Badminton Horse Trials 2020

Departure Date

07 May

Duration

3 nätter

Price

7.950 kr

Registrering avslutas

2020-01-31

Inställt på grund av Covid-19-pandemin.

Vi hoppas kunna åter resa till Badminton Horse Trials under 2021. Kontakta oss vid intresse.

 

Tweed, Pimm’s och världens tuffaste fälttävlan!

Följ med på denna fälttävlansresa till Badminton för en riktigt engelsk weekend i maj 2020. Under tre dagar hinner vi njuta av många fina ekipage och spänningen av att följa tävlingarna – Badminton Horse Trials – på plats. Som en av världens svåraste fälttävlanstävlingar är det något extra att se de rejäla hindren och ekipagen, som med mod och kämparglöd susar över – framför allt efter att vi själva gått banan med en expert och på riktigt nära håll fått lära mer om de olika svårigheterna.

Badminton Horse Trials hade år 2019 över 180.000 besökare, vilket gjorde eventet till ett av de top-10 sportsliga eventen under året. Många besökare kommer tillbaka år efter år för att njuta av och uppleva den festivalliknande känslan av ett hästevent i världsklass, med sport på riktigt hög nivå och enastående shopping. Den vackra och historiska anläggningen Badminton Estate genomsyras av en härlig stämning, tweed-kavajer, Pimms, champagne, och något för alla: unga som gamla.

Vi bor i den mysiga staden Bath, vars historiska och välbevarade miljö bjuder på mycket att se och göra! Här finns ett bra utbud av restauranger och räkna med mycket folk under denna helg. Englands enda varmvattenkälla är dessutom belägen här och efter en lång dag i Badminton kanske ett dopp i källan kan sitta fint?

I vårt paket hittar du bland annat bra boende, bekväma transporter och biljetter till tävlingarna. Allt fixat och färdigt, så att du verkligen kan njuta av tävlingarna, istället för att fundera över närmsta parkeringsplats.

Datum: 7-10 maj 2020

Tack för att ni ordnade denna fantastiska resa för oss. Allt var ju så strålande bra! Det underbara lilla hotellet Hillhouse med Harry och Douglas, som stod och gräddade pannkakor bl.a. åt oss på morgnarna, och bangången med Yogi Breisner, bara det var värt hela resan. Sen fick vi ju själva tävlingarna dessutom. En sådan här resa sitter kvar och värmer i själen länge!

– Ingrid P, resenär 2019.

Information & Priser

Rekommenderad flygresa
Flygresa bokas på egen hand eller genom oss.

7 maj Köpenhamn-London Heathrow 15.00-16.00
7 maj Arlanda-London Heathrow 15.25-17.00

10 maj London Heathrow-Köpenhamn 20.30-23.20
10 maj London Heathrow-Arlanda 21.05-00.30

För annan avreseort eller tider, vänligen kontakta oss för tider och priser.

Hotell i Bath, 3 nätter
Vi bor på två mindre hotell/värdshus i den vackra och unika staden Bath, som finns med på Unescos världsarvslista. Hotellen är belägna ca 15 min promenad från varandra.

Hillhouse Bath
I utkanten av Bath ligger HillHouse, ett personligt Guest house av hög kvalitet. I detta Georgian Town House, byggt år 1762, blir du vänligt och varmt välkomnad av dess ägare Harry och Douglas med personal. Hillhouse ligger, precis som namnet antyder, uppe på en kulle och har en härlig utsikt över staden. Frukosten serveras i family style och bjuder på både traditionella engelska alternativ såväl som klassisk buffé.

Dukes Bath
Endast ett stenkast från Bath stadskärna, beläget på den historiska Great Pulteney Street, ligger Dukes Bath, ett lyxigt boutique-Guest house och hotell. Rummen är rymliga och tidsenligt inredda i elegant Georgiansk stil – det är som att gå rakt in i Jane Austens värld. Här möts du av väldigt god service och mycket omtanke. En riklig frukost med mycket närodlat och bra råvaror, såväl engelska tillagade rätter som kontinental buffé och fruktfat.

