Badminton

Departure Date

03 May

Duration

3 nätter

Price

6.950 kr

Registrering avslutas

2018-03-03

Tweed, Pimm’s och världens tuffaste fälttävlan!

Följ med på denna ridsportresa till Badminton för en riktigt engelsk weekend i maj 2018. Under tre dagar hinner vi njuta av många fina hästar och spänningen av att följa tävlingarna på plats. Vi bor i den mysiga staden Bath, vars historiska och välbevarade miljö bjuder på mycket att se och göra! Englands enda varmvattenkälla är dessutom belägen här och efter en lång dag i Badminton kanske ett dopp i källan kan sitta fint?

Information & Priser

Rekommenderad flygresa med SAS
från Köpenhamn & Stockholm
3 maj Stockholm-London 15.25-17.00
3 maj Köpenhamn-London 15.00-16.00

6 maj London-Stockholm 21.05-00.30
6 maj London-Köpenhamn 20.30-23.20

För avresa från andra orter, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell i Bath, 3 nätter
Vi bor på två olika mindre hotell/värdshus i den vackra och unika staden Bath, som finns med på Unescos världsarvslista. Hotellen är belägna ca 15 min promenad från varandra och är likvärdiga i standard och kvalitet.

Hillhouse Bath
I kärnan av det historiska Bath hittar vi Hillhouse – ett personligt Guest house av hög kvalitet. I detta Georgian Town House, byggt år 1762, blir du vänligt och varmt välkomnad av dess ägare Harry och Douglas med personal. Hillhouse ligger, precis som namnet antyder, uppe på en kulle och har en härlig utsikt över staden. Deras sex rum är renoverade och anpassade efter dagens krav, men har kvar sin ursprungliga charm och karaktär. Frukosten serveras i family style och bjuder på både traditionella engelska alternativ såväl som klassisk buffé.

The Kennard 
Bara ett stenkast från centrums alla sevärdheter ligger The Kennard. Med rötter från 1794, den gyllende tiden för Bath georgianska elegans, har huset erbjudit boende för de många resenärer som kommit för att njuta av denna härliga stad. Huset har restaurerats väl och andas historia – The Kennard erbjuder trivsamma rum där du kan slappna av och drömma dig bort. Frukosten bjuder på traditionella engelska alternativ såväl som klassisk buffé.

Paketpris exkl. flyg
Vi har ett begränsat antal rum i de olika storleks- och prisklassernar. Välj den rumstyp som passar just er bäst, först till kvarn!

 • Klassiskt dubbel (slutsålt) & trippelrum med kingsize-säng: 6.950 kr per person
 • Litet dubbelrum med queensize-säng: 6.950 kr per person
 • Superior dubbel/trippelrum med kingsize-säng: 7.640 kr per person (tillägg 690 kr)

Flyg kan bokas genom oss!
Kontakta oss för prisförfrågan.

Allt detta ingår

 • Flygplatstranster t/r i anslutning till rekommenderad flygresa
 • Transfer t/r Bath-Badminton enligt program
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum
 • 3 frukost
 • Entré till Badminton Horse Trials fre, lör & sön
 • Reserverad sittplats på läktaren på fre (dressyr) & sön (hoppning)
 • Assistans från Equi Tours under hela vistelsen

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Övriga måltider och dryck
 • Flygresa
 • Enkelrumstillägg, i litet dubbelrum: 2.650 kr
 • Välkomstmiddag (pris kommer)
 • VIP-paket Badminton (pris kommer)
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp

Program

3 maj

Torsdag - Ankomst

Ankomst under eftermiddagen på Heathrow. När gruppen är samlad åker vi gemensamt (ca 110 min) till den vackra staden Bath. Här finns mycket historia och unik arkitektur och staden är med i Unescos världsarvslista. På kvällen arrangerar vi en välkomstmiddag på en av stadens trevliga restauranger (tillägg).
4 maj

Fredag - Dressyr & Bangång

Efter en god frukost åker vi till tävlingsplatsen vid Badminton House för att ta del av stämningen och kolla på dressyren. Under dagen är även en bangång av terrängbanan med en aktiv ryttare inplanerad, för att få veta mer vad som väntar ryttare och hästar på lördagens terrängritt. Tillbaka i Bath under kvällen. Vi rekommenderar en promenad i staden eller varför inte ett bad på populära Thermae Bath Spa, Englands enda naturliga varmvattenbrunn?
5 maj

Lördag – Terräng, Champange & Pimms

På lördagen gäller det vara ute i god tid för att inte fastna i de köer av hundratusentals åskådare som kommer med bil till Badminton på terrängdagen. Som en av världens fyrstjärniga fälttävlan anses Badminton vara den svåraste och det är garanterat spännande och imponerande att se ekipage från hela världen ta sig an terrängbanan. Med serveringar av mat, Champagne och Pimms runt hela banan och storskärmar på det stora utställnings och restaurangområdet har alla väldigt trevligt oavsett ålder eller hästintresse!
6 maj

Söndag - Final!

Söndagens banhoppning går i omvänd startordning för att höja pressen och spänningen. Med läktarplatser kommer vi från riktigt nära håll se om Andrew Nicholson kan försvara sin förstaplats eller om Michael Jung kanske lyckas ta revansch! Efter tävlingarnas slut går transferbussen direkt till Heathrow. Det brukar vara mycket trafik, så vi har beräknat extra tid för att köra.

Villkor

Priset är baserat på minst 22 deltagare. Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt prishöjningar pga flygskatter och/eller valutakursförändringar.  Equi Tours tillämpar nedan avbokningsvillkor specifika för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor. Sista betaldag 18 mars 2018.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Fram till 18 februari 2018: 30% av resans pris
# Från 19 februari 2018 – 18 mars: 60% av resans pris
# Från 19 mars 2018 – fram till avresa: 100% av resans pris

Boka resa

Denna resa har redan varit. Kontakta oss vid intresse av liknande resor.

x

Intresse/frågor?