Equi Tours-resenärer upplever medaljstriden på plats

29

Dec
2017

Tillbakablick – 2017

Posted By : Equi Tours/ 408

 

Vi ser tillbaka på ett år fyllt av upplevelser och oförglömliga minnen.

Året startade med en favorit i repris – Bold Eagel vann Prix d’Amérique för andra året i rad på ett kokande Vincennes. Timoko med svenske stjärnkusken Björn Goop sprintade hem Critérium de Vitesse i Nice för fjärde gången på fem år. Och inte nog med det – för tredje året i rad satt Goop i segersulkyn – ett äkta hattrick! Några fick uppleva världens tuffaste fälttävlan från första parkett. Där oslagbara Michael Jung fick se sig besegrad med endast 2 poäng av Andrew Nicholson. Tyvärr fanns ju inga svenskar med i startfältet men vi hade förmånen att gå terrängbanan med Ludwig Svennerstål som gav oss alla insider tips!

Året fortsatte med ett storlopp på hemmaplan och vem höll sin toppform om inte självaste Timoko och Goop! Timoko chockerade minst sagt när han lämnade förhandsfavoriterna Bold Eagle, Nuncio och resten – för att vinna Elitloppet överlägset. Och när vi ändå är inne på vinnare på hemmaplan- vilken bedrift av Peder Fredricson och H&M All In på EM i Göteborg. Individuellt guld i hoppning och ett starkt bidrag till ett lagsilver. Vilka rundor han levererade, rysningarna sitter i fortfarande.

Vi hann också med att bege oss över Atlanten och se när svenske Åke Svanstedt vann Hambletonian tillsammans med Perfect Spirit efter lite dramatik. What the Hill med kusken David Miller var först i mål – men diskvalificerades för trängning. Förstapriset: 500 000 dollar, lite drygt fyra miljoner kronor. Dessutom rekade vi inför World Equestrian Games 2018, för att känna av atmosfären, hotellen och läget i Tryon. Det kommer att bli häftigt, så har du inte bokat din resa än, gör det redan idag.

Detta är bara ett axplock av 2017s höjdpunkter – vi har även haft en hel del ridresor, medlemsresor, skräddarsydda gruppresor och avslutade nu året med en mysig weeked till ett julsmyckat London och Olympia Horse Show! Och inte att förglömma – projektet ny hemsida är klart! Nu laddar vi inför ett lika händelserikt 2018!