Paketpris per person, exkl. flyg
Hillhouse: 7.950 kr
Dukes Bath: 8.750 kr

Allt detta ingår

 • Flygplatstransfer t/r i anslutning till rekommenderad flygresa
 • Transfer t/r Bath-Badminton enligt program
 • Logi 3 nätter i delat dubbelrum, enl. valt alternativ
 • 3 frukost
 • Entré till Badminton Horse Trials fre, lör & sön
 • Reserverad sittplats på läktaren på fre (dressyr) & sön (hoppning)
 • Bangång av terrängbanan med ett proffs
 • Reseledare från Equi Tours
 • Assistans & service från Equi Tours

Tillkommer/ Frivilliga tillägg

 • Flygresa
 • Övriga måltider och dryck
 • Enkelrumstillägg för hela vistelsen: 2.650 kr Hillhouse / 3.850 kr Dukes Bath
 • Välkomstmiddag: pris kommer
 • VIP-paket Badminton Horse Trials
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans belopp (bokas samtidigt som resan)

Program

7 maj

Torsdag - Ankomst

Ankomst under eftermiddagen på Heathrow. När gruppen är samlad åker vi gemensamt (ca 2 tim) till den vackra staden Bath. Här finns mycket historia och unik arkitektur och staden är med på Unescos världsarvslista. På kvällen arrangerar vi en välkomstmiddag på en av stadens trevliga restauranger (tilläggsarrangemang).
8 maj

Fredag - Dressyr & Bangång

Efter en god frukost åker vi till tävlingsplatsen vid Badminton House för att ta del av stämningen och titta på dressyren. Under dagen planerar vi en bangång av terrängbanan tillsammans med en expert, för att få veta mer vad som väntar ryttare och hästar på lördagens hårda terrängritt.

Tillbaka i Bath under kvällen. Vi rekommenderar en promenad i staden eller varför inte ett bad på populära Thermae Bath Spa, Englands enda naturliga varmvattenbrunn.
9 maj

Lördag – Terräng, Champange & Pimms

På lördagen gäller det vara ute i god tid för att inte fastna i de köer av hundratusentals åskådare som kommer med bil till Badminton på terrängdagen. Som en av världens fyrstjärniga fälttävlan anses Badminton vara den svåraste och det är garanterat spännande och imponerande att se ekipage från hela världen ta sig an terrängbanan. Med serveringar av mat, Champagne och Pimm's runt hela banan och storskärmar på det stora utställnings och restaurangområdet, finns här något för alla oavsett ålder eller hästintresse!
10 maj

Söndag - Final!

Söndagens banhoppning går i omvänd startordning för att höja pressen och spänningen. Med läktarplatser kommer vi från riktigt nära håll se om Piggy French kan försvara sin förstaplats eller om våra svenska ekipage håller nerverna i styr och sätter nollan!

Efter tävlingarnas slut går transferbussen direkt till Heathrow.

Villkor

Priset är baserat på minst 24 betalande gäster. Antalet platser är begränsade. En anmälningsdeposition á 3.000 kr ska vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningsbekräftelsen daterats. Slutbetalning senast den 10 mars 2020.

Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt för prishöjningar p.g.a. flygskatter och/eller valutakursförändringar. Priserna är beräknade på valutakurs i december 2019. Equi Tours tillämpar nedan särskilda avbokningsvillkor för denna resa. I övrigt tillämpar Equi Tours SRF:s villkor för paketresor samt Equi Tours allmänna villkor.

Särskilda avbokningsvillkor
Kostnader för avbokning, efter inbetald delbetalning och utan avbeställningsförsäkring:
# Från inbetald anm. avgift fram till 28 feb 2020: anmälningsavgiften.
# Från 1 mars fram till avresa 100% av resans pris.

Boka resa

Sista anm.dag har passerat. Kontakta oss vid intresse.

Mail: [email protected]
Telefon: 040-298808

 

Vänligen notera att vi har ett begränsat antal platser på respektive hotell. Vi ber dig därför att vara ute i god tid med din bokning.

x

Intresse/frågor?