 rids under torsdagen). Under dagen planerar vi att gå terrängbanan med vår ciceron.

Efter tävlingarnas slut, åter till hotellet. På tävlingsarenan arrangeras under kvällen en barbeque med livemusik, önskar du stanna på denna tar du dig hem på egen hand.
31 augusti

Lördag – Terräng!

Frukost på hotellet och därefter transfer till tävlingsarenan. Idag rids terrängen! En spännande heldag med mycket fart väntar.

Efter tävlingarnas slut, åter till hotellet. På tävlingsarenan arrangeras under kvällen ett party i mat-området, önskar du stanna på denna tar du dig hem på egen hand.
1 september

Söndag – Hästbesiktning & Spännande final

Frukost på hotellet och utcheckning. Väskorna tar vi med oss i bussen. Vi åker idag ut till Luhmühlen i tid för att kunna titta på veterinärbesiktningen. Därefter är det dags att kora Europas bästa ekipage! Hoppningen rids i två omgångar, där de ryttare som ligger i topp efter första omgången deltar i den spännande finalen.

Efter prisutdelning samlas vi vid bussen för vidare hemresa. Avlämning vid Kastrup sen kväll och åter i Malmö vid midnatt.

Villkor

En anmälningsdeposition á 2.000 kr per person ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 1 juli 2019.

Priset är baserat på minst 25 deltagare. Equi Tours reserverar sig för förändringar i programmet samt prishöjningar pga valutakursförändringar. Priset är beräknat på gällande valutakurs (februari 2019). Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Från inbetald anmälningsavgift fram till 30 juni 2019: anmälningsavgiften.
# Från 1 juli fram till avresa: 100% av resans pris.

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